Перша нічия на зборах цього року прийшлась на гру з командою Протасова

Перша нічия на зборах цього року прийшлась на гру з командою Протасова

Румунська команда, яку очолює колишній динамівець Олег Протасов, на відміну від «Динамо», свою єврокубкову кампанію цього року вже завершила, посівши останнє місце в групі Ліги Європи.

Цей матч став дебютним у складі київського «Динамо» для Віторіну Антунеша, який перейшов до нашої команди в останній день зимового трансферного вікна.

Він вийшов на гру у стартовому складі, посівши звичне місце на лівому фланзі оборони. 

У сьогоднішній грі Сергій Ребров не зміг розраховувати на Євгена Хачеріді, який пропустив кілька останніх тренувань через проблеми зі шлунком. За відсутності Євгена пару основних центральних захисників склали Алекс Драгович та Микита Бурда, а на правому фланзі з’явився Домагой Віда.

На позиції опорного півзахисника з перших хвилин грав Сергій Рибалка, трохи вище у півзахисті – Віталій Буяльський та Сергій Сидорчук. На флангах атаки діяли Джермейн Ленс та Андрій Ярмоленко, а на вістрі – Артем Кравець.

Підопічні Олега Протасова вже на перших хвилинах проявили свій бойовий настрій на гру, створивши небезпечний момент: Фатай ледве не втік від захисників і ледь не вийшов віч-на-віч, проте Драгович встиг вибити м’яч у нього з-під ніг.

А вже за хвилину «Динамо» відкрило рахунок. Ярмоленко запустив по флангу Сидорчука, який з меж штрафного майданчика переправив м’яч до воріт. Голкіпер лише трохи дістав до м’яча, але перевів його на Буяльського, якому залишалося лише вразити порожні ворота.

Ближче до середини тайму кілька разів перевагу динамівців у рахунку міг збільшити Кравець, але жоден з його ударів головою не завершився голом. Мали чудовий шанс зрівняти рахунок у першому таймі і гравці румунської команди, але після удару Фатая впритул надійно зіграв Шовковський.

На другу половину зустрічі «Динамо» вийшло у тому самому складі за винятком воротарської позиції. П’ятнадцятихвилинка після перерви виявилася насиченою на події. На третій хвилині тайму рахунок було зрівняно. Флореску швидко промчався з м’ячем до штрафного майданчика «Динамо» та віддав на Алібека, який вразив ворота дальнім ударом.

На 55-й хвилині «Астра» вже вела в рахунку, до чого привела обрізка Антунеша. Новачок «Динамо» віддав неточний пас назад, м’яч підхопив Алібек, який реалізував вихід сам-на-сам з Рибкою.

Щоправда, динамівці швидко відігралися. Ленс знайшов пасом Кравця, який скористався позиційною помилкою румунських оборонців, вийшов на рандеву з голкіпером та відправив м’яч точно в ціль.

Сергій Ребров надав більшості гравців, які вийшли у стартовому складі, приблизно дві третини ігрового часу матчу. У відрізок із 60-ї до 70-ї хвилини у складі «Динамо» відбулося дев’ять замін, а єдиним гравцем, який відіграв усі 90 хвилин, став Микита Бурда.

Тим часом, вслід за насиченим початком тайму, гра поступово заспокоїлася і так і завершилася з рахунком 2:2. Отже, «Динамо» вперше в цьому році завершує контрольний поєдинок з нічийним результатом.

Контрольний матч

06.02.2014. Іспанія, м.Сан-Педро-де-Алькантара, стадіон «Сан Педро». 50 глядачів

«Динамо» – «Астра» – 2:2 (1:0)

«Динамо»: Шовковський (к) (Рибка, 46) – Віда (Бетао (к), 65), Бурда, Драгович (Селін, 69), Антунеш (Цуріков, 69) – Рибалка (Харатін, 65) – Ярмоленко (Мякушко, 65), Сидорчук (Мігель, 61), Буяльський (Беланда, 61), Ленс (Калитвинцев, 65) – Кравець (Теодорчик, 65).

«Астра» (стартовий склад): Араваціс, Флореску, Яхйя, Еначе, Мораїш, Лабан, Орос, Фатай, Селіо, Рус, Вілльям.

Голи: Буяльський (4), Кравець (57) – Алібек (48, 55).

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер