Перша ліга. «Динамо-2» – «Енергетик» – 3:2

Перша ліга. «Динамо-2» – «Енергетик» – 3:2

Початок матчу з бурштинським «Енергетиком» склався для динамівської команди вдало. Вже на другій хвилині Воронков в боротьбі відправив перший м'яч у ворота Фельде. Гості відразу відповіли, але Бойко «витягнув» м'яча після небезпечного удару Головко, щоправда, трохи пізніше в цьому моменті арбітр зафіксував напад на воротаря. Незабаром небезпечно пробивав Марцваладзе, але голкіпер «Енергетика» м'яч парирував. А на 20-й хвилині перевагу динамівців подвоїв Гармаш, пробивши з лівого кута в дальній кут – 2:0. Господарі повірили в успіх дуже рано, дозволили гостям скоротити відставання в рахунку. На 36-й хвилині Головко вдало реалізував штрафний. Розставити всі крапки над «i» наприкінці першого тайму міг Воронков, але після його удару в падінні м'яч розминувся з воротами. Перша половина зустрічі ознаменувалася неприємним моментом: Андрій Фартушняк, який нещодавно відновився після травми, знову отримав пошкодження (цього разу привідного м'яза) і був замінений на 42-й хвилині.

Після перерви у підопічних Геннадія Литовченка і Юрія Калітвинцева було немало шансів перевести гру в спокійніше русло. Але спершу Воронков пробив вище, а удар Гармаша воротар перевів на кутовий. Міг Денис відзначитися, на швидкості увійшовши до штрафного майданчика гостей, але в падінні пробив не сильно, і Фельде м'яч забрав. Після подачі Новака небезпечного удару головою завдавав Дедечко – але трохи вище. А відзначитися у воротах «Енергетика» вдалося Коркішко, який вийшов на заміну – на 79-й хвилині він уміло відправив м'яча до воріт зі штрафного. Тільки господарі встигли порадіти своєму успіху, як їм довелося виймати м'яча з сітки власних воріт. Динамівські захисники не змогли перешкодити забити Калапачу – 3:2. На більше гостей не вистачило і «Динамо-2» святкує перемогу в другій грі поспіль.

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогодні ми немов сиділи на електричному стільці. Коли рахунок був 2:0 на нашу користь, гра йшла в достатньо спокійному руслі, без усіляких проблем. Але потім ми припустилися помилки і пропустили. Гадаю, перш за все, помилився воротар, який не висунув хлопців на лінію штрафного майданчика, хоча з тренерської лавки ми йому підказували це зробити. Таким чином, всі гравці суперника опинилися у воротарській, внаслідок чого ми отримали непотрібний гол. Після цього позначилася проблема молодих гравців: коли гра виходить, вони себе почувають упевненіше, а як виникає необхідність себе проявити і взяти комусь гру на себе, відразу починається мандраж. Гадаю, з часом це мине. А коли ми збільшили рахунок до 3:1, з'явилася самовпевненість, через що пропустили гол із зони центральних захисників. Такого не можна припускати. Ви бачили, що наша перевага була повною, а результат цього не відбив.

Денис Бойко, воротар «Динамо-2»:

- У першому таймі гра, начебто, складалася для нас непогано. Ми забили два швидких м'ячі, після чого мали заспокоїтися і взяти все в свої руки, але натомість пропустили абсолютно непотрібний м'яч. Природно, почали нервувати. Потрібно було просто спокійніше контролювати м'яч, а натомість ми розслабилися і припустилися тієї ж помилки, що і в більшості ігор – пропустили через центральну зону. Захисники не розрахували ситуацію і дозволили супернику забити. Над цими компонентами слід добре попрацювати, щоб центральні захисники були більш зіграними. Гадаю, ті епізоди, коли ми десь недопрацювали і недобігали, вже минула. Виграємо – і добре. Намагатимемося це робити і надалі.

Перша ліга. 16 тур

«Динамо-2» - «Енергетик» - 3:2 (2:1).

«Динамо-2»:
Бойко, Родіна, Парцванія, Фартушняк (Кушніров, 42), Воронков (Коркішко, 73), Суарес, Гармаш (Морозенко, 90), Новак, Рибалка (Сокол, 67), Дедечко, Марцваладзе (Довгій, 82).

«Енергетик»: Фельде, Яневич, Качур, Лазорик, Шалата, Крохмаль (Гуменюк, 69), Рудницький, Головко, Долотко, Калапач, Тарас (Микуш, 80).

Голи: Воронков (2), Гармаш (20), Коркішко (79) – Головко (36), Калапач (81).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер