Входження в сезон: медобстеження в «Борисі» (+ ВІДЕО)

Входження в сезон: медобстеження в «Борисі» (+ ВІДЕО)

Цього разу на медогляд команді виділено два дні – 12 та 13 січня. Гравці розділилися на дві групи, по 14 у кожній, почавши в понеділок приїжджати до клініки на дев'яту годину ранку. Раніше за всіх з'явилися Віталій Буяльський, Євген Макаренко, Євген Селін, Владислав Калитвинцев та Сергій Мякушко.

Незабаром до них приєдналися Максим Коваль, Сергій Сидорчук, Микита Бурда, Лукаш Теодорчик та Артур Рудько.

Пізніше з'явилися Ігор Харатін, якого буквально «зняли» з тренування молодіжної команди, Мігель та Сергій Рибалка. Останнім прибув Денис Гармаш.

У порядку черги гравці заходили до кабінетів невропатолога, терапевта, травматолога, окуліста, лора. Зробили кардіограму, УЗД черевної порожнини та серця. Також здали весь спектр аналізів, виміряли тиск та антропометричні дані. Причому, найбільше часу футболісти проводили в кабінеті УЗД, оскільки обстеження було більш ніж ретельним.

Як і в попередні рази, пройшли динамівці й додаткову діагностику – ультразвукове дослідження судин шиї та головного мозку. Пов'язано це з тим, що гравці часто б'ють по м'ячу головою, й у них відбуваються навантажувальні зміни в шийному та грудному відділах хребта, які вимагають особливого контролю.

За словами самих гравців, на обстеження, яке було як завжди достатньо ретельним та поглибленим, кожен із них у середньому витратив від однієї до півтори години. Докладніше про стан здоров'я футболістів розповів лікар ФК «Динамо» (Київ) Леонід Миронов:

- Як і планувалося, сьогодні ми проводимо перший день диспансеризації. Для лікарів ФК «Динамо» (Київ) він є організаційною роботою – ми виступаємо в ролі лікарів-координаторів. До сьогоднішньої групи з 13-ти людей приєднався Мігель Велозу, який мав проходити медогляд завтра. Молодець, що раніше приїхав. Усі футболісти успішно пройшли кабінети лікарів, увесь медогляд пройдено в повному обсязі. До традиційного доплера судин головного мозку та шиї ми додали денситометрію, щоб на 100% дізнатися вміст жирових тканин, які футболісти накопичили за час відпустки. Жодних патологій не виявлено, все пройшло добре. Дані нашої спортивної медицини та функціональних досліджень перебувають в останній версії комп'ютерної системи «Omega SportsPro», тому можу сказати, що функціональний стан гравців цілком задовільний. Деякі футболісти навіть перебувають на рівні «вище середнього».

- Клініка «Борис» є найкращою базою для проходження медогляду, враховуючи рівень та статус нашого клубу?

- У «Динамо» довгостроковий контракт із клінікою. Те, що ми зараз маємо, нас повністю влаштовує, включаючи всі додаткові дослідження. МРТ та комп'ютерну томографію ми, звичайно ж, робимо лише за показаннями.

- Чи є актуальним питання із зайвою вагою футболістів, враховуючи, що позаду новорічні свята?

- Актуальним воно буде лише тоді, коли ми зважимо футболістів на базі, де в нас стоїть німецький апарат – він точніший. Окрім того, нам потрібно перевірити дані денситометрії, порівняти їх із показниками, які були у гравців до відпустки, й лише тоді ми зможемо сказати, як провели свої вихідні наші футболісти.

- Яка ситуація з травмованими гравцями?

- На лікарняному продовжує перебувати Макаренко, який не поїде на перший збір, оскільки має пройти другий реабілітаційний період у Франції. Також із нами не полетить Гармаш, на нього чекає реабілітація у професора Рамона в Барселоні. Під його контролем він виконуватиме пробіжки та роботу з м'ячем. Якщо професор дасть добро, то до кінця першого збору Денис приєднається до команди й почне отримувати фізичні навантаження. Також додам, що деяким легіонерам головний тренер дозволив прилетіти безпосередньо на збір до Марбельї. Ці футболісти після першого етапу підготовки мають обов'язково повернутися до Києва, де й пройдуть загальне медичне обстеження.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер