Перша ліга. 12-й тур. «Геліос» – «Динамо-2». Прев’ю матчу

Перша ліга. 12-й тур. «Геліос» – «Динамо-2». Прев’ю матчу

«Динамо-2»: підтягнути реалізацію, зміцнити захист

Останнє місце в турнірній таблиці, яке друга команда «Динамо» посідає на даний момент, не може влаштовувати ані керівництво клубу, ані вболівальників. Розуміють це й футболісти, які в кожному з матчів намагаються грати лише на перемогу. Не вистачає лише крихти... В останніх поєдинках підопічні Андрія Гусіна ні в чому не поступалися своїм суперникам, але відсутність необхідного досвіду й зіграності у «біло-синіх» стали серйозною завадою на шляху до здобуття турнірних очок. Як наслідок, три поразки поспіль, дві з яких з мінімальним рахунком.

У лінії атаки динамівці особливих проблем не мають – у десяти матчах забито 11 м'ячів (більше – лише у шістьох команд-лідерів), могло бути ще стільки ж, якщо б не підводила реалізація, що відзначає й старший тренер команди Андрій Гусін. А ось оборона надійністю не відзначається. 18 пропущених м'ячів, що є найгіршим показником серед усіх команд першої ліги. Тому налагодити взаєморозуміння саме захисників є першочерговим завданням тренерського штабу «Динамо-2».

«Геліос»: домашня команда

«Геліос» виступає у першій лізі вже восьмий сезон. Команда з Харкова особливих завдань перед собою не ставить, кожного року стабільно посідаючи місце в середині турнірної таблиці.

Мабуть, не буде винятком і нинішній сезон. «Геліос» можна назвати по-справжньому «домашньою» командою. Посудіть самі: із 17-ти очок, які харків’яни мають у своєму активі на даний момент, 11-ть вони здобули в рідних стінах, при цьому не зазнавши жодної поразки. Цілком можливо, настільки впевнена гра вдома пов'язана з переїздом на стадіон «Сонячний» – сучасний спортивний комплекс, зведений у рамках підготовки України до проведення фінальної частини Євро-2012, трибуни якого здатні вмістити п'ять тисяч уболівальників.

Головний принцип, яким керуються футболісти «Геліоса» в матчах нинішнього сезону, – зберегти свої ворота в недоторканності, а в атаці вже як складеться. Недарма п'ять матчів із 11-ти стартових за участю харків'ян завершилися нульовою нічиєю. У середньому команда забиває менше одного гола за гру (9-ть у 11-ти матчах). Не дуже висока результативність «покривається» надзвичайно надійною обороною – пропущено лише три м'ячі! Вісім матчів «Геліос» зіграв «на нуль», і лише «Кримтеплиці» (3-й тур), «Оболоні» (6-й тур) та «Авангарду» (11-й тур) вдалося пробити харківський «бетон».

Сезон 2011/2012: дві мінімальні перемоги «Динамо-2»

У минулому сезоні обидва очних матчі суперників завершилися мінімальними перемогами «біло-синіх» – двічі по 2:1.

У домашньому поєдинку дубль на свій рахунок записав Ігор Мединський, а на виїзді по одному разу відзначилися футболісти, яких уже немає в команді, – Євген Новак (із пенальті) та Євген Макаренко. Обидва м'ячі «Геліоса» в активі нападника Віктора Раскова.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер