Перша ліга. 21 тур. «Суми» - «Динамо-2». Прев’ю

Перша ліга. 21 тур. «Суми» - «Динамо-2». Прев’ю

«Динамо-2»: шанс покинути останнє місце

Молоді динамівці твердо влаштувались на останньому місці в таблиці першої ліги, але безнадійно їхня ситуація не виглядає. Завдяки конкурентам, які також не вражають успішною грою, провівши серію успішних матчів динамівці можуть залишити зону вильоту. Попереду чотиримісячна пауза, є час для роботи над помилками і резерв для поліпшення гри. І все ж, є шанс покинути останню сходинку вже сьогодні ввечері. Передостання на нинішній момент «Одеса» зустрічається з лідером першості «Сталлю» і напевно програє, а «Динамо-2», щоб обійти одеситів, достатньо зіграти внічию в Сумах.

Через дискваліфікацію гру проти «Сум» пропустить захисник Дмитро Рижук, як і раніше травмовані воротар Роман Загладько і захисник Роман Адаменко. Зате тренери знову можуть розраховувати на кращого бомбардира команди Дмитра Коркішка, який провів у 15 матчах першості 6 м'ячів.

Середній вік гравців «Сум» цього сезону становить 27,5 років, це найвищий показник серед 18 клубів першої ліги. У «Динамо-2» ситуація прямо протилежна. Із середнім віком 20,3 року підопічні Андрія Гусіна є наймолодшим колективом в першій лізі.

«Суми»: ставка на досвідчених гравців

У сезоні 2011/12 «Суми» посіли перше місце в своєму дивізіоні другої ліги, здобувши право виступати в першій лізі. Як для новачка, результати сумчани показують вельми пристойні. Після 20 ігор набрано 27 очок і, як наслідок, тверде місце в середині турнірної таблиці. Команда у Ігора Захаряка досвідчена і досить вікова. Можливо, саме завдяки цьому дебютант вправно набирає очки, додаючи в грі вже за ходом сезону. Особливо вдалася сумчанам осінь - в останніх десяти іграх команда лише двічі поступилася. Вже зараз з упевненістю можна сказати, що «Суми» залишаться в першій лізі.

Є у «Сум» один найкращий в першій лізі показник - середня відвідуваність домашніх матчів. На «Ювілейний» в нинішньому сезоні ходить в середньому 7550 глядачів (гідний показник навіть за стандартами Прем'єр-ліги), а найбільше вболівальників - 10570 - зібрав матч 5-го туру проти «Нафтовика-Укрнафти».

Головний тренер команди Ігор Захаряк розповів про важливість матчу з динамівцями: «Для нас - це найголовніша гра за останні півроку і, не дивлячись на те, що «Динамо-2» посідає останнє місце в чемпіонаті, це команда високого рівня. Є певні непорозуміння з тим місцем, яке вони займають у турнірній таблиці, але команда дуже хороша, вона використовує пресинг, агресивна і швидко переходить з оборони в атаку. Суперник дуже гідний, у складі якого грають молоді гравці хорошого рівня. Ми чітко розуміємо, що цей матч буде дуже важким, ще й у зв'язку з погодними умовами, станом поля».

Після слів наставника захисник «Сум» Андрій Слінкін поділився враженнями перед сьогоднішньою грою: «Динамо-2» дуже хороша команда, там молоді хлопці грають, талановиті дуже, здатні на великі досягнення. Але у них чомусь не добре все складається в цьому чемпіонаті. Я, якщо чесно, сам не можу зрозуміти чому. Ми не дивимося, що вони знаходяться на останньому місці, налаштовуємося на цей матч дуже серйозно, нам треба брати 3 очки та фінішувати на мажорній ноті при своїх вболівальниках».

Остання зустріч команд

У четвертому турі нинішнього сезону першої ліги «Динамо-2» на своєму полі поступилося «Сумам» 1:3. На 27-й хвилині Олексій Хобленко після передачі Віталія Гемеги відкрив рахунок, але за секунди до свистка на перерву досвідчений Богдан Єсип відновив рівновагу. У другому таймі сумчани зуміли заволодіти ініціативою та забити ще два м'ячі. Їхніми авторам стали Віталій Бугайов і Олександр Лебеденко.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер