Змінний успіх «Динамо» з голландськими клубами

Змінний успіх «Динамо» з голландськими клубами

Незважаючи на те, що «Динамо» та «Аякс» є частими гостями різних європейських турнірів, їхні шляхи не перетиналися. «Аякс» узагалі ніколи не грав проти українських команд, а ось «Динамо» довелося відчути силу голландського футболу.

Уперше з голландцями, а саме з ПСВ із Ейндховена, футболісти «Динамо» зустрілися в сезоні 1974/1975 у рамках Кубку володарів Кубків. Здобувши впевнену домашню перемогу, матч-відповідь перетворився на формальність, і навіть мінімальна поразка не завадила «Динамо» вийти до фіналу турніру, а згодом і виграти його.

У своїй історії «Динамо» протистояло трьом клубам із Голландії: ПСВ (Ейндховен), «Утрехт» та «Фейєноорд» (Роттердам). Загалом проведено 10 матчів: по чотири перемоги в активі «біло-синіх» і представників країни тюльпанів, а двічі переможця визначити не вдалося. Різниця м’ячів – 16:10 на користь нашої команди.

П'ятеро футболістів «Динамо» з нинішнього складу в різний час протистояли голландським клубам у динамівській футболці. Серед них – Шовковський, Шевченко, Гіоане, Несмачний та Ель Каддурі. Незважаючи на те, що в «Аяксі» грають в основному молоді хлопці, є й у складі амстердамців футболіст, який зустрічався з «Динамо». Мова про захисника Андре Оойєра, який у сезоні 2000/2001 у складі ПСВ протистояв «біло-синім» у першому груповому турнірі Ліги чемпіонів, і більше того – в Києві забив переможний для своєї команди м’яч! Тому динамівцям сьогодні необхідно нейтралізувати не лише небезпечних нападників, але також і досвідченого захисника.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер