Перемога над «Спортингом» вивела «Динамо» U17 до фіналу Puskas Suzuki Kupa

Перемога над «Спортингом» вивела «Динамо» U17 до фіналу Puskas Suzuki Kupa

Команда київського "Динамо" U17 перемогла лісабонський "Спортинг" у результативній зустрічі та завершила груповий етап міжнародного юнацького турніру Puskas Suzuki Kupa, що проходить у передмісті Будапешта, на першому місці у своєму квартеті В, отримавши перепустку до фінального поєдинку.

Динамівці розпочали турнір із нічиєї в зустрічі з бразильським "Фламенго" (1:1), а далі перемогли угорський "Гонвед" (1:0). Перед заключною грою зі "Спортингом" вже було відомо, що переможець дуелі стане лідером групи та вийде до фіналу змагання.

У перші 10 хвилин зустрічі команди проводили розвідку та обмінялися лише дальніми ударами по воротах, однак в обох випадках у гру вступили голкіпери.

Вже на 11-й хвилині динамівцям вдалося повести в рахунку після того, як Микита Дзень увірвався до штрафного майданчика "Спортинга" та заробив кутовий. Після подачі корнера Андрієм Маткевичем м'яч підібрав Олексій Гусєв, який ювелірним за виконанням ударом в "дев'ятку" воріт вивів киян уперед.

Лісабонська команда одразу ж активно пішла уперед та намагалася прорвати оборону "Динамо", розмістившись на половині поля "біло-синіх". Проте до небезпечних моментів біля воріт Авраменка справа не доходила, натомість динамівці створювали шанси, аби збільшити перевагу - і врешті-решт досягли мети, вдруге реалізувавши стандартне положення. Гусєв мало знову не поцілив у кут воріт - цього разу до м'яча дотягнувся голкіпер "Спортинга" Давід Іванов. А подачу Пашка з кутового, яка послідувала за цим, точно замкнув Данило Іщенко. 

Наприкінці першого тайму ще один гол у свої ворота ледь не "привіз" Іванов, помилившись на виході, але польові гравці "Спортинга" компенсували невпевнену гру свого воротаря, організувавши швидку контратаку, в якій відзначився Серхіо де Матос.

Друга половина зустрічі розпочалася з чергового штрафного на користь "Динамо" та удару головою від Гусєва, однак у цьому моменті голкіпер лісабонців був на місці. А трохи пізніше Денис Дикий цілив у дальній кут воріт із гострого кута, однак влучити в площину йому не вдалося.

"Спортинг" відповів небезпечним ударом Родріго Віоли зі стандарту, який намагався спрямувати м'яч під поперечину, проте сфера пройшла над воротами, та й Авраменко контролював ситуацію.

Зняв питання щодо переможця поєдинку Кирило Пашко, який за 5 хвилин до завершення основного часу у дотик замкнув простріл Дмитра Кремчаніна зліва, перекинувши воротаря - 3:1 на користь "Динамо".

У компенсований час "Спортингу" вдалося скоротити відставання зусиллями Костянтина Нікітенка, котрий "розстріляв" ближній кут воріт В'ячеслава Суркіса, який вийшов у рамку воріт "Динамо" на заключні хвилини матчу.

Незважаючи на пропущений під завісу матчу гол, динамівці втримали переможний результат та вийшли до фіналу Puskas Suzuki Kupa, який запланований на понеділок, 5 червня, о 19:00 за київським часом. Суперником киян у вирішальному поєдинку стане переможець паралельної групи А, мадридський "Реал". 

Puskas Suzuki Kupa, 3-й тур

"Спортинг" U17 - "Динамо" U17 - 2:3 (1:2)

"Динамо": 12. Авраменко (71. Суркіс, 58) - 20. Гусєв, 4. Сизонюк, 3. Балаба (к), 22. Дикий - 14. Іщенко, 9. Маткевич (11. Грохольський, 58), 5. Василець (8. Білий, 46), 7. Бойченюк, 19. Пашко - 2. Дзень (13. Кремчанін, 46).

Голи: де Матос (27), Нікітенко (60+2) - Гусєв (11), Іщенко (21), Пашко (55)

Фото - сайт Академії Пушкаша, www.pfla.hu

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер