Павло Полегенько: «Дуже престижно захищати кольори нашої країни»

Павло Полегенько: «Дуже престижно захищати кольори нашої країни»

Відзначимо, що раніше Павло регулярно викликався до юнацьких збірних України U-17, U-18, U-19 та U-20. Своїми враженнями від перебування в команді Сергія Ковальця футболіст поділився в інтерв'ю кореспонденту клубного сайту:

- Виклик до молодіжної збірної України став для вас несподіваним? Як на нього відреагували?

- Коли мені зателефонував адміністратор збірної та повідомив про те, що я викликаний, звичайно, дуже зрадів, напевно, як і будь-який футболіст на моєму місці. Для кожного збірна – це великий крок уперед, адже туди запрошують найкращих гравців з усієї України. Захищати кольори нашої країни на будь-якому рівні – це дуже престижно, велика честь і в той самий час відповідальність, адже потрібно відповідати високому рівню та виправдовувати довіру. Для мене це дуже серйозно, тому налаштовувався належним чином, хоча збір і був коротким.

- Як вважаєте, вас помітили завдяки попереднім виступам за збірні Олександра Петракова?

- Цього я не можу знати напевно. Мабуть, Сергій Іванович спілкувався з Олександром Васильовичем на цю тему, дізнавався про кожного з нас, можливо, отримана інформація, характеристика гравців враховувалася або впливала на рішення тренера молодіжної збірної викликати того чи іншого виконавця.

- Яке враження залишилося від спілкування з новим наставником Сергієм Ковальцем та проведених тренувань під його керівництвом?

- У першу чергу, мені дуже сподобалося, що Сергій Іванович проводить індивідуальні бесіди. Вважаю це абсолютно правильним, оскільки зараз психологія – це один із визначальних чинників у футболі. Окрім того, відчувається індивідуальний підхід та контакт із тренером, особисто для мене це дуже важливо. Що стосується тренувань, у нас було лише одне заняття. Мені все сподобалося, працював із задоволенням, усі хлопці підтримували, під час роботи жодних докорів чи претензій, колектив дружній. Також запам'ятався другий тренер Олег Борисович Ратій – він підказує багато, спокійно й завжди обгрунтовано. Я ще не достатньо добре всіх знаю, але впевнений, що люди, які працюють у тренерському, медичному та адміністративному штабі, – справжні професіонали у своїй справі, це помітно. Загалом, нічого поганого сказати не можу, враження залишилися найкращі.

- Багатьох партнерів по збірній ви знаєте з молодіжної команди «Динамо», «Говерли» або «Динамо-2». Адаптуватися в колективі було нескладно?

- Та я й хлопців із інших клубів також знаю. Усі футболісти зараз на слуху, на виду. Але особисто, звичайно, краще знайомий із динамівцями. А адаптувалися, думаю, всі добре, не лише я. Нормально один із одним спілкуємося.

- Чи вистачило 45-ти хвилин, щоб проявити себе з найкращого боку в матчі з «Оболонню-2»? За цей час можна встигнути щось показати?

- Навіть якщо тобі дають одну хвилину, потрібно виходити та показувати свій максимум. А 45 хвилин тим паче достатньо. Висновки про те, справив я враження чи ні, звичайно ж, буде робити тренер, як і вирішувати, чи викликати мене на наступні збори. Я же зі свого боку за відведений мені тайм намагався докласти багато зусиль та викластися на полі, щоб принести користь команді та виконати тренерську установку. Але, відчуваю, це ще не межа моїх можливостей, можу вдосконалюватися та ставати краще, головне мати більше ігрової практики.

- Сергій Ковалець говорить про те, що все залежить від самих футболістів, а шанс грати у збірній буде у кожного, такі слова обнадіюють?

- Звичайно! І додають мотивації. Він і мені казав, що все залежить від того, як я буду себе проявляти. Упевнений, Сергій Іванович спостерігає та стежить за нашими матчами у Прем'єр-лізі, першій лізі та молодіжній першості, у нього достатньо кандидатів для виклику на відбіркові матчі групового етапу чемпіонату Європи.

- Також наставник зазначив, що важливим є досвід європейських матчів, який мають хлопці 1995-го р.н., адже вони грали на чемпіонаті Європи та світу. Це має вам допомогти?

- У збірній нинішнього скликання представлені гравці різних віків, не лише 1995-го року, але й 1994-го та 1996-го, тож не можу сказати, що це буде відігравати велику роль. Упевнений, що за той період, який буде відведений для підготовки, тренери збалансують нас у тактичному плані, приведуть до спільного знаменника, й ті, хто збереться на наступний збір, будуть непогано тактично підковані, кожен буде знати, куди бігти, відкриватися та зіграє з максимальною користю для команди.

- 27-го серпня вже буде готовий список гравців, які будуть викликані для підготовки до відбіркового матчу з Македонією та товариського з Данією. Чи розраховуєте до нього потрапити?

- Буду чекати, коли його оприлюднять. Звичайно, до нього хочуть потрапити всі хлопці, й я не виняток. Роблю все для цього зараз та продовжу робити в майбутньому.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер