Наставники динамівської ДЮФШ серед найкращих тренерів за підсумками сезону першості Києва

Наставники динамівської ДЮФШ серед найкращих тренерів за підсумками сезону першості Києва

Асоціація футболу міста Києва визначила лауреатів сезону за підсумками першості міста Києва.

Тренер академічної групи U16 ДЮФШ «Динамо» Павло Чередниченко став лауреатом у номінації Найкращий тренер у віковій категорії U16, Сергій Величко – став найкращим тренером у віковій категорії U10, Артем Яшкін – у категорії U14.

Павло Чередниченко розповів про номінацію, а також про стажування в «Аталанті».

- Спільно з тренерським складом – Ястребінським Євгеном Івановичем та Фартушняком Андрієм Петровичем та Дроценком Олексієм Євгеновичем ми виставляли гравців на першість міста. Частина гравців 2005 року народження, частина – 2006. Тож це наша спільна нагорода. Звичайно, приємно здобувати такі нагороди, але це заслуга всього тренерського штабу. І якби не наші талановиті гравці, то тренера не назвали би найкращим.

Ми підходимо до кожного матчу з максимальною відповідальністю, незалежно від того, це чемпіонат України, першість міста чи міжнародний турнір. Завдання гравців – з кожним матчем додавати у тому чи іншому компоненті, вивести себе на певний рівень, щоб розвиватися та прогресувати далі.

У першості Києва деякі команди чинили нашій певний опір, інші були нижчого рівня, але у наших гравців була мотивація забити якомога більше голів і пропустити якнайменше. Вони виконували установку на кожен матч та посіли перше місце.

- Нещодавно ви повернулися зі стажування в Італії. Розкажіть про це детальніше.

- Насамперед хочу подякувати ФК «Динамо», Олександру Олексійовичу Іщенку та його заступнику Володимиру Володимировичу Жарікову за те, що вони організували таке стажування в Італії, і ми з Андрієм Фартушняком мали можливість поїхати в «Аталанту» з Бергамо. Ми почерпнули ті знання, які використовує цей клуб, побачили тренувальний процес у вікових категоріях U16, U17, U19 та у першій команді. Звичайно, два дні це мало, але ми все ж таки побачили щось нове, щось почерпнули для себе.

Головна відмінність – це те, що цілий рік команди можуть тренуватися на повітрі у футболках та шортах. Погодні умови цьому сприяють. У тренувальному процесі є схожі моменти, які ми використовуємо. Під час спілкування з нами тренерський штаб «Аталанти» поділився думками про розвиток своєї академії. Ми також розповіли про роботу нашої академії. Тобто, був обмін досвідом.

- Ви і зараз продовжуєте роботу із групою. Коли гравці підуть на канікули?

– Ми працюємо до 23 грудня. Наразі тренування носять ігровий характер, гравці 2005 та 2006 року народження тренуються спільно. В основному, ігрова спрямованість тренувального процесу. Діти з інших міст уже роз'їхалися, а кияни продовжують роботу. Так само, як і у вікових категоріях 2007, 2008 та 2009 років народження. Ігровий характер, все з хорошими емоціями, весело проводимо тренувальний процес.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер