Перша ліга. 7-й тур. «Динамо-2» – «Буковина». Прев'ю

Перша ліга. 7-й тур. «Динамо-2» – «Буковина». Прев'ю

«Динамо-2»: поразка, нічия ... перемога?

Після трьох поспіль поразок юні динамівці не впали духом і в минулий понеділок у грі з колись грізним «Нафтовик-Укрнафтою» змогли добитися нічиєї. Хоча турнірне становище це не особливо поправило, команда отримала хороший імпульс і тепер, в разі успіху в грі з «Буковиною», може суттєво піднятися в таблиці.

Навряд чи зможе допомогти команді захисник Антон Братков, який десять днів тому зламав руку у матчі з «Зіркою». Втрата ця вельми відчутна - команда втратила свого провідного виконавця. У грі в Охтирці по позиції Антона замінив В'ячеслав Лухтанов. Враховуючи, що команда не пропустила, надійність тилів у «Динамо-2» належна.

Ось як описав систему роботи «Динамо-2» тренер Сергій Процюк: «Якщо ти одягнув футболку київського «Динамо», питання мотивації навіть не може стояти. Просто-напросто, перша ліга - це серйозний рівень, це вже не молодіжна першість або чемпіонат U-19. Тут грають в чоловічий футбол, і хлопці завдяки цьому швидше дорослішають, набираються досвіду. Ми завжди направляємо хлопців на те, щоб вони грали в красивий футбол. Але нам потрібно від чогось відштовхуватися. Дисципліна б'є клас. Ми вітаємо атакуючі дії, але все потрібно робити поступово. Без цього футболу не буде».

За три дні до закінчення літнього трансферного вікна за «Динамо-2» був заявлений старожил команди, який останні п'ять років виступав у її складі, - Дмитро Рижук. Досвідчений захисник в середині літа пройшов підготовчі збори з першою командою «Динамо», але закріпитися у Сергія Реброва не зміг і підтримуючи форму в Києві підшукував нову команду, щоб виступати в ній на правах оренди. Так склалося, що Дмитро залишився в «Динамо», чому Олександр Хацкевич має бути вельми радий. Наявність кваліфікованого і авторитетного гравця в центрі захисту додасть молодим партнерам впевненості, плюс сам футболіст перебуватиме на очах у тренерів і отримає чергову можливість себе зарекомендувати.

Проти «Буковини» Рижук не зіграє. Зараз захисник знаходиться в розпорядженні молодіжної збірної України, яка готується до гри відбору Євро-2015 з Ліхтенштейном (8 вересня).

Поповнився склад «Динамо-2» ще одним добре відомим динамівським уболівальникам гравцем. Дієго Суарес після півроку в болівійському чемпіонаті повернувся в Україну. Для півзахисника нинішній сезон стане шостим в «Динамо-2». За попередні роки він провів 103 матчі, в яких забив 9 м'ячів.

Таким чином, в осінню частину сезону «Динамо-2» вийшло з 25 гравцями в заявці, серед яких чотири воротаря.

«Буковина»: розрубати вузол проблем

В останній день літа «Буковина» з рахунком 0:4 на своєму полі поступилася «Зірці». Ця поразка стала 150 за весь час виступів чернівчан у першій лізі. Старт в нинішньому сезоні - найгірший за всю історію виступів команди в першій лізі. За десять сезонів (з перервами) в лізі буковинці ще жодного разу не стартували з чотирьох поразок поспіль.

Команда з нулем набраних очок зараз посідає останнє місце в турнірній таблиці. Нинішній склад «Буковини» мало про що скаже любителям футболу. Більшість виконавців ще недавно грало у першості Чернівецької області, замінивши більш досвідчених футболістів минулорічного складу, які через фінансові проблеми зволіли перебратися в більш стабільні клуби.

Виняток становить лідер захисту Микола Жовтюк, відомий за виступами у Прем'єр-лізі за львівські «Карпати». 22-річний виконавець в складній ситуації став лідером колективу, пояснивши причини невдач команди: «Просто функціонально, напевно, не всі виявилися готовими грати в такому режимі, адже ми проводили в неділю третій матч за тиждень. Та ще й на рівні першої ліги. Тому у багатьох просто не вистачило сил не тільки бігати, а й на поле виходити. Тим більше, що маємо травмованих. Уже на тренуваннях хлопці задихалися. Тут потрібно належне відновлення, щоб грати на певному рівні. А так всі, хто був на полі, віддавалися на повну, старалися, билися. Хто що міг, те й робив».

Великий ажіотаж викликала прес-конференція головного тренера Юрія Гія, проведена після останньої гри з «Зіркою». У чомусь його слова схожі на крик про допомогу: «В основний склад треба брати, принаймні, 6 гравців. А після чотирьох ігор ми маємо 6 травмованих виконавців, які вибули на невизначений термін. А у 7 футболістів 1 вересня завершуються контракти з ФСК «Буковина». Зараз важко сказати, хто висловить бажання підписати новий контракт. У мене теж закінчується контракт. Великого бажання його продовжувати немає. Не виключаю, що гравцям цікаво ховатися і не виходити в місто тоді, коли команда програє. У мене такого бажання немає. Я не хочу дивитися на те неподобство, яке було на футбольному полі. Думаю, що ситуація проясниться наступного тижня».

Як би там не було, в останній день трансферного вікна «Буковина» дозаявила двох гравців - захисника Валерія Скидана та півзахисника Сергія Ателькіна. Але команді потрібні нападники, це найслабше її ланка. Один забитий м'яч у п'яти іграх нинішнього сезону (чотири в чемпіонаті та один на Кубок) - найкраще тому підтвердження. У більшості матчів тренерський штаб робив ставку на Романа Степанкова, але його результативність залишає бажати кращого (10 голів в 190 матчах).

Остання зустріч команд

На фініші минулого сезону «Динамо-2» набрало хорошу форму і в останньому турі першої ліги на виїзді перемогло «Буковину»

Перша ліга. 30-й тур

29.05.2014. м.Чернівці, стадіон «Буковина». 1100 глядачів

«Буковина» - «Динамо» - 0:1 (0:0).

«Буковина»: Бахтіяров, Жовтюк, Темерівський, Маковійчук (Сивка, 58), Пислар (Косован, 74), Орловський, Пантя (Немтінов, 40), Степанков, Найко, Подоляк (Лисюк, 46), Палагнюк.

«Динамо-2»: Волинець, Чорноморець, Лухтанов, Ягодінскіс (Спичка, 41), Трубочкін, Гемега, Каверін, Цибульник, Савченко, Маїк (Ісраїлов, 68), Хльобас.

Гол: Ісраїлов (85).

Попереджені: Орловський (16), Найко (23), Подоляк (37), Жовтюк (69) - Каверін (29), Гемега (90 + 2).

Вилучений: Найко (60, повторне попередження).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер