Павло Яковенко: «Обойма неповна. Чекаємо на повернення гравців»

Павло Яковенко: «Обойма неповна. Чекаємо на повернення гравців»

Напередодні першого офіційного поєдинку молодіжної збірної України нового скликання, яка складається з гравців не старших за 1990 р.н., команда Павла Яковенка провела відкрите тренування в Бучі, на базі «Оболоні». За традицією, наставник української молодіжки поспілкувався з представниками ЗМІ:

- Павле Олександровичу, ви вже провели відбірковий цикл до молодіжного Євро-2011, взяли участь у чемпіонаті Європи. Де берете мотивацію, щоб розпочинати все «з нуля»?

- Із талановитими та перспективними виконавцями завжди цікаво працювати. Завдання номер один – підготовка кадрів для національної збірної. Плюс, хочеться вирішувати турнірні завдання.

- Чи всі потрібні вам гравці на даний момент перебувають на зборі?


- Ось наші проблеми: Гармаш пропускає гру зі Словенією через червону картку, яку отримав в останньому поєдинку на Євро-2011 (U-21). Також через травму не приїхав на збір Федотов. Двоє гравців, – Бутко та Кривцов, – делеговані до національної збірної.

- Словенія приїжджала до України на матч групового етапу до Євро-2011 новим складом. Скільки гравців із нього будуть виступати зараз?

- Близько п’яти виконавців, які грали в попередньому відборі. Зараз ми детально вивчаємо Словенію, будемо давати інформацію хлопцям. Потрібно враховувати, що у Словенії на черзі гра проти збірної Мальти. Там шість людей новеньких у порівнянні з попередньою відбірковою зустріччю. Тому, який склад словенців буде у зустрічі з нами і як вони будуть діяти, можна сказати лише перед самою грою.

- За період існування цієї «молодіжки» її ворота захищали Тетенко, Березовський та Коваль. Чи у всіх рівні шанси стати основним голкіпером збірної?


- На даний момент, так. Плюс, ми викликали Леонідова, капітана дублюючого складу «Металіста». Я бачив кілька його ігор – він себе доволі непогано в них проявив, тому вирішили викликати. Висновок стосовно воротарів буде від їхнього тренера Олександра Мороза. Яке він рішення ухвалить, так і буде.

- Виконавці, присутні на відкритому тренуванні, – це остаточна обойма «молодіжки» на найближчий збір?

- Ні. Ми викликали ще Каськова з «Чорноморця». В цілому, у хлопців такий вік, що хтось може різко додати в розвитку, а хтось навпаки. Ми очікуємо динамівців 1990 року народження Коркішка, Шевчука та Кушнірова. За ними стежимо, але поки нехай лікуються та відновлюються.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер