Перша ліга. «Авангард» - «Динамо-2». Прев’ю

Перша ліга. «Авангард» - «Динамо-2». Прев’ю

Початок о 17:00.

Обидві команди не найкращим чином стартували в першій лізі і на те є об’єктивні причини. Ряди «Динамо-2» покинули шестеро провідних виконавців, а поповнення вийшло незначним. Це досвідчений Бадр Ель Каддурі, який знаходиться в пошуках нової команди, а також молодь з клубної футбольної школи. Як наслідок, дві поразки на старті і місце внизу турнірної таблиці.

Справи «Авангарда» не набагато кращі. Посівши третє місце в другій лізі минулого сезону і підвищившись у класі, команді потрібен час на адаптацію на більш високому рівні. В нинішньому сезоні представники донецької області в рідних стінах поступилися «Зірці» 0:2, а на виїзді зіграли внічию 1:1 з «Одесою».

Історія краматорського футболу почалась на початку минулого століття. В 1936 році в Краматорську було збудовано найбільший в Донбасі стадіон, який отримав назву «Авангард». Того ж року команда місцевого металургійного заводу посіла 1-е місце в Україні серед робітничих команд, а в 1937, 1938, 1961 рр. дійшла до 1/16 фіналу Кубку СРСР, до 1/8 фіналу Кубку СРСР в 1939 р. в сезоні 1998/1999 грала в другій лізі першості України під назвою ВВС Краматорськ.

В 2010 році почалось відродження колективу під керівництвом президента клубу Олександра Большакова і головного тренера Євгена Смаги. Було залучено футболістів, які до цього виступали за «Металург» (Запоріжжя), «Іллічівець» (Маріуполь), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Шахтар-3» (Донецьк).

Цього сезону «Авангард» з першої спроби перервав гегемонію «Славхліба» і став чемпіоном області. В 2011 році головним тренером призначений Сергій Шевченко, під керівництвом якого команда успішно виступила в другій лізі України, завоювавши право на підвищення в класі.

Майбутній матч стане першим в історії протистоянь команд.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер