Перемога над одним з головних суперників на шляху до чемпіонства 1974 го року

Перемога над одним з головних суперників на шляху до чемпіонства 1974 го року

Наша команда на виїзді зустрілася з московським «Динамо» і здобула перемогу з рахунком 2:1. Відзначимо, що роком раніше московські одноклубники були одним з головних конкурентів киян в боротьбі за золоті медалі чемпіонату, тому згадана перемога стала дуже важливою в боротьбі за титул, адже за підсумками сезону «біло-сині» таки стали переможцями, випередивши московський «Спартак» на одне очко. До слова, саме спартаківців наша команда обіграла вдома в попередньому турі. Таким чином, захопивши лідерство вже на початку чемпіонату, «Динамо» зберегло його до кінця.

Вже з перших хвилин було помітно, що гості діяли спокійно і впевнено. Тож не дивно, що пройшло не так багато часу, перш ніж наша команда змогла відзначитися двічі. Спочатку Буряк обманним рухом притупив пильність двох центральних захисників господарів поля і несподівано пробив по воротах. Після того, як невпевнено зіграв Пільгуй, Блохіну залишилося лише підправити м'яч у порожні ворота. А через п'ять хвилин, перебуваючи недалеко від кута штрафного майданчика і помітивши, що воротар вийшов з воріт, Онищенко різаним ударом послав м'яч у дальній кут. В активі ж москвичів було всього лише два удари по воротах Рудакова в першому таймі.

Після перерви, провівши заміни, господарі заграли енергійніше і більш цілеспрямовано. В одному з моментів хтось з гравців оборони зіграв рукою в своєму штрафному майданчику, і Єврюжихін реалізував пенальті, скоротивши відставання в рахунку. Після цього москвичі перевели гру на чужу половину поля і доклали всіх зусиль, щоб зрівняти рахунок, тож Рудакову не раз довелося виручати свою команду. Але захист киян впоралася, і підопічні Валерія Лобановського довели гру до перемоги.

Динамівці зуміли правильно розподілити сили на дистанції сезону і чітко визначити стратегію на шляху до досягнення бажаних турнірних висот. Динамівці всією командою атакували і всією командою оборонялися. Вони продовжували свою стратегію, яка визначалася принципом: вдома - перемога, в гостях - нічия. Відповідно до такого практичного і арифметичного підходу в кінці сезону у «Динамо» було 10 нічиїх при одній перемозі і чотирьох поразках на полях супротивників. Найращим бомбардиром чемпіонату став динамівець Олег Блохін, який забив 20 м'ячів.

Запорукою успіху стала підготовка на передсезонному зборі. Команда тренувалася по три рази на день. Ці тренування нічим не нагадували колишні, їх зміст дуже змінився, навантаження підвищилися. Додалися обсяг, інтенсивність, швидкість, атлетизм. Новий метод тренувань приживався в команді з великими труднощами. Деякі вправи викликали мало не відкритий протест у гравців. Півкоманди збиралося йти з «Динамо», але ніхто так і не пішов, хоча багато до чого команда звикала з великими труднощами. В результаті динамівці виграли всі турніри сезону, в яких брали участь. Після цього футболісти вже вірили своїм тренерам беззастережно. Почався новий зліт «Динамо».

«Динамо» (Москва) - «Динамо» (Київ) 1:2 (0:2)

31 травня. 19:30. Москва, стадіон «Динамо»

«Динамо» (Москва): Пільгуй, Басалаев, Нікулін, Комаров, Долбоносов, Жуков (Гаврилов, 46), Байдачний, Петрушин, Павленко, Маховіков (Пудишев, 65), Єврюжихін.

«Динамо» (Київ): Рудаков, Буряк (Маслов, 75), Матвієнко, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, В.Онищенко (Шепель, 70), Колотов, Веремєєв, Блохін.

Голи: Єврюжихін (51, з пен.) - Блохін (26), В.Онищенко (31)

Попереджений: Матвієнко (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер