1-ша ліга. 9-й тур. «Динамо-2» – «Сталь» (Дніпродзержинськ). Прев’ю

1-ша ліга. 9-й тур. «Динамо-2» – «Сталь» (Дніпродзержинськ). Прев’ю

Початок матчу – о 15:00.

«Динамо-2»: налаштуватися на позитив

Матч минулого туру, який проходив у Тернополі проти місцевої муніципальної команди, динамівці, незважаючи на поразку, можуть занести собі до активу. Не поступаючись супернику ані в технічному, ані у фізичному плані, підопічні Олександра Хацкевича забили два м’ячі у ворота суперника, які, щоправда, арбітр не зарахував, натомість самі пропустили прикрий гол, єдиний у матчі, зі штрафного.

Такий розвиток подій на полі викликав невдоволення у динамівців – як у тренерського штабу, так і у гравців. «Не знаю, як так можна. Вітаємо тернополян із перемогою, але якщо вам подобаються такі перемоги... Футбол – гра для глядачів. Потрібно просто не заважати грати у футбол та бути об'єктивним», – не приховував емоцій на прес-конференції після матчу асистент старшого тренера Сергій Процюк. «Арбітри не мають заважати командам грати у футбол. Чому всі результативні помилки проти нас?» – задавався риторичним запитанням півзахисник Віталій Гемега.

Тим не менш, перед наступними матчами динамівцям необхідно налаштуватися на позитивний лад. Тим паче, по грі видно, що команда заслуговує на значно вище місце в турнірній таблиці, ніж посідає зараз. Лише потрібно підтягнути відсоток реалізації – і результат обов’язково прийде.

У поєдинку в Тернополі вперше після перерви зіграв Дмитро Рижук. Захисник під час літнього міжсезоння мав намір перейти до іншого клубу на правах оренди, але, не знайшовши гідних варіантів, повернувся до «Динамо-2». Також тренери розраховують і на Дієго Суареса, але болівієць через проблеми зі здоров’ям до заявки на два попередніх матчі не потрапляв.

Майбутній матч матиме ще один, сумний підтекст. Посеред тижня трагічно загинув Андрій Гусін, під керівництвом якого в «Динамо-2» грали багато нинішніх футболістів нашої команди. Впевнені, вони докладуть максимум зусиль, аби перемогою вшанувати пам’ять свого колишнього тренера.

«Сталь» (Дніпродзержинськ):зберегти переможний темп

Нинішній сезон є для дніпродзержинської «Сталі» першим після шестирічної перерви в першій вітчизняній лізі. І свої амбіції замахнутися на більше «сталевари» демонструють зі старту чемпіонату – у восьми зіграних матчах дніпродзержинці не зазнали жодної поразки! Маючи п’ять перемог в активі, «Сталь» цілком заслуженно посідає друге місце, пропустивши вперед лише «Олександрію», яка йде взагалі без втрат.

Головний тренер Володимир Мазяр працює з командою з 2012 року. За цей час 36-річний фахівець створив у Дніпродзержинську боєздатний колектив, здатний вирішувати серйозні завдання. Ставка робиться на молодих хлопців (середній вік гравців – трохи більше 24 років), і, як бачимо, вони виправдовують довіру наставника.

У нападі заправляє 25-річний Станіслав Куліш, який минулого сезону став одним із найкращих бомбардирів другої ліги (31 м’яч) та продовжує відзначатися у дивізіоні рангом вище, зі старту сезону забивши вже п’ять м’ячів (із 14-ти командних). Чотири м’ячі в активі має півзахисник Максим Каленчук, який до цього результативністю не відзначався, забивши стільки ж за два попередніх сезони разом узяті.

Маючи результативний напад, дніпродзержинці не забувають про надійний захист, пропустивши лише чотири м’ячі. Причому, жодному із суперників не вдалося відзначитися більше одного разу в матчі зі «Сталлю».

Є у складі «сталеварів» і два футболісти, які в майбутньому матчі матимуть додаткову мотивацію. Мова про півзахисників Антона Котляра та Олександра Єрмаченка, які ще зовсім нещодавно виступали за молодіжний склад та другу команду «Динамо». «Я знайомий із багатьма хлопцями з «Динамо-2», усі вони доволі хорошого рівня плюс у них імениті тренери. Але все одно ми маємо вигравати у них. А я хочу показати хороший футбол, адже на стадіоні будуть мої родичі та знайомі, тому зроблю все для того, аби потім не було соромно дивитися їм в очі після гри», – розповів про свій настрій перед матчем Олександр Єрмаченко.

Історія протистояння

Загалом суперники провели між собою вісім матчів. Протистояння безкомпромісне (не було зафіксовано жодної нічиєї: шість перемог в активі киян, дві на рахунку «сталеварів») та результативне (різниця м’ячів – 19:8, у середньому – більше трьох м’ячів за гру). Востаннє команди зустрічалися між собою в далекому сезоні 2007/2008 рр. За його підсумками дніпродзержинці вилетіли до нижчого дивізіону, й лише цього сезону знову повернулися до першої ліги.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер