Перед візитом до Києва «Вільярреал» поступився «Валенсії» в дербі

Перед візитом до Києва «Вільярреал» поступився «Валенсії» в дербі

На «Местальї» «Валенсія» та «Вілльярреал» провели 43-тє регіональне валенсійське дербі між собою в Ла Лізі. Цей матч відкривав програму чергового туру.

Зустрічалися 14-а та 7-а команди Ла Ліги за підсумками 25-ти турів. При цьому «Вільярреал» опустився на сьому сходинку в результаті серії з семи матчів без перемог у Примері. Цікаво, що останньою командою, яку обидва суперники перемагали в чемпіонаті, була «Сельта». Але якщо «кажани» здобули цю перемогу відносно нещодавно – 20 лютого, то «жовта субмарина» зробила це ще на початку року – 8 січня.

Команда Унаї Емері розпочала гру за тактичної схеми 4-4-2 замість більш звичних для себе 4-3-3. Особливим цей матч став для досвідченого Дані Парехо, який протягом десяти років із 2011 до 2020 захищав кольори «Валенсії» і лише вдруге виходив на поле проти своєї колишньої команди.  

Суперники розпочали гру дуже обережно. Гості, яким букмекери, хоч і з невеликою перевагою, усе ж відводили роль фаворитів, не форсували події та не надто активно йшли в атаку. Перший удар у бік воріт «Валенсії» відбувся лише в середині тайму.

А перший по-справжньому небезпечний момент перетворився на гол. На 36-й хвилині «Валенсія» відбила дуже небезпечну атаку гостей, які обстрілювали ворота «кажанів» з близької відстані, проте двічі під удари підставилися захисники, відбиваючи м’яч практично з лінії воріт.

Гра продовжилася, проте дуже швидко зупинилася. Арбітр переглянув повтор епізоду за допомогою VAR, після чого призначив пенальті у ворота «Валенсії»: після подачі кутового та удару головою м’яч зачепив руку капітана «Валенсії» Хосе Луіса Гайя, який при цьому перебував у стрибку спиною до м’яча. Вирок арбітра виконав Жерар Морено, який завдав сильного удару в кут, забивши свій 15-й м’яч у сезоні.

Наприкінці тайму «жовта субмарина» отримала чудовий момент, аби забити другий гол. Пако Алькасер прийняв м’яч у штрафному майданчику по центру від воріт, але пробив безхитрісно для голкіпера.

У перерві Унаї Емері зробив подвійну заміну, випустивши Ману Трігероса та Альфонсо Педрасу замість Пако Алькасера та Первіса Еступінана.

Проте черговий момент мали не вони, а найкращий бомбардир команди Жерар Морено, але ударом з вигідної позиції він не переграв голкіпера «Валенсії» Яспера Сіллессена. Цей момент стався в середині тайму, до цього гості контролювали хід гри, пустивши його у спокійне русло.

Реальний момент зрівняти рахунок команда Хаві Грасії отримала на 70-й хвилині. Після навісу з правого флангу Даніель Васс буквально зависнув у повітрі та завдав удару головою – м’яч влучив у поперечину. Цей епізод трохи струхнув гостей, вони на певний час відвели гру подалі від своїх воріт, створивши при цьому кілька напівмоментів біля воріт суперника, проте надійно грав Сіллессен.

Проте «кажанам» відступати було нікуди, і вони все активніше атакували. Утім, гол виник із нічого, коли вже здавалося, що команда Емері втримає перемогу. І знову арбітр призначив пенальті в епізоді, який не був гольовим. Мойсес Гомес, уже лежачи на газоні, зачепив Максі Гомеса на куті штрафного далеко від воріт. Після перегляду VAR арбітр призначив 11-метровий, який чітко виконав Карлос Солер.

На цьому проблеми «Вілярреала» в цій грі не завершилися, а тільки перетворилися на суцільну катастрофу. Замість перемоги команда Емері не отримала навіть нічиєї. На першій компенсованій хвилині «Валенсія» провела стрімку атаку, яку класним ударом із меж штрафного з гострого кута після вертикального пасу завершив Гонсалу Гедеш.

Тож «Вільярреал» продовжив свою невдалу серію без перемог, довівши її до восьми матчів. Команда Емері залишається поза зоною єврокубків – на сьомому місці з більш ніж десятиочковим відставанням від зони Ліги чемпіонів та готується до візиту до столиці України.

«Валенсія» - «Вільярреал» - 2:1 (0:1)

Голи: 0:1 – Морено (40, з пенальті), 1:1 – Солер (86, з пенальті), 2:1 – Гедеш (90+1)

Склад «Вільярреала»: Асенхо – Фойт, Рауль Альбіоль, Пау Торрес, Еступінан (Трігерос, 46) – Чуквуезе, Капу (Хауме Коста, 72), Дані Парехо, Мой Гомес (Карлос Бакка, 88) – Жерар Морено, Пако Алькасер (Альфонсо Педраса, 46).

Фото villarrealcf.es

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер