Перед матчем із «Динамо» «Челсі» здобув непросту перемогу в дербі з «Фулхемом»

Перед матчем із «Динамо» «Челсі» здобув непросту перемогу в дербі з «Фулхемом»

Дербі західного Лондона відбулося на березі Темзи, на "Крейвен Коттедж": "сині" гостювали у "Фулхема", який програв чотири попередні матчі в АПЛ і загруз у зоні вильоту. Напередодні цієї зустрічі Клаудіо Раньєрі на посаді головного тренера "коттеджерів" змінив молодий Скотт Паркер, який зовсім недавно закінчив кар'єру гравця.

Мауріціо Саррі вдався до ротації, випустивши відразу п'ятьох нових гравців у порівнянні з дербі проти "Тоттенхема". що відбулося в середу.

Місце у воротах знову було довірено опальному Кепі Аррісабалазі, якого Саррі напередодні назвав основним голкіпером своєї команди і проанонсував, що той повернеться до стартового складу в одному з двох найближчих матчів - із "Фулхемом" або "Динамо".

В обороні відпочинок був наданий Давиду Луїсу і Маркосу Алонсо, місце яких зайняли Крістенсен і Емерсон.

У центрі поля Матео Ковачича замінив Росс Барклі, також у запасі залишився герой попереднього матчу Педро, замість якого на фланзі атаки з перших хвилин вийшов Вілліан.

На відміну від попередніх матчів "синіх" проти "Манчестер Сіті" і "Тоттенхема", у грі з "Фулхемом" глядачі побачили відкритий футбол у першому таймі.

Живий початок явно віщував голи, перший із яких був забитий на 20-й хвилині. Вілліан віддав на правий фланг на Аспілікуету, а капітан прострілив до центру штрафного майданчика уздовж воріт, звідки Ігуаїн у своєму найкращому стилі в дотик спрямував м'яч у сітку.

Моменти виникали і біля воріт "Челсі", де доводилося добряче працювати Кепі. Але на 28-й хвилині і він був безсилий. Після розіграшу кутового на лівому фланзі і навісу в район дальньої стійки абсолютно без нагляду залишився Чемберс, вколотивши м'яч у ворота з льоту.

Статус-кво зберігався недовго - уже за три хвилини "Челсі" знову вийшов уперед. Після пасу Азара класний удар із краю штрафного у верхній кут, мертву зону для Серхіо Ріко виконав Жоржиньйо.

До перерви "Челсі" створив кілька вірних моментів, аби збільшити перевагу в рахунку. Двічі мав забивати Ігуаїн, однак перший його удар був невлучним, а на другий зреагував Серхіо Ріко.

Господарі поля вистояли, а після перерви "Фулхем" на якийсь час перехопив ініціативу і мав шанси зрівняти рахунок, проте надійно зіграв Аррісабалага. "Сині" втримали переможний рахунок у непростому матчі, здобувши першу гостьову перемогу в АПЛ цього року.

Наступний матч "Челсі" - з київським "Динамо" - відбудеться на "Стемфорд Брідж" у найближчий четвер.

АПЛ. "Фулхем" - "Челсі" - 1:2

Склад "Челсі" (4-3-3): Кепа - Аспілікуета (к), Рюдігер, Крістенсен, Емерсон - Канте, Жоржиньйо (Ковачич, 68), Барклі (Лофтус-Чік, 78) - Вілліан, Ігуаїн, Азар (Педро, 74).

Н.з.: Кабальєро, Давид Луїс, Хадсон-Одоі, Жиру.

Голи: 0:1 - Ігуаїн (20), 1:1 - Чемберс (28), 1:2 - Жоржиньйо (31)

Фото Chelsea FC

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер