Перша ліга. 15-й тур. «Динамо-2» – «Нива» (Тернопіль). Прев’ю

Перша ліга. 15-й тур. «Динамо-2» – «Нива» (Тернопіль). Прев’ю

Матч відбудеться в неділю, 2-го листопада, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок – о 14:00.

«Динамо-2»: продовжити жовтневу безпрограшну серію

Жовтень для «Динамо-2» виявився вдалим, що дозволило команді Олександра Хацкевича суттєво поліпшити своє турнірне становище. Дві перемоги та одна нічия (матч із лідером, «Олександрією», було перенесено на пізніший термін у зв’язку з тим, що багато гравців «біло-синіх» були викликані до молодіжних збірних) дозволили киянам розташуватися на 12-му місці, маючи у своєму активі 16 очок.

Утім, в останньому матчі, на виїзді проти «Гірника», забити динамівцям не вдалося. «Команди зіграли дисципліновано в обороні. Не знаю, як тренер суперника, але ми саме на це й налаштовували своїх підопічних. Були моменти, що ми могли забити на контратаках, але також і господарі могли відзначитися. Тож, рахунок по грі», – сказав після матчу тренер «Динамо-2» Сергій Процюк.

Тепер, у домашньому матчі, завдання буде не лише не пропустити, а й забити. Враховуючи, що в шести поєдинках на своєму полі друга команда «Динамо» не забила лише в одному (проти дніпродзержинської «Сталі»), це завдання виглядає цілком здійсненим.

У протистоянні з тернопільською «Нивою» тренерський штаб киян не зможе розраховувати на захисника Олександра Чорноморця (13 матчів у сезоні, всі – без замін), який відбуватиме дискваліфікацію за чотири попередження.

«Нива» (Тернопіль): нестабільність у всьому

Тернопільська «Нива» проводить доволі неоднозначний сезон. Ще до початку чемпіонату керівництво клубу жалілося на відсутність яких-небудь гарантій участі «Ниви» в чемпіонаті першої ліги, й перші матчі сезону за участю тернополян довелося переносити через невизначеність із майбутнім.

Після того, як команда усе ж вимушена була розпочати чемпіонат, аби уникнути додаткових санкцій, невтішні перспективи лише підтвердилися. Після чотирьох стартових поразок (із загальною різницею м’ячів 1:12) тернополян разом із ще одним проблемним клубом, «Буковиною», занесли до головних претендентів на пониження у класі. Але в наступних матчах футболісти показали, що навіть за таких складних умов вони залишаються командою, й спромоглися виправити турнірне становище.

Серед найбільших звитяг тернополян варто відзначити виїзну перемогу над «Гірник-Спортом» (1:0), а також домашні над МФК «Миколаїв» (3:1) та ФК «Суми» (2:0). Але стабільності у грі та результатах команди немає, тому поряд із вдалими матчами згадуються домашні поєдинки з дніпродзержинською «Сталлю» (1:5) та «Зіркою» (0:2), а також виїзний із «Гірником» (0:4).

У складі «Ниви» грає ціла група футболістів, які мають досвід виступів у вітчизняній Прем’єр-лізі. Це Тарас Петрівський, Ігор Озарків, Володимир Гудима, Ярослав Сворак (колишній клуб «Карпати»), Тарас Дурай («Зоря»), Андрій Донець («Закарпаття», «Таврія»), Андрій Гринченко («Зоря», «Волинь») тощо. Як бачимо, що стосується досвіду, то футболісти «Ниви» можуть дати фору будь-якому супернику, а от із результатами не все складається добре.

Найкращим бомбардиром команди в нинішньому сезоні є Олександр Семенюк, який у 14-ти матчах забив шість м’ячів. Що стосується захисту, то у тернополян один із найгірших показників – 27 пропущених м’ячів (більше, 29-ть, лише в останньої «Буковини» та МФК «Миколаїв»).

Останній матч команд

1-а ліга. 21-й тур

30.03.2014 р. смт. Чапаївка, НТБ «Динамо». 200 глядачів.

«Динамо-2» – «Нива» – 0:1 (0:0)

«Динамо-2»: Волинець, Рижук (к), Чорноморець (Шваб, 90+3), Ягодінскіс, Акубардія, Гемега, Ісраїлов (Карп, 82), Каверін, Савченко (Морозенко, 70), Цибульник, Маїк (Мякушко, 67).

«Нива»: Новак, Донець (к), Лазорик, Яневич, Панас (Сворак, 64), Басараб, Малюк, Загинайлов (Грінченко, 64), Яворський, Мельник (Бадло, 88), Рустамов.

Гол: Сворак (85).

Попереджені: Савченко (25), Ягодінскіс (28), Цибульник (30), Ісраїлов (65), Каверін (86) – Панас (20), Загинайлов (34).

Вилучений: Каверін (90, друге попередження).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер