Перша ліга. «Динамо-2» – «Металург» З – 1:0

Перша ліга. «Динамо-2» – «Металург» З – 1:0

Продовжує чергувати виїзні невдачі з домашніми перемогами друга динамівська команда. У матчі із запорізьким «Металургом» результат поєдинку вирішив єдиний гол, який приніс перемогу динамівцям – його автором став Володимир Коваль.

Цього разу підопічним Андрія Гусіна протистояв лідер першої ліги. Втім, наша команда добре знає, як дивувати сильніших суперників. Ось і цього разу динамівці причинили неприємності гостям уже на перших хвилинах – Коваль краще за всіх розібрався із м’ячем поблизу володінь Руденка й упевнено спрямував сферу до сітки. Відзначимо, що цей гол став уже п’ятим для Володимира в дев’яти матчах. А вже на 15-й хвилині неприємну травму отримав Адаменко, і Гусіну довелося вносити зміни в захист своєї команди, випустивши на поле Сухоцького.

Програвати явно не входило у плани запорожців. Вони збільшили темп, додали в русі та стали все частіше нагнітати обстановку біля воріт Кичака. Господарям доводилося час від часу порушувати правила, але удари гостей як із гри, так і зі стандартів надійно нейтралізував Кичак. Незважаючи на це, динамівці були ближчими до того, щоб збільшити рахунок, ніж «Металург» до того, щоб його зрівняти. Чудовий момент був у Новака, який прибіг до штрафного майданчика на подачу стандарту, але йому не вистачило зовсім трохи, щоб переграти воротаря. Хороший удар вдався Мединському після проходу по центру – лише на кілька сантиметрів вище за поперечину. Перевіряв пильність воротаря ударом із центру поля Коваль – той був уважним і м’яча забрав. Не спав у протилежних воротах і Кичак – Артем врятував після удару впритул Цурікова, а коли й Артем був безсилим, йому на допомогу прийшла поперечину, яка прийняла на себе удар Нестерова.

Змінивши нападника Мединського на опорного півзахисника Бутеніна, у другому таймі «Динамо-2» більше уваги приділило захисту, не соромлячись організовувати швидкі контратаки, як тільки для цього з’являлася можливість. І це вдавалося нашій команді доволі непогано. Хороші проходи організовував Суарес, але на підступах до штрафного майданчика суперники його зупиняли. А в одній з атак ледь не оформив дубль Коваль – його вихід віч-на-віч нейтралізував воротар, а Гемезі, який підібрав м’яча, ніхто не заважав пробити, але Віталій не влучив.

Відчутну підтримку нашій команді забезпечувала переконлива армія вболівальників, яка не замовкала ані на хвилину. Їхні скандування, речівки й пісні змушували хлопців йти вперед, і вони прислухалися до такого заклику. Одного разу м’яч влучив у стійку воріт Руденко, незабаром сферу добре перехопив Гемега й розіграв хорошу комбінацію з Ковалем, але в завершальній стадії динамівському нападнику не вистачило влучності, як і в ще одному моменті, коли, опинившись на самоті перед воротами, Володимир не зміг переграти голкіпера. Втім, це не врятувало від нервової кінцівки. Але ані чотири хвилини компенсованого часу першого тайму, ані п’ять – другого, не допомогли запоріжцям зрівняти рахунок.

Андрій Гусін, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогодні ми були добре організовані. Трохи перебудували гру в порівнянні з попереднім матчем в Одесі. Розуміли, що граємо з лідером і знали всі сильні якості і свої, і суперника, намагалися нейтралізувати небезпечних гравців «Металурга», нав’язати щільну гру в обороні, що нам вдалося зробити, й небезпечно контратакувати. Це виходило не завжди, оскільки нам важко давався вихід уперед. А ось після перерви було кілька небезпечних атак, в яких могли забити ще не одного м’яча. Я дуже задоволений, передусім, настроєм хлопців, він мене сьогодні порадував, самовіддачею й високою мотивацією. Тренерам завжди приємно, коли в їхніх підопічних такий серйозний настрій. Безумовно, однією з головних причин нашої перемоги є підтримка вболівальників. Хочу особливо її відзначити. Вважаю, якраз завдяки ним, наша команда і грала з такою віддачею. Багато моментів було в Коваля, суперник розкрився, атакував. Свої контратаки ми могли проводити й у першому таймі, і частіше після перерви, але нам трохи не вистачало влучності. А ось у середині й наприкінці другого тайму ми використали свої можливості краще. Добре зіграв Кичак, утім, як і інші хлопці. Не можна сказати, що бездоганно, але потрібно враховувати те, що наш суперник пропустив у два рази менше, ніж ми, а забив у два рази більше. У них хороша, кваліфікована команда, досвідчені хлопці. Але наші футболісти дали їм бій, хочу їм за це подякувати.

Володимир Коваль, нападник «Динамо-2»:


- Ми уважно розбирали гру суперника й ретельно готувалися до поєдинку, все ж таки «Металург» ще в попередньому сезоні грав у Прем’єр-лізі. На базу заїхали за два дні, добре налаштувалися, через що й перемогли. Також розібрали наш попередній матч в Одесі і зробили необхідні висновки з помилок, тому сьогодні зіграли «на нуль». А стосовно того, що я став частіше забивати, можу сказати, що це обов’язок нападника. Без голів не буде перемог. Кілька хороших моментів для взяття воріт у мене було й у другому таймі, але бракувало влучності. Крім того, була присутньою знервованість наприкінці – якби вони забили нам м’яча, нічия вже вважалася б поганим результатом. Потрібно реалізовувати можливості на тренуваннях, тоді й у грі буде все гаразд. Сьогодні грали за схемою 4-5-1, яка припускає гру від оборони та швидкі контратаки. Все спрацювало. Вдома в нас виходить грати краще, тому що нас підтримують уболівальники, яким хочу сказати велике спасибі.

Перша ліга. 10-й тур

«Динамо-2» – «Металург» З – 1:0 (1:0).

«Динамо-2»:
Кичкак, Кушніров, Новак, Допілка, Адаменко (Сухоцький, 15), Макаренко, Дієго Суарес, Прокипчук (Морозенко, 61), Гемега, Коваль, Мединський (Бутенін, 40).

«Металург» З : Руденко, Опанасенко, Нестеров (Скороходов, 77), Матеус, Цуріков (Дудник, 72), Штурко, Вернидуб, Пісоцький, Сидорчук (Бойко, 35), Годой, Де Ліма (Халфау, 35).

Гол: Коваль (6).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер