Перша ліга. «Динамо-2» – «Арсенал» – 0:1

Перша ліга. «Динамо-2» – «Арсенал» – 0:1

Білоцерківський «Арсенал» розташувався по сусідству з «Динамо-2» не лише територіально, але й у турнірній таблиці. У першому колі наша команда святкувала перемогу 2:0 на виїзді, тепер же підопічні Андрія Гусіна поступилися 0:1.

Із перших хвилин на полі зав’язалася жорстка боротьба. Порушувати правила не соромилися обидві команди. Найбільше дісталося Морозенку й Боришкевичу. Небезпечний момент біля володінь Кичака виник після штрафного: Леонов спрямував м’яча під поперечину, але наш воротар із криком «Я»! намертво зафіксував його в руках. Оскільки на цей матч наша команда вийшла без номінальних нападників у стартовому складі, за справу взялися захисники. Люлька виконав чи то передачу, чи то навіс, і м’яч ледь не залетів до верхнього кута воріт. На дальній удар вирішився Боришкевич, але Суслов врятував. А, можливо, найреальніший момент втратив Прокипчук, який завершував комбінацію, розпочату Макаренком і Морозенком, ударом у поперечину! Під завершення тайму динамівці трохи притиснули білоцерковців до воріт, але далі від цього справа не пішла.

Після перерви «Арсенал» був близький до швидкого гола, м’яч кілька секунд кидався воротарським майданчиком, поки наші захисники, нарешті, не винесли його чимдалі. Але за кілька хвилин не допомогли й вони. Кичак після подачі Леонова кінчиками пальців дістав м’яча з-під поперечини, але вибив його прямо на Фурту, якому не склало труднощів спрямувати «сферу» до порожніх воріт. У відповідь ледь не забив Коваль, але після його дальнього удару м’яч пролетів поряд зі стійкою.

Намагалися динамівці атакувати й надалі, але добре організована й зіграна команда суперника не дозволяла нашим гравцям довести атаки до логічного завершення. Наприкінці матчу Гусін пішов ва-банк, випустивши замість захисника Парцванії нападника Малина. Але й у результаті фінального штурму розпечатати ворота суперника так і не вдалося. На останній секунді хороший удар вийшов у Морозенка, але воротар надійно забрав м’яча.

Андрій ГУСІН, старший тренер «Динамо-2»:

- Футбол не вибачає помилок, навіть напівпомилок. Сьогодні ми побачили підтвердження цього. На жаль, ми програли. Заслужено чи ні – вже не важливо. Важливо, що більшу частину матчу команда демонструвала зібраність, добре грала в пас, усі були достатньо мотивованими, володіли перевагою, але, на жаль, у завершальній стадії нам бракує футбольного нахабства. Ми, звичайно, створюємо моменти, але виконавча майстерність ще не дозволяє забивати м’ячі. Я не задоволений невеликою групою хлопців, а загалом усі повністю віддавалися грі й діяли непогано. Втім, деяким потрібно замислитися над своєю грою. Сподіваюся, нам вдасться добре попрацювати наступного тижня, щоб поліпшити реалізацію, яка страждає вже давно.

- Чому ми сьогодні не побачили у стартовому складі номінальних нападників?

- Тому що їхня форма не зовсім мене задовольняє. Якщо я буду бачити, що вони готові реалізовувати моменти на тренуваннях й у ті хвилини, які відведені ним на полі, вони будуть грати у стартовому складі. На жаль, вони дуже мало забивають, хоча в усіх був шанс і достатньо ігрового часу, щоб показати себе.

- «Арсенал» діяв доволі жорстко. Центр поля програли?

- Не можу з вами погодитися. Центр поля ніхто не програвав. Контроль м’яча в нас був абсолютним. Так, бракує спортивного нахабства, наші молоді хлопці поки не готові взяти на себе ініціативу, особливо у складних ситуаціях.

- У пропущеному м’ячі більше винен Кичак чи захисник?

- На мій погляд, було вдала подача гравця «Арсеналу». Зараз важко коментувати, потрібно подивитися відео.

- Чи бачите ви в наявних нападниках перспективу на наступний сезон?

- Я постійно кажу Шевченку, що він нам дуже потрібен (посміхається). Справді, важко грати без форвардів. Я даю нападникам достатньо багато часу, щоб грати. Хто у кращій формі перебуває, той і грає. Прізвища мене не цікавлять. Те, що ми на даний момент граємо без них, – вимушена міра.

Ігор АРТИМОВИЧ, головний тренер «Арсеналу»:

- Я задоволений самовіддачею гравців і, звичайно, результатом. Що стосується якості гри, нам вдавалися лише деякі контратаки, а в основному грали другим номером, від оборони. Перемогти хочеться завжди, незалежно від того, реванш це чи ні. Не скажу, що на цей матч налаштовувалися особливо. Хотілося би продовжити переможну серію, яка нараховує п’ять матчів поспіль. Це наш рекорд, ми задоволені з нього і лише зрадіємо, якщо так продовжиться й надалі. Що стосується Коваленка, я побоювався, що він може отримати другу жовту картку. У перерві звертав його увагу, що особливо не потрібно атакувати, коли суперник перебуває спиною до наших воріт. Костя дуже самовідданий гравець, від нього і на тренуваннях усі плачуть (посміхається), у нього стиль гри такий.

Перша ліга. 28 тур

«Динамо-2» – «Арсенал» – 0:1 (0:0).

«Динамо-2»:
Кичак, Люлька, Парцванія (Малин, 87), Бутенін (Коваль, 57), Новак, Рижук, Морозенко, Макаренко, Боришкевич, Прокипчук (Гриппа, 67), Дієго Суарес.

«Арсенал»: Суслов, Стоян (Фурта, 46), Лебединець, Налигач, Антоненко, Вербний, Коваленко, Костюк (Огіря, 60), Рибковський (Алексанов, 66), Леонов (Малий, 89), Івашко (Гонщик, 30).

Гол: Фурта (56).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер