Перший «покер» Блохіна та перемога над «Зенітом» у 1974-му

Перший «покер» Блохіна та перемога над «Зенітом» у 1974-му

Цей матч виявився пам'ятним для нападника киян Олега Блохіна, який зробив свій перший із шести покерів у матчах чемпіонатів СРСР. Перемога тим цінніша, що в цьому поєдинку зустрічалися лідери турнірної таблиці – перед 13-м туром «Динамо» та «Зеніт» мали однакову кількість очок – по 17 – і кияни лише за додатковими показниками випереджали суперника. А після гри записали до свого активу ще два очки та одноосібно очолили турнірну таблицю. Динамівці зберегли лідерство до завершення сезону та здобули шосте в історії чемпіонство.

Ленінградці були збентежені тією міццю, яку на них обрушили господарі поля. Атакувальний динамівський порив не вщухав ні на хвилину. У наступальних діях брали участь ледь не всі кияни. Захисники анітрохи не соромилися йти вперед. Трошкін пересувався від воріт до воріт на своїй правій брівці, Матвієнко - на лівому фланзі. Їхні прориви завершувалися небезпечними прострілами, після яких виникала небезпека у володіннях голкіпера «Зеніта» Олійника. Тож не дивно, що вже в середині першого тайму Трошкін ударом із розвороту після подачі зі стандарту, призначеного в районі лівого кута штрафного майданчика, який виконав Веремєєв, красиво точним ударом відкрив рахунок у матчі, поклавши початок подальшому розгрому. А далі настав час блищати Олега Блохіна. Цей стрімкий 21-річний форвард буквально замучив оборону «Зеніта», відзначившись «покером»!

Уже через хвилину Блохін ударом головою забив другий м'яч після передачі Мунтяна. Наприкінці першого тайму Блохін зі штрафного ударом повз «стінку» забив свій третій м'яч, а на початку другої половини зустрічі, прийнявши м'яч від Буряка, Блохін із ходу перевів його в дальній кут. Остаточний же рахунок Олег встановив на 62-й хвилині, коли реалізував пенальті, призначений за фол проти Онищенка у штрафному майданчику суперника.

Чемпіонат СРСР, 13-й тур

«Динамо» (Київ) – «Зеніт» (Ленінград) – 5:0 (3:0)

9 липня 1974 року. Київ. Центральний стадіон. 40 000 глядачів.

«Динамо»: Рудаков (Самохін, 78), Буряк, Матвієнко, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, Онищенко (Шепель, 66), Колотов, Веремєєв, Блохін.

«Зеніт»: Олійник, Деремов, Лохов, Голубєв, Загуменний, Садирін, Стрепетов, В'юн (Трембач, 57), Ніколаєв, Хромченков, Казаченок.

Голи: Трошкін (22), Блохін (23, 43, 48, 62, з пен.).

Попередження: Блохін (25) - Трембач (74).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер