Перша ліга. 4-й тур. «Динамо-2» – ПФК «Суми». Прев’ю

Перша ліга. 4-й тур. «Динамо-2» – ПФК «Суми». Прев’ю

«Динамо-2»: набрати перші очки

Результати матчів у трьох стартових турах не можуть порадувати шанувальників «Динамо-2». Оновлена ​​команда, склад якої покинули лідери, а на їх місце прийшла молодь, по-спортивному зла і бойовита, але брак майстерності та зіграності поки не дають можливості динамівцям набирати очки. Практично в кожному матчі підопічні Андрія Гусіна нав'язують боротьбу, створюють моменти, але досвід суперників все ж бере своє.

Чи наберуть динамівці в грі з дебютантом першої ліги ПФК «Суми» перші очки? На це сподіваються як тренери, так і самі футболісти. Тижнева пауза між матчами дозволяє проводити повноцінний цикл тренувань, в максимальній готовності підходити до чергової гри. Дивлячись на статистику минулих років, непереконливий старт «Динамо-2» зовсім не дивує. Команда традиційно оновлюється в міжсезоння і складно входить в сезон. Ближче до зими гра і склад стабілізуються, а якщо розглядати виключно результати матчів другої половини сезону, юні динамівці тут взагалі у верхній частині турнірної таблиці. Потім знову приходить літо ...

Такі реалії системи підготовки серйозного клубу. Молодому футболістові дається шанс довжиною в сезон чи два, його завдання ним максимально скористатися. Середній вік гравців, які виходили в нинішньому сезоні на поле, становить 20,4 року. Це найнижчий показник у лізі. Причому з великим відривом. Для прикладу, у нашого нинішнього суперника ПФК «Суми» він складає 27,4. року.

Старший тренер «Динамо-2» Андрій Гусін досить серйозно вивчив суперника, і має про нього високу думку: «Команда досить міцна, діє, скажімо, якщо їй дозволити, досить раціонально, в пас може пограти, якщо трошки притиснути, то це спрощує гру, але, тим не менш, у них там є високий форвард, на якого вони, як правило б'ють і чіпляються далі за м'яч. Тому потрібно бути готовими до різних варіантів ведення гри ».

ПФК «Суми»: ставка на досвід

«Суми» є «спадкоємцями» Краснопільського «Явора», який через об'єктивні причини припинив своє існування. 3 вересня 2008 був офіційно зареєстрований ПФК «Суми». Команда виступала в другій лізі у групі «Б». У перший рік свого існування, в 2009-му, посіла 17 місце, наступного восьме, потім друге. Керівництво сумчан хотіло більшого і, провівши посилення складу, команда стала готова до вирішення нових завдань. Як наслідок, в сезоні 2011/12 «Суми» посіли перше місце в своєму дивізіоні, отримавши право виступати в першій лізі.

У складі гостей є кілька гравців, які виступали у вищій лізі. Це захисник Олег Котелюх (раніше грав за «Борисфен», «Кривбас»), півзахисник, капітан команди Олег Снітко («Таврія», «Волинь», російські «Шинник», «Кубань»), нападник Богдан Єсип («Говерла», «Карпати», до них грав за київські «Динамо-3» і «Динамо-2»).

Команда Ігора Захаряка досвідчена і досить вікова. Можливо, саме завдяки цьому дебютант ліги у перших трьох матчах не знітився, завоювавши чотири очки.

Попереду цікавий матч, в якому на одній шальці терезів є запал і молодість динамівців, а на інший досвід ФК «Суми». Хто ж виявиться сильнішим покаже сама гра.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер