Павло ПОЛЕГЕНЬКО: «Перша команда – це мрія, мета, до якої прагну»

Павло ПОЛЕГЕНЬКО: «Перша команда – це мрія, мета, до якої прагну»

- Як оцінюєте нинішнє турнірне становище в молодіжній першості?

- У будь-якому разі, зупинятися не можна, перед нами стоїть завдання виграти цей чемпіонат, будемо боротися надалі, йти до чемпіонства. Нічия так нічия, наступний матч спробуємо виграти.

- Присутність Сергія Реброва на матчах додає мотивації? Михайличенко – свіжий та яскравий приклад того, наскільки тренер довіряє молоді? До цього були Харатін, Бурда, Буяльський, Чумак...

- Те, що Сергій Станіславович відвідує наші ігри, безумовно, дуже мотивує, хочеться проявляти себе ще більше та краще, щоб потрапити до основної команди. Це мрія, мета, йдемо до неї. Розумію, що там дуже висока конкуренція, але продовжую старатися, працювати, роблю все можливе та залежне від мене.

- Як вважаєте, чи допоможе вам збірна Петракова на шляху до першої команди?

- Звичайно, збірна завжди допомагає, тим паче, що ми вийшли на чемпіонат світу – це дуже серйозний рівень. На турнірі зможемо набратися хорошого досвіду. Ми поставили перед собою максимальну мету – виграти чемпіонат світу, будемо до неї йти.

- Чумак не викликаний на майбутній збір із 12-го до 16-го квітня через те, що його не відпустив Ребров?

- Так, напевно, Сергій Станіславович збирається його задіяти в матчі з «Фіорентиною» в четвер, тому вирішив залишити його у своїй обоймі. Адже це він вирішує, кого відпускати до збірної, а кого – ні, оскільки майбутній збір відбудеться не в дати, визначені ФІФА.

- Раніше «Динамо» було базовою командою для збірної Петракова...

- І зараз до збірної викликають доволі багато динамівців порівнянно з іншими клубами – шістьох. Просто на даний момент Бесєдін в оренді в «Металісті», Бурда відновлюється після апендициту, Чумака не відпустила перша команда. А ми з Харатіним поїдемо.

- У вас буде тренувальний збір – це черговий етап підготовки до чемпіонату світу? Над чим будете працювати?

- Олександр Петраков спеціально організував цей збір, щоб ми ще більше зігралися та налагодили командні дії, нам є над чим працювати, зокрема над тактикою. Проведемо товариський матч із молодіжною збірною Білорусі. Наступного разу нас зберуть уже на початку травня, тоді будемо ще більш конкретно готуватися до чемпіонату світу.

- Важливіше готуватися через ігри молодіжної першості чи на спеціальних зборах?

- Справа в тому, що в збірній все по-іншому: трохи відрізняється тактика, інші партнери, необхідно зігратися, звикнути один до одного, тому нас і збирають доволі часто.

- У збірній вас використовують на тій же позиції, що й у клубі?

- Граю крайнього захисника. А, загалом, де тренери скажуть, там і буду грати.

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер