Перша ліга. «Динамо-2» – «Буковина» – 0:1

Перша ліга. «Динамо-2» – «Буковина» – 0:1

Перший удар у бік воріт виявився на рахунку «Буковини». Коробкін вистрілив із дальньої відстані – вище воріт, та й Рудько ситуацію контролював. Тим же відповіли і динамівці – неточний удар на рахунку Боришкевича. Надалі гра проходила в центрі поля. В цей час звертали на себе увагу хіба що вболівальники «Буковини», які прибули до Києва численною групою. Вони без зупинки співали пісні, кричали речівки й оплесками підтримували кожну вдалу дію своєї команди.

На полі ж до ударів по воротах справа доходила рідко. Бракувало самої крихти – то Рибалка обіграв трьох суперників, але віддав м’яча прямо в ноги четвертому, то ніхто не зміг відгукнутися на подачу з кутового того ж Рибалки. Спокій трохи порушив Морозенко, удар якого виявився наскільки сильним, настільки ж і неточним. Гості відповіли гостріше – Донець вийшов віч-на-віч із Рудьком, перекинув воротаря, але, на щастя для динамівців, м’яч прокотився поряд зі стійкою. Якщо врахувати потрапляння у стійку наших воріт кількома хвилинами раніше, для господарів пролунав тривожний дзвіночок. Утім, динамівці вчасно оговталися. Закінчився же тайм небезпечним штрафним по центру воріт, призначеним за фол проти Рибалки. Сам постраждалий поцілив у стінку, від якої м’яч відскочив до воротаря.

Після перерви гра пожвавилася, причому біля динамівських воріт. Упродовж хвилини Рудьку довелося тричі рятувати свою команду, спочатку вибивши м’яч на кутовий, а потім ліквідовуючи небезпеку після двох ударів поспіль впритул від Гунчака і Коробкіна. На це динамівці відповіли своїм голевим моментом – Суарес навісив з лівого флангу, Щедрий замкнув головою в центрі штрафного майданчика, але трохи неточно. А ось гості все ж таки домоглися бажаного. В одній з атак пішов навіс із правого флангу, і Басов головою поцілив у ближній кут – 0:1. Чудовий момент зрівняти рахунок втратив Коваль – з його ударом і добиванням впорався воротар. У час, що залишився, можна відзначити удар Сантрапінскіх, після якого м’яч прокотився поряд із дальньою стійкою, і потужний постріл зі штрафного Боришкевича. Але на результат ці моменти не вплинули.

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогодні нам було важко зламувати оборону суперника, оскільки всі футболісти грали позаду. Ми майже нічого не створили, а пропустили після стандарту в результаті неуважності в обороні. Просто потрібно у футбол грати, а не лякатися. Оборону «Буковини» планували долати за рахунок швидкісних дій, рухів уперед і швидкого проникнення до штрафного майданчика. Ці якості хлопці мають у повній мірі. Поки вперед бігли, були й моменти. А як тільки зупинилися, свою гру нав’язав суперник, спокійно розігруючи м’яча. А це те, що їм було потрібно, ніякого загострення не було взагалі. Чи був пасивним Рибалка? Це стосується і Морозенка, з їхнього боку бракувало активності. А Сухоцького буде оштрафовано за жовту картку, яку він отримав за неспортивну поведінку. Що стосується Люльки, у нього ушкодження литкового м’яза, начебто нічого серйозного.

Вадим Заяць, головний тренер «Буковини»:

- Сьогодні багато наших хлопців стрибнули вище за голову. «Буковині» ще рано битися відразу на двох фронтах. Ми спробували, але самі знаєте, в Кубку зіграли невдало. Тому я й кажу, що на тлі великих навантажень мої підопічні насправді зробили диво. Я припускав, що гра буде важкою, але для цього в нас є лідери, які й допомогли нам виграти. Свою роль зіграло й ім’я суперника. Будь-яка динамівська команда – це машина, з якою приємно грати, це бренд. Отже я вдвічі щасливий, що нам вдалося взяти три очки сьогодні. Ми забили після стандартного положення, які відпрацьовуємо на тренуваннях. Самі розумієте, в сучасному футболі завдяки ним забиваються більшість м’ячів. На першому місці швидкий перехід від оборони до атаки, а на другому якраз стандарти. Тут ми почуваємо себе, як риба у воді, а сьогодні вчергове підтвердили, що це наш коник. Щоправда, останні хвилини вийшли нервовими, я бачив, що хлопцям важко. Але в мене до них немає жодних претензій. Добре, що все добре закінчилося, мої підопічні на такий результат заслужили.

Перша ліга. 6 тур

«Динамо-2» – «Буковина» – 0:1 (0:0).

«Динамо-2»:
Рудько, Люлька (Допілка, 70), Козлов, Парцванія, Кушніров, Боришкевич, Рибалка, Щедрий (Макаренко, 68), Морозенко (Сухоцький, 46), Суарес (Прокіпчук, 76), Шевчук (Коваль, 46).

«Буковина»: Чурилов, Басов, Рудченко, Керчу (Климус, 82), Циколія, Гунчак, Дорош, Донець (Блажко, 88), Сантрапінскіх, Маковийчук, Коробкін (Степанков, 80).

Гол: Басов (61).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер