Павло Яковенко зібрав нову команду

Павло Яковенко зібрав нову команду

Молодіжна збірна України (футболісти 1988-1989 року народження) вперше зібралася в нинішньому складі для підготовки до відбіркових матчів Євро-2011. Під керівництвом Павла Яковенка наша команда проведе два товариських матчі проти збірних Голландії і Португалії. З голландцями підопічні Яковенка зіграють вдома 10-го жовтня на стадіоні «Оболонь» (початок о 15.00), а через чотири дні вирушать в гості до португальців. Нагадаємо, що серед 26-ти футболістів, на яких розраховує наставник нашої команди в цих поєдинках, є і п'ятеро динамівців: захисник Андрій Фартушняк, півзахисники Микола Морозюк і Роман Зозуля, нападники Артем Кравець і Андрій Ярмоленко.

Напередодні контрольних ігор наша «молодежка» запросила журналістів постежити за відкритим тренуванням, під час якого представники ЗМІ змогли поспілкуватися з тренером і футболістами.

Павло Яковенко, старший тренер молодіжної збірної України:

- Я вперше зібрав цю команду в нинішньому складі. Ми розпочинаємо новий етап. До цього Володимир Мунтян проглядав кандидатів до збірної під час турніру і кількох міжнародних ігор. Крім того, ми отримали інформацію від Олександра Лисенка стосовно хлопців 1989 року народження, які завершили турнір у Вірменії. Плюс багато чого вдалося побачити в іграх молодіжної першості і чемпіонату України.

На сьогодні в цій команді зібрані найкращі, на наш погляд, кандидати, хоча й не всі. 26 чоловік – це велика кількість, але ще кілька гравців знаходяться під нашим контролем. Їх ми запросимо на наступний збір. Сьогодні ми проведемо тренувальне заняття, на завтра запланована контрольна гра з «Арсеналом», післязавтра – товариський матч із збірною Голландії, а 12-го жовтня ми вилетимо до Португалії, де через два дні проведемо матч з однолітками. Додам, що з викликаних гравців травма спини в Макаренка і пошкодження гомілкостопа у Васіна.

- Які завдання ви ставите перед командою?

- На ігри у хлопців завдання одне – по можливості перемагати в кожному матчі. Цей вік «олімпійський», тому наша кінцева мета – це вихід на Олімпіаду 2012 року.

- Який, на ваш погляд, у цієї команди потенціал?

- Зараз складно про це говорити, оскільки в нас ще не було сильних суперників цього віку. Детальніше відповісти на це питання, гадаю, можна буде після матчів з Голландією і Португалією.

Артем Кравець, нападник молодіжної збірної України:

- Що можеш сказати про нинішній, оновлений склад команди?


- Вона оновлюється, оскільки попередня вікова група, 1986-1987 року народження, закінчила свій цикл виступів, і зараз я гратиму разом зі своїми однолітками – хлопцями, яких краще знаю.

- А як тобі новий тренер Яковенко?

- Він хороший, відомий фахівець, який працював із сильними командами.

- Що нового в його підході?

- Мені складно порівнювати, оскільки в молодіжній збірній я працював тільки під його керівництвом.

- Який зараз атакувальний потенціал у команди?

- Достатньо хороший. Багато хлопців грають у вищій лізі, той же Лисенко, Льопа або мій одноклубник Ярмоленко, який виходить у першій команді.

- З Яковенко вже обговорювали пару форвардів, яка гратиме попереду?


- Ще ні, адже до офіційних матчів ще є час, а в товариських поєдинках він переглядатиме і награватиме якісь схеми. Можливо, одного форварда, а, може, і трьох. Тут все залежить від нього.

- Останнім часом у «Динамо» в тебе є постійна ігрова практика. В матчах за збірну вона тобі допоможе?


- Я сподіваюся, що тренер мені довірятиме і дозволить зіграти, а мої навички допоможуть збірній. У клубі мені зараз справді дають більше практики, напевно, стало більше довіри, але її потрібно виправдовувати.

- З нинішнього складу збірної ти є найвідомішим. Готовий стати «обличчям» команди, її лідером?

- Я би не сказав, що є єдиним відомим гравцем в команді. Наприклад, Лисенко взагалі грає всі матчі в основному складі «Арсеналу» в чемпіонаті України. А я… буду працювати. Звичайно, хотілось би стати лідером, чому б і ні?

- В тебе нові бутси, це свідчить про новий етап в твоїй кар'єрі?

- Вони не нові, я в них граю вже близько місяця. Просто сподобалася модель.

- А взагалі, наскільки бутси впливають на гру футболіста?

- Я гадаю, що сильно не впливають. Хіба що певні шипи можуть бути для когось краще або гірше. А в іншому – кому як подобається. Ці бутси мені сподобалися через круглі шипи.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер