Перша ліга. «Динамо-2» - «Фенікс-Іллічівець» - 2:2

Перша ліга. «Динамо-2» - «Фенікс-Іллічівець» - 2:2

Останній матч цього року проти «Фенікс-Іллічівця» для «Динамо-2» вийшов дуже драматичним. Командам довелося грати по страшному холоду і снігу, а поєдинок у результаті завершився бойовою нічиєю 2:2.

Перший тайм запам'ятався небезпечним ударом капітана гостей Віталія Калиниченка, пропущеним голом і травмою того ж Калиниченко, внаслідок чого він був замінений вже на 13-й хвилині матчу. А забитий гостями м'яч, очевидно, був їх домашньою заготівкою. На 17-й хвилині Грищенко хитро розіграв штрафний з партнером, після чого м'яч потрапив до Голенкова, який відправив його точно у ворота Кичака. Можливість відігратися до перерви була в Марцваладзе, але він пробив неточно.

А от у другому таймі голеві моменти біля воріт обох команд стали виникати значно частіше. У ці хвилини особливою активністю відзначався Коркішко. Спочатку він непогано навішував м'яч зі штрафного з лівого флангу, а потім виконав стандарт, призначений за порушення правил трохи лівіше від півкола штрафного майданчика. Але в першому випадку з його ударом впоралися захисники, а в другому м'яч розминувся з лівою «дев'яткою». Два поспіль моменту було і у «Фенікс-Іллічівця», але Прокопченко пробив вище, а бекхенд Мустафаєва був неточний.

Але, не зважаючи ні на що, динамівці проявили характер і волю до перемоги, внаслідок чого їм вдалося зрівняти рахунок за 10 хвилин до кінця поєдинку. Феноменальний за красою і виконанням удар вийшов у Сокола. Ярослав з великої відстані закрутив м'яча прямо в лівий верхній кут воріт. Здалося, що для воротаря Чурилова цей удар став такою ж несподіванкою, як і для глядачів на трибуні. На куражі господарі знову побігли в атаку, і знову вона стала результативною. Через дві хвилини Марцваладзе красивим ударом вивів свою команду вперед. А коли здавалося, що перемога вже у нас в руках, команда Литовченка і Калітвинцева пропустила прикрий гол на 87-й хвилині від Прядка, який добив м'яча у ворота Кичака буквально з 2-х метрів.

Ярослав Сокол, нападник «Динамо-2»:

- У перерві ми отримали установку і прагнули діяти так, як сказав тренер. У результаті нам вдалося забити два швидких м'ячі. Мені було особливо приємно відзначитися, оскільки це мій перший гол за «Динамо». Партнери привітали. А те, що гол вийшов красивим... Якщо чесно, я просто бив по воротах. Вийшло, що влучив, але, на жаль, знову не вистачило концентрації на останніх хвилинах, і ми не змогли втримати перемогу. Сьогодні грали на штучному полі, але це нам анітрохи не заважало, оскільки вчора ми провели на ньому підготовче тренування. Прикро, адже в нас було завдання обов'язково виграти, щоб з гарним настроєм піти у відпустку. Кожному з нас дали програму тренувань на три тижні, потихеньку втягуватимемося і готуватимемося до зборів.

Отарі Марцваладзе, нападник «Динамо-2»:

- Ми дуже засмучені нічиєю, нам потрібно було виграти. Сьогодні була остання гра цього року, хотілося закінчити першу частину чемпіонату в доброму настрої, але, на жаль, не склалося. Ми грали на штучному полі, до якого ще не звикли. На ньому ми провели лише одне тренування перед грою, тому нам було дуже важко. Сподіваюся, навесні в нас вийде все те, що не вдалося зараз. В принципі, настрій непоганий.

«Динамо-2» - «Фенікс-Іллічівець» – 2:2 (0:1).

«Динамо-2»: Кичак, Родіна, Парцванія, Кушніров, Коркішко, Петров, Шевчук (Довгій, 46), Люлька, Гармаш (Рибалка, 40), Дедечко (Сокол, 69), Марцваладзе.

«Фенікс-Іллічівець»: Чурилов, Поляниця, Кванін (Батраченко, 65), Голєнков (Прядко, 68), Саванчук, Шевченко, Данченко (Дяченко, 90), Прокопченко, Мустафаєв (Сичов, 85), Калиниченко (Возний, 13), Грищенко.

Голи: Сокол (80), Марцваладзе (82) - Голєнков (17), Прядко (87).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер