Перемогли характером

Перемогли характером

Непростим видався матч для “Динамо” проти “Ворскли”. Серія невдалих ігор полтавців, розгром від “Іллічівця” (0:5) і, наостанок, відставка головного тренера, не могли не вплинути на психологічний стан гравців. Але, не дивлячись на купу проблем, гості вийшли на поле стадіону “Динамо” повністю мобілізованими і налаштувались дати справжній бій лідерові вітчизняного футболу.

Лазарет динамівців поповнився двома гравцями. Несмачний і Лєко зазнали мікротравм але, за словами Олексія Михайличенко, до наступної гри мають повністю відновитися. Ця новина має втішити прихильників “біло-блакитних”, адже без цих двох провідних гравців у середу на “Хайбері” буде набагато важче.

Долю зустрічі з полтавцями господарі мали вирішувати вже у першому таймі. Один тільки Шацьких мав тричі забивати, але надійно стояв воротар Долганський та й завершальні удари у форварда відверто не виходили. Проте дуже старався юний Артем Милевський. 18-річний форвард не цурався чорнової роботи, багато діяв індивідуально, намагаючись проявити себе з найліпшого боку і привернути увагу наставника. У першому таймі в нього це виходило, а по перерві Артем виглядав непереконливо і був замінений на Гусєва.

Перший м”яч динамівці забили в середині першого тайму. На 26-й хвилині активний Гіоане навісив із лівого флангу у штрафну, де спритний Діого Ринкон перестрибнув опікунів і головою спрямував м”яч у сітку воріт. Опісля чудові нагоди збільшити рахунок втратили Гавранчич, Белькевич, Гіоане, Шацьких і на перерву команди пішли за мінімальною перевагою господарів.

Другий тайм став логічним продовженням першого, але територіальна перевага киян обернулася проти них. Після подачі кутового і втрати м”яча у швидкій контратаці полтавці зрівняли рахунок. Ідахор отримав пас із глибини поля, втік від опікуна Каддурі і з 10 метрів влучно пробив у кут воріт Шовковського. Голкіпер “Динамо” був безсилий простояти разючому ударові колишнього одноклубника.

Кияни виявилися неготовими до такого оберту подій. Господарі збільшили тиск на ворота ворсклян, додали в русі і створили серію гострих моментів. А матеріалізувати перевагу за лічені хвилини до фінального свистка вдалось Гавранчичу, який чітко реалізував пенальті, призначений за гру рукою у штрафній Радевича.

Перемігши “Ворсклу” кияни наздогнали “Шахтар” за набраними очками. Щоправда, гірники провели на один матч менше, який зіграють у неділю проти “Дніпра”. А динамівці отримали три дні на підготовку до чи не найважливішого матчу сезону в єврокубках - проти лондонського “Арсеналу” – позитивний результат у якому суттєво підвищить шанси “біло-блакитних” на вихід до наступної стадії Ліги чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер