Перед матчем у Харкові студенти провели спаринг у манежі «Динамо»

Перед матчем у Харкові студенти провели спаринг у манежі «Динамо»

Цього ж дня відбудеться унікальний матч. Уперше між собою зіграють найкращі студентські команди Києва та Харкова.

Київ представить переможець студентської Ліги ФК «Динамо», команда Національного педагогічного університету ім. Драгоманова. Нагадаємо, другий сезон Ліги, яка є спільним проектом офіційного Фан-клубу «Динамо» та Студентської профспілкової організації міста Києва, відбулися навесні. Тоді вирішальна гра проводилася на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського й залучила на трибуни велику кількість уболівальників. До слова, у Харкові студентські команди зіграють на стадіоні, який називається... «Динамо».

Сезон студентської ліги ФК «Металіст» також завершився навесні й визначив свого переможця – команду Харківського автомобільно-дорожнього університету. Однак протистояти команді НПУ ім. Драгоманова буде не чемпіон, а збірна, складена з найкращих гравців студентської ліги ФК «Металіст».

Суперник непростий, а тому студенти НПУ повним ходом ведуть підготовку до майбутньої зустрічі. Тут усе як у професіоналів – тренування, контрольні матчі.

Один із таких матчів відбувся у критому манежі заміської бази київського «Динамо» в Кончі-Заспі. Спаринг-партнером студентів-чемпіонів стала команда офіційного Фан-клубу «Динамо».

Зустріч минула за рівної боротьби й завершилася бойовою нічиєю. Студенти повели в рахунку в другому таймі, проте наприкінці матчу не змогли втримати лідера атак команди Фан-клубу та його ж президента Сергія Михайленка, який вийшов на заміну та встановив підсумковий рахунок у грі – 1:1.

Після гри Сергій Михайленко в інтерв'ю офіційному сайту розповів, як виникла ідея проведення унікального матчу:

- Із нами зв'язалися представники футбольного клубу «Металіст» та запропонували з нагоди майбутнього матчу основних команд у Прем'єр-лізі провести товариську зустріч між командами студентських ліг «Металіста» та «Динамо». Ми цю ідею підтримали. Ігор Михайлович Суркіс також підтримав цю ідею. І тепер у неділю на стадіоні «Динамо» в Харкові на нас чекає матч між командою НПУ ім. Драгоманова та командою студентської ліги «Металіста».

- Сьогоднішня гра є підготовкою до недільного матчу?

- Сьогодні ми проводимо товариську, можна сказати навіть дружню гру між Фан-клубом «Динамо» та чемпіоном минулого сезону Студліги, для того щоб допомогти підготовці студентів до майбутньої непростої гри в Харкові.

- Чи зіграє на руку той факт, що гра відбудеться на стадіоні під назвою «Динамо»? Можливо, це допоможе почуватися як удома?

- Ми, звичайно, люди не забобонні, однак у будь-якому разі команді, пов'язаній із футбольним клубом «Динамо» Київ, буде приємно грати на стадіоні «Динамо». Наша команда, безумовно, буде їхати лише за перемогою. Хлопці налаштовані, слава Богу, всі здорові, всі лише вийшли після канікул, набралися сил. Після гри хлопці поїдуть на стадіон «Металіст» підтримувати нашу команду!

Про те, як налаштовується на гру команда НПУ ім. Драгоманова, розповів голова профспілкової організації студентів цього вузу Станіслав Цибін:

- Ми дуже раді, що наша команда бере участь у студентській лізі ФК «Динамо». Наша команда завжди відгукується на пропозиції Фан-клубу. Наші хлопці дуже люблять футбол, цей вид спорту є невід'ємною частинкою їхнього життя. І цього разу ми з радістю прийняли пропозицію провести такий матч. Результат для нас не грає особливого ​​значення, адже ми зіграємо з такими ж студентами з Харкова. Гадаю, цей матч піде на користь як одній команді, так і іншій.

- Як давно була сформована ваша команда?

- Ви ж розумієте, студентські роки нетривалі. Тому як такої постійної команди в нас немає. Одні хлопці випускаються, на зміну їм приходять нові. Зараз у нашій команді, яка виграла Кубок студентської ліги « Динамо», три-чотири людини завершили вуз, уже працюють. Є кілька новачків, які лише вперше пробують свої сили в команді. Тобто в житті команди відбувається постійний рух. До того ж, у нас поки, на жаль, немає свого поля. Якби в нас було налагоджено тренувальний процес, наша команда грала б ще краще.

- Як проходить підготовка до гри? Чи вивчали ви суперника? Можливо, дивилися записи матчів студентської ліги «Металіста » в інтернеті?

- Ні. Чули лише, що це буде збірна найкращих гравців з усіх вузів Харкова. Це студентське місто, в ньому багато вузів, та й футбол у регіоні розвинений добре. Чим сильніший буде суперник, тим цікавіше нам буде грати. Ми налаштовуємо нашу команду так: неважливо, яким буде суперник, який буде результат гри. Головне, щоб хлопці продемонстрували хорошу гру!

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер