Перша ліга. «Динамо-2» – ФК «Львів» – 5:0

Перша ліга. «Динамо-2» – ФК «Львів» – 5:0

Після поразки від «Говерли-Закарпаття», динамівці сповна реабілітувалися в матчі з ФК «Львів». У першому таймі впевнену перевагу забезпечили Новак (двічі) та В.Коваль, а після перерви її збільшили Бутенін та Хобленко.

Із перших хвилин наша команда не відходила від воріт суперника, загрожуючи воротам і з гри, і після розіграшу стандартних положень. Гол, як говориться, назрівав. Небезпечно пробив Гриппа, скориставшись із вивіреної передачі Суареса, а успіх підопічним Андрія Гусіна приніс кутовий. Коваль подав до штрафного майданчика, в якому краще за всіх розібрався центральний захисник Новак, який підправив м’яча головою до воріт! Атаки динамівців гості могли зупинити лише за допомогою порушення правил, що давало господарям додаткову можливість створювати гостроту біля воріт львів’ян. Утім, удруге наша команда забила з гри. Цього разу Володимир Коваль відзначився сам, спрямувавши м’яча до дальнього кута з меж штрафного майданчика, а асистував йому Суарес. На останній хвилині тайму воротар гостей, кидаючись на перехоплення, грубо зіграв проти Дієго, й арбітр без роздумів вказав на «позначку». Пенальті чітко реалізував Новак!

Після перерви динамівці не зменшили обертів. У підопічних Андрія Гусіна найвдаліше виходили «стандарти». Чергову подачу з кутового у виконанні Макаренка блискуче замкнув Бутенін. Незабаром рахунок міг стати ще більшим, але Коваль зовсім трохи не встигнув на передачу Суареса. Першим же дотиком м’яча після виходу на заміну міг забити Мединський, але як Ігор не влучив у порожні ворота, схоже, залишилося загадкою для нього самого. А моментів у Хобленка, Суареса та Коркішка й узагалі не перерахувати. Все ж, вихованцю динамівської академії Олексію Хобленку вдалося відзначитися, м’яч став для нього дебютним за «Динамо-2».

Андрій Гусін, старший тренер «Динамо-2»:

- Матч виявився для нас не дуже складним. Ми забили гол після стандарту – і стало трохи легше. А подвоївши перевагу, наша команда повністю контролювала перебіг гри й створила близько десяти голевих моментів. Це, звичайно, дуже приємно, але нам би хотілося забивати більше, адже не в кожному матчі ми зможемо створювати стільки моментів. Але і п’ять забитих м’ячів – хороший показник, що додало позитивних емоцій. Сподіваюся, ми їх збережемо до наступного матчу з «Одесою». Стандарти нам сьогодні вдавалися не просто так, ми працюємо над ними, в нас є спеціальні тренування, присвячені виключно цьому компоненту. Плюс було багато швидких атак, в яких ми мали чисельну перевагу. Мені це приємно, тепер потрібно зберегти швидкі дії попереду, щоб якомога скоріше проходити середину поля й доставляти м’яча форвардам. Як перебудовувалися після поразки? Невдачі не завжди бувають заслуженими, але нам необхідно рухатися далі й забувати все, що було в минулому, в тому числі і сьогоднішній матч. Зазначу, що до команди повернувся Олег Допілка, я на нього розраховую. Він тренується з нами і вже набрав певні кондиції. Гадаю, Олег складе конкуренцію нашим гравцям оборони, що для нас дуже важливо. Нам потрібні футболісти, які мають досвід, які можуть боротися за місце у складі. Що стосується Коркішка, він дещо зловживав індивідуальною грою й не зовсім робив те, чого я від нього вимагав. Планую з ним поговорити, оскільки в його грі є невеликий недолік. Який саме – сам йому поясню. Те, що він може грати краще – це факт. Інше питання – чи зможе він швидко перелаштуватися.

* * *

Роман Лаба, в.о. головного тренера ФК «Львів»:

- Враховуючи гру, поразку 0:5 вважаю заслуженою. Було видно, що мої хлопці, які не мають ще досвіду й які ніде не грали, побачивши емблему «Динамо», побоювалися. Вже за першими хвилинами гри я зрозумів, що буде важко. Зрозуміло, що в «Динамо-2» хороші молоді хлопці, класні футболісти, в яких є школа, і які знають, що робити на футбольному полі. З такими гравцями приємно працювати. На жаль, наша команда лише сформувалася, на це були як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. Не вдалося зібрати виконавців належного рівня, а лише місцевих юнаків, у яких ще немає багато досвіду. Для нас сьогодні був хороший урок, «Динамо-2» продемонструвало нам майстер-клас, як потрібно грати у футбол. Після матчу дамо хлопцям відпочити. Зрозуміло, що виводити їх із такого психологічного стану можна лише через роботу. Досвідчених футболістів можна відновлювати в сауні, басейні, ми ж у тренувальному процесі вже маємо забути про цю гру, адже в наступному турі приймаємо лідера «Говерлу-Закарпаття», буде важко, тому потрібно готуватися. Але в такому режимі гравці мають набиратися досвіду, якщо хочуть стати хорошими футболістами.

* * *

Євген Новак, захисник «Динамо-2»:

- Враження, що на полі нам усе вдавалося, оманливе. Швидко забили два м’ячі, що стало визначальним моментом, а потім просто довели гру до перемоги. Ми багато працюємо над стандартними положеннями, мають же і вони колись приносити користь. Сьогодні використали три з них. Мені приємно, коли команда перемагає, а коли ще й самому вдається відзначитися, вдвічі приємніше. Востаннє робив дубль у матчі з «Енергетиком» на виїзді ще в минулому сезоні. Тоді також забив після стандарту та з пенальті. Ми останнім часом багато пропускали, тому хотілося поліпшити різницю забитих та пропущених м’ячів, а також підтягнутися в турнірній таблиці, вважаю 9-те місце, яке зараз посідає команда, не наше. Ми додаємо від гри до гри, і гадаю, все буде гаразд.

Перша ліга. 8-тур

«Динамо-2» – ФК «Львів» – 5:0 (3:0)

«Динамо-2»:
Кичак, Бутенін, Новак, Макаренко (Хобленко, 67), Дієго Суарес, Гриппа (Коркішко, 55) В.Коваль, Сухоцький (Кушніров, 60), Адаменко, Гемега (Мединський, 73), Рижук.

ФК «Львів»:
Череднюк, Жук, Химич, Петрик, Лазар (Гвоздик, 65), Чучман, Чапко, Луцик, Грицай (Казан, 50), Мельник (Заставний, 55), Степанов (Косар, 76).

Голи: Новак (14; 45+1, з пенальті), В.Коваль (30), Бутенін (57), Хобленко (79).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер