Перспектива. Віталійс Ягодинскіс

Перспектива. Віталійс Ягодинскіс

Володіє значними антропометричними даними (190 см зріст, 75 кг вага). У вищій лізі чемпіонату Латвії дебютував 1 серпня 2009 року в складі «Даугави», в матчі з «Блазмою» (0:3). Ця гра стала для Ягодинскіса єдиною за рижан.

Незабаром він перейшов до «Юрмали-ВВ», в якій став основним гравцем. У чемпіонаті Латвії Віталійс провів за цю команду 51 матч, а в сезоні 2011 року (8-е місце у вищій латвійської лізі) зіграв у 26-ти з 32 матчів чемпіонату.

Ягодинскіс є капітаном молодіжної збірної Латвії. Взяв участь у всіх матчах відбіркового турніру до чемпіонату Європи 2013 року (U-21).

Шлях до київського «Динамо»

Віталійс приїхав у київське «Динамо» на перегляд у січні 2012 року. У складі молодіжної команди «біло-синіх» він взяв участь у Меморіалі Макарова, разом з якою вийшов у півфінал змагань.

«Я поїхав на цей турнір, залишив на ньому позитивне враження, після чого підписав контракт. Я захоплювався атмосферою в команді, тим, як тут все облаштовано. У нас в Латвії футбол дуже далекий навіть від молодіжної першості України. Коли я їхав сюди в перше, я зайшов в Інтернет і дізнався, що і як. Я дуже радий, що працюю під керівництвом такого тренера, як Олександр Хацкевич».

Сам старший тренер динамівської молодіжки так оцінив дії новачка: «Хороше враження справив центральний захисник з Латвії Віталійс Ягодинскіс, який провів весь турнір дуже рівно».

17 березня 2012 року 20-річний латвієць дебютував за «Динамо» в чемпіонаті молодіжних команд, вийшовши на заміну замість Янко Сімовича в домашній грі з «Дніпром». Після зустрічі, що завершилася внічию 1:1 Ягодинскіс відверто заявив, що порівнювати рівень латвійської та української першості безглуздо. «Їх неможливо порівнювати. Рівень молодіжної першості України набагато вищий рівня латвійської вищої ліги. Тут і швидкості інші, і інтерес інший...».

Хачеріді - як приклад

У поточному чемпіонаті молодіжних команд Ягодинскіс є основним у захисних порядках молодих киян, провівши 14 матчів (13 в стартовому складі) і заробивши п'ять жовтих карток.

Цікаво, що в головній динамівській команді для перспективного прибалта є зразок для наслідування. «Мені дуже подобається Євген Хачеріді. Багато в чому йому симпатизую і в майбутньому хочу рівнятися на нього. У «Динамо» є всі умови для того, щоб рости. Тепер все залежить від мене, від того, як я буду працювати і прогресувати».

Приємно відзначити, що з характером у молодого латвійця все гаразд. «Я завжди був за конкуренцію. Для мене це не нове, адже я вже колись проходив через те, що мені довелося відвойовувати своє місце в основному складі».

Будемо сподіватися, що Ягодинскіс розвине в «Динамо» свої здібності, адже багато зараз залежить від нього самого.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер