Перша ліга. «Динамо-2» – «Енергетик» – 1:2

Влад Калитвинцев

У День народження свого наставника Геннадія Литовченка друга динамівська команда не змогла подарувати тренеру перемогу. У матчі з бурштинським «Енергетиком» господарі першими повели в рахунку, але потім двічі пропустили.

Попервах команди діяли переважно в центрі поля. А якщо справа і доходила до небезпечних моментів біля воріт, то їх ліквідували чи воротар, чи захисники. На 16-й хвилині перша реальна загроза володінням гостей призвела до забитого м’яча: Калитвинцев добре прострілив із лівого флангу, а Морозенко в падінні проштовхнув м’яча у ворота – 1:0. Гості відразу організували свій момент – Гордієнко небезпечно прострілив, але ніхто не зміг замкнути цю передачу. Незабаром «Енергетику» все ж таки посміхнулася вдача. Даньків зважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика, Рудько не встиг зреагувати, і м’яч опустився прямо у ворота. Ще за кілька хвилин знову прострілював Гордієнко, але, на щастя, м’яч прокотився уздовж воріт, лише трохи розминувшись з дальньою стійкою.

Відчувши упевненість, гості пішли вперед і після перерви. Не маючи можливості завдавати ударів з близької відстані, вони переважно пробивали з середньої дистанції. Один із таких ударів у виконанні того ж Даньківа і став результативним. На 47-й хвилині Рудько не зміг дотягнутися до м’яча після обвідного удару в правий нижній кут – 1:2. Пам’ятаючи про День народження тренера, динамівці кинулися відіграватися. Рибалка був майже точний зі штрафного, але м’яч, торкнувшись когось із суперників, полетів на кутовий. Новак закручував м’яча у верхній правий кут, але трохи вище. Осадчий, який вийшов на заміну, добре прострілив із правого флангу, але Ковалю не вистачило зовсім трохи, щоб цей простріл замкнути.

Після гри всі динамівці виглядали дуже засмученими, але в їхніх очах читався твердий намір будь-що перемогти в наступному матчі.

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Що тут коментувати... Бувають такі ігри, коли в суперника два удари – два голи. В принципі, ми створили мало моментів, а ті, які в нас були, не використали. Так, у суперника в захисті грали високі хлопці, але ми мали протиставити їм швидкість і компенсувати нею різницю в зрост, але не склалося.

Михайло Гнатишин, тренер «Енергетика»:

- Ми знали, що «Динамо» є «Динамо», хоча хлопці тут молоді. Вивчаючи суперника, ми зібрали достатньо інформації і звернули увагу на те, що в них є хороший нападник Коваль. З тактико-технічної точки зору вивчив награну діагональ і перевід м’яча від правого захисника на Коваля. У нас же були свої проблеми. Цього року в нас дуже багато травмованих, ми не можемо виставити оптимальний склад. Ви бачили, що ще в першому таймі нам довелося поміняти центрального захисника, хоча зазвичай так ніхто не робить. Але гол було пропущено саме через нього, і така гра нас не влаштовувала. Тому в першому таймі заміни мали виключно тактичний характер. Потім нам у певній мірі пощастило – забиті м’ячі були просто красенями. Після другого з них у хлопців з’явилося більше впевненості.

Чесно кажучи, нас дуже змучила важка дорога. Як на зло, в автобусі не працював кондиціонер, і було дуже спекотно. Я подякував хлопцям, вони справді боролися, і проявили хорошу самовіддачу. В певному розумінні можна сказати, що сьогодні досвід переміг молодість, але в нас також достатньо молода команда, наприклад у другому таймі грали двоє молодих футболісти. Досвідчений у нас нападник Гордієнко, який повернувся після річної перерви. Чесно кажучи, досвід, звичайно, сьогодні позначився.

Євген Морозенко, півзахисник «Динамо-2»:

- Нам дуже прикро, що в День народження нашого тренера не склалося привітати його перемогою. Проте, ми бажаємо йому міцного здоров’я і тривалих років життя. Сподіваюся, він не сильно на нас образився. Адже це футбол.

Після забитого м’яча ми трохи розслабилися, намагалися заспокоїти гру і взяти її під свій контроль, тоді як потрібно було просто добивати суперника, забивши другий гол. Наші нападники мали за рахунок швидкості обігрувати високих захисників суперника, але не скористалися з цього. Напевно, і півзахисники недостатньо забезпечували їх хорошими передачами, хоча, начебто, давали пас і за спину, і врозріз. Гадаю, ми подивимося і розберемо гру, тренери вкажуть на помилки, і все буде гаразд. Ми потихеньку набираємося досвіду і зростаємо.

Перша ліга. 9 тур

«Динамо-2» - «Енергетик» - 1:2 (1:1)

«Динамо-2»:
Рудько, Родіна, Парцванія, Рижук, Новак, Кушніров, Морозенко (Щедрий, 63), Рибалка, Калитвинцев, Гриппа (Осадчий, 60), Коваль (Малин, 75).

«Енергетик»: Бандрівський, Лазорик, Срібний, Денисов (Деренюк, 40), Данищук, Долотко, Даньків, Дністрян (Ольшницький, 46), Гордієнко, Степанов (Барчук, 35), Міліщук (Павлик, 88).

Голи: Морозенко (16) – Даньків (34, 47).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер