Перша ліга. «Динамо-2» – «Зірка» – 2:2

Перша ліга. «Динамо-2» – «Зірка» – 2:2

Як і поєдинок першого кола, в якому підопічні Андрія Гусіна у впертій боротьбі поступилися кіровоградцям 2:3, сьогоднішній матч вийшов дуже результативним. Глядачі побачили чотири забитих м’ячі, причому всі були забиті в першому таймі.

Команди вирішили не відкладати найважливіше «на потім», і вже на перших хвилинах обмінялися забитими м’ячами. На подачу кутового до штрафного майданчика суперника прибіг Новак, який і замкнув навіс Коваля влучним ударом! Гості схаменулися практично відразу. Розігравши м’яча в центрі поля, вони провели атаку, яку не змогли нейтралізувати наші футболісти. У підсумку, Порошин отримав м’яча трохи лівіше центру штрафного майданчика й переграв Кичака, відновивши рівновагу.

Після цього команди не стали діяти обережніше. І ризик динамівців був виправданим – Морозенко, отримавши м’яча по центру воріт, пробив метрів із 23-х. М’яч, зустрівши на своєму шляху спину Суареса, дезорієнтував воротаря й залетів до правого кута! Гра тривала на високих швидкостях і зустрічних курсах, м’яч до задоволення вболівальників майже не затримувався в центрі поля. Але господарі частіше доводили свої атаки до ударів по воротах. «Зірка» вимушена була зупиняти прориви динамівців за допомогою порушень правил, і фолили вони доволі часто. Але в недостатній близькості від воріт для того, щоб Морозенко міг спрямувати м’яча до воріт.

А тим часом наша команда ледь не створила сама собі проблеми. Успіх двічі був на боці підопічних Гусіна. Після помилки Новака Батальський, перегравши Кичака, спрямовував м’яча до порожніх воріт, але на шляху сфери якимось дивом опинився Кушніров, який встигнув вибити м’яча на кутовий! А за кілька хвилин на порятунок господарям прийшла стійка воріт. «Потримайте м’яча!» – відразу крикнув своїм хлопцям із тренерської лавки Андрій Гусін, розуміючи, наскільки погано все могло закінчитися. І мав рацію – за кілька хвилин до свистка на перерву м’яч влучив у поперечину, а Порошин опинився першим на підборі й головою добив сферу в сітку, оформивши дубль.

Після перерви продовжував загострювати ситуацію на лівому фланзі Гемега, роблячи небезпечні забіги. Ефективно виглядав Макаренко, який із одужанням Кушнірова в цьому матчі знову зайняв місце на своїй більш звичній позиції в середині поля. В цілому, небезпечних моментів якщо й стало менше, то ненабагато. Але кіровоградці били повз ворота, а з ударами динамівців порався воротар. На останніх хвилинах міг вирвати перемогу свіжий Хобленко, який пробіг півполя, але віддати влучний пас так і не спромігся.

Андрій Гусін, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогодні був хороший матч із великою кількістю єдиноборств. Команди не хотіли поступатися, тому гра вийшла бойовою. Що стосується нашої реалізації, вона поки не на найвищому рівні, але ми змогли забити два м’ячі. Тим прикріше пропускати голи – ми самі допомогли супернику створити ці моменти. Після цього гра вирівнялася, і другий тайм пройшов за рівної боротьби. З одного боку, наші футболісти припустилися не дуже характерних для них помилок, а з іншого, можливо, зайва самовпевненість окремих хлопців привзела до таких наслідків. Важливо грати в обороні обережно й надійно, а тут ми самі віддаємо супернику м’яча. Виходять великі розриви, адже всі займають широкі точки, а в середині утворюється діра. Погоджуюсь, що наші футболісти дещо зловживали індивідуальними діями й в обводці втрачали м’ячі. Йти в дриблінг у центрі поля – не наша сильна риса. Але суперник оборонявся великими силами, і подейкуди доводилося брати гру на себе. Це друга наша нічия в сезоні, але перша домашня.

Що стосується Мединського, напередодні матчу він, на жаль, смикнув задній м’яз стегна, йому потрібно кілька тижнів для відновлення. Після відпустки він повернеться до тренувань. Завтра в нас будуть збори, на яких ми обговоримо минулий сезон, я поспілкуюся з кожним індивідуально. Після цього відпустимо хлопців до 20-го грудня, а потім зберемо на 8 днів.

А після новорічних свят розпочнемо роботу 10-го січня й почнемо цілеспрямовану підготовку. У нас буде дуже велика перерва – трохи більше чотирьох місяців. Тому у хлопців є чудова можливість відпочити. Я з командою з грудня минулого року, і можу сказати, що вони добре попрацювали.

У нас була попередня розмова з Борисом Ігнатьєвим щодо того, хто поїде на збір з першою командою, наші думки щодо кандидатур збігаються. Гадаю, буде правильніше, якщо цю інформацію оприлюднить Юрій Сьомін. Більш важливо, щоб футболісти, яких візьмуть на збір із першою командою, закріпилися там.

Андрій АНТОНОВ, в.о. головного тренера «Зірки»:

- Гадаю, гра сподобалася глядачам, «веселенький» вийшов перший тайм. Перед виходом на поле я нагадав одному зі своїх футболістів, як «Динамо-2» розігрує «стандарти», що Новак буде вибігати на ближню стійку, що добре головою грає Бутенін. На них ідуть усі подачі. У підсумку, напоролися на те, до чого готувалися. За моментами ми заслуговували на перемогу, але в цілому, гра була рівною. Погоджуюсь, що в обох м’ячах було більше заслуги захисників «Динамо-2», ніж наших нападників. Але ми могли використати й більше помилок господарів. Наприкінці сезону мої гравці були втомленими. У клубі змінилося керівництво, і тепер все налагодиться. Гадаю, хлопцям передався цей настрій. Сподіваюся, весняна частина першості буде для нас більш вдалою.

Євген МАКАРЕНКО, півзахисник «Динамо-2»:

- Ми намагалися використовувати свої сильні якості, але не завжди все складалося. Трохи неорганізовано зіграли позаду, і самі дозволили супернику створити гольові моменти. Але не помиляється той, хто нічого не робить. Незважаючи на те, що ми забили два м’ячі, потрібно було створювати більше моментів біля воріт суперника, адже їх виявилося недостатньо для перемоги. Було багато боротьби, втім, ми припускали, що суперник буде вести як верхові єдиноборства, так і внизу. В цілому, гра проходила на зустрічних курсах, ані ми, ані гості не побоювалися грати у відкритий футбол. Повторюся, не вдалося уникнути помилок. Але ми будемо над ними працювати й усувати їх. Сьогодні я знову грав на своїй звичній позиції в центрі поля, мав віддавати передачі партнерам, які перебувають у більш вигідних позиціях, щоб атаки отримували перспективне продовження. Але й на цьому місці мені є в чому додавати.

Перша ліга. 21-й тур

«Динамо-2» – «Зірка» – 2:2 (2:2)

«Динамо-2»:
Кичак, Допілка, Бутенін, Новак, Кушніров, Морозенко, Макаренко, Дієго Суарес, В.Коваль (Хобленко, 83), Гемега (Прокипчук, 71), Рижук.

«Зірка»: Товт, Порошин (Пінчук, 70), Стоян, Смалько, Скляр, Рудницький (Дурай, 81), Батальський (Гололобов, 90), Шибко (Осадчий, 46), Бурдіян, Бочкур, Кочура.

Голи: Новак (6), Суарес (21) – Порошин (7, 43).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер