Перша команда «Динамо» U12 вийшла до групи чемпіонів на турнірі «Pro Turnieje Cup 2021» у Польщі

Перша команда «Динамо» U12 вийшла до групи чемпіонів на турнірі «Pro Turnieje Cup 2021» у Польщі

У суботу, 18-го вересня, зранку розпочалися матчі на міжнародному дитячому турнірі «Pro Turnieje Cup 2021», що проходить цими днями у польському містечку Лихень Стари серед футболістів 2010-го року народження (вікова категорія U12).

Нагадаємо, що підопічні Сергія Бондаря та Олександра Стужука виступають на турнірі двома складами у групах «B» та «C». Перший склад «Динамо» змагався у секстеті разом із польськими командами «Лодзь» з однойменного міста, «Погонь» (Щецин), «Медзь» (Легніца), «Чемпіон» (Варшава) та «Мешко» (Гнезно).

Відзначимо, що ігри складаються із одного тайма тривалістю 22 хвилини у форматі 8 польових гравців + воротар. У перший ігровий день наша команда провела усі п’ять матчів першого групового етапу. Зранку динамівці з першої команди зустрілися з польською командою «Медзь» (Легніца). Гру наша команда розпочала без розкачки та ледь не у першій же своїй атаці повела у рахунку – відзначився Горбунов. Надалі наші хлопці продовжили нагнітати ситуацію біля воріт суперника, який діяв переважно на контратаках. Одного разу після удару нашого футболіста м’яч прийняла на себе поперечина. Кияни активно використовували фланги з подальшими прострілами та навісами до штрафного майданчика, але суперник діяв злагоджено у захисті. Динамівці заробили та виконали кілька стандартних положень. Така наполегливість принесла плоди і незабаром українці подвоїли свою перевагу. Цього разу відзначився Данило Мельниченко, який влучним ударом завершив одну із багаточисленних атак своєї команди. Надалі воротар ще не раз виручав поляки, реагуючи на небезпечні удари гостей із меж штрафного майданчика. У підсумку – 2:0 – перша перемога «Динамо».

Після нетривалої перерви кияни помірялися силами із «Чемпіоном» (Варшава). Як і у першому поєдинку, динамівці дуже швидко повели у рахунку зусиллями Саракуци. Гра переважно проходила біля воріт суперника, протягом певного часу полякам вдавалося стримувати тиск українців, але у другій половині матчу вони не встигли за Калюжним, який ударом у дальній кут подвоїв перевагу киян. У відповідь «Чемпіону» вдався перспективний випад до воріт динамівців, але удар суперника прийшовся значно вище воріт. А ще в одному епізоді вдало зіграв наш воротар. Незважаючи на на те, що більшості футболістам нашої команди лише 11 років, вони вже по-дорослому стелилися у підкатах, самовіддано боролися за м’яч, своєчасно вступали у відбір та грамотно діяли на перехопленні, швидко розпочинаючи свої атаки. На останній хвилині суперники не встигли за стрімким проривом нашого футболіста та порушили правила у своєму штрафному майданчику. Пенальті взявся виконувати Власенко, але не влучив у ворота. Втім, кияни таки забили втретє, коли хорошу атаку результативним ударом завершив Хабіб - 3:0. Одразу після цього пролунав фінальний свисток.

Третю зустріч на турнірі наша команда провела польської «Погоні» з міста Щецин, яка виграла своїх два попередні поєдинки. Динамівці і цю гру розпочали потужно, але з першими ударами у площину воріт впорався воротар «Погоні», продемонструвавши непересічну реакцію. Перший гол не змусив на себе довго чекати: Горбунов пробив справа, воротар не встиг зреагувати, і м’яч залетів точно у дальній кут воріт. А згодом після подачі кутового у виконанні   Калюжного ударом головою відзначився Хмельницький, подвоївши рахунок. Кияни мали ще не одну нагоду відзначитися, але кожного разу нашим хлопцям не вистачало зовсім трішки: то м’яч пролітав поруч зі стійкою, то вдало діяли воротар та захист суперника. Але до фінального свистка вони таки забили ще раз: цього разу гол до свого активу записав Данило Мельниченко. На останніх хвилинах поляки виконали достатньо небезпечний штрафний удар, але м’яч пролетів значно вище воріт. У підсумку, до фінального свистка рахунок більше не змінювався – перемога «Динамо» - 3:0.

Четвертим суперником «біло-синіх» стала «Лодзь» із однойменного міста. У перші хвилини на полі було багато боротьби, ніхто не хотів поступатися. Стримавши стартовий тиск киян, гравці «Лодзі» перейшли у наступ та навіть змогли створити певні проблеми біля наших воріт. Зокрема, в одному з епізодів «біло-синіх» від пропущеного м’яча врятувала поперечина. Надалі гра теж складалася для нашої команди непросто, а у середині матчу кияни і взагалі пропустили, і вперше на турнірі опинилися у ролі наздоганяючих. Що стосується багаточисленних атак українців, то вони завершалися тим, що м’яч опинявся в руках у воротаря або його вдавалося вибити подалі від своїх воріт захисникам суперника. Навіси з флангів хоча і були перспективними, але вигоди нашим гравцям не принесли, як і стандартні положення. Наприкінці поєдинку наш воротар ліквідував ще кілька небезпечних випадів суперника, а біля протилежних воріт динамівці не використали кілька хороших нагод, аби зрівняти рахунок.

Нарешті, у заключному матчі першого ігрового дня українці зіграли із ще одним польським колективом «Мешко», що представляє місто Гнезно. Кияни пропустили досить швидко, вже на другій хвилині, але ця неприємність не засмутила наших хлопців та вони, незважаючи на втому, з подвійними силами побігли в атаку та достатньо швидко відігралися зусиллями Данила Мельниченка. Надалі небезпечні моменти виникали як біля одних воріт, так і біля інших. Зокрема, у складі динамівців динамічну атаку у дотик завершував Гребельник, але не влучив у площину воріт. Втім, те, що не вдалося йому, зміг зробити його партнер Горбунов, який влучним ударом завершив ще одну хорошу атаку киян. У час, що залишився до фінального свистка, ще одного разу відзначився Данило Мельниченко, який записав до свого активу дубль, та Хабіб, який спрямував м’яч повз воротаря незадовго до фінального свистка, встановивши остаточний рахунок 4:1.

Таким чином, набравши 12 очок, наша команда вийшла до наступного етапу. Завтра у групі чемпіонів, до якої вийшли команди, що посіли перше та друге місця у групах «A», «B» та «C», динамівці проведуть ще чотири поєдинки, за винятком матчу проти «Лодзі», результат якого зберігається на наступний етап. Суперниками киян також стануть португальський «Порту», польський SMS APR (Слесін), друга команда «Динамо» і «Ягеллонія» (Бялсток). Колективи, що наберуть найбільшу кількість очок та посядуть перше місце у своїх групах, зустрінуться у фіналі, команди, що стануть другими – зіграють у матчі за третє місце, треті – розіграють п’яте місце і т.д.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер