Перша ліга. «Динамо-2» - ФК «Харків» - 2:1

Атакує Калітвінцев; фото М.Губський

У перенесеному матчі першого туру «Динамо-2» зустрічалося з ФК «Харків». Традиційно легких ігор для команди Литовченка і Калітвінцева в першій лізі не буває. Ось і нещодавнього учасника Прем'єр-ліги динамівцям вдалося переграти із труднощами.

У перші хвилини матчу команди грали практично без небезпечних моментів, зосередившись на захисті. У жорсткому єдиноборстві футболісти нерідко виходили за рамки правил, тому свисток судді лунав регулярно. Але всі «стандарти» зароблялися далеко від воріт, тому великої небезпеки не мали. Можна відзначити хіба що непоганий удар Яворського, але м'яч, зачепивши одного з динамівців, вилетів на кутовий. У складі «Динамо-2» небезпечний момент записав на свій рахунок активний Морозенко, але після його прострілу з правого флангу у воротарський майданчик ніхто не встиг підставити ногу. А от гостям вдалося забити, хоча гол і вийшов курйозним. Кичак вийшов з воріт, вибиваючи м'яча, але зробив це на гравця суперника Гринченка, який обачливо перекинув нашого воротаря, – 0:1. Динамівці відразу могли зрівняти рахунок, але м'яч після удару Коваля влучив у поперечину.

Після перерви бажання динамівців відігратися було очевидним. Вони були винагороджені за свої старання. Гості порушили правила недалеко від півкола штрафного майданчика. Стандарт узявся виконувати Калітвінцев і зробив це більш ніж вдало, відправивши м'яча у праву від себе «дев'ятку». А ще через чотири хвилини Малин вивів свою команду вперед – 2:1. Шевчук, який відразу вийшов на заміну, ледь не став автором голевої передачі. Сергій добре прискорився по правому флангу і віддав м'яча під удар Морозенку, але той трохи промахнувся. Незабаром міг відзначитися Рибалка, але з його ударом зі штрафного впорався воротар. У час, що залишився до фінального свистка, динамівці прагнули контролювати м'яча і вести гру на половині поля харків'ян. Це дозволило їм довести гру до логічної перемоги.

Геннадій ЛИТОВЧЕНКО, старший тренер «Динамо-2»:


- Після останньої поразки хлопцям було важко в психологічному плані. Крім того, на хід гри вплинув швидко пропущений безглуздий гол. Але в другому таймі ми зібралися й досягли результату. Динамівці діяли агресивно, а суперник втомився. Після другого забитого м'яча футболісти відчули, що в них є перевага, просто більше не вдалося її втілити в забиті м'ячі. Хоча завдання забити якомога більше перед нами стоїть у кожному матчі.

Ігор КОРНІЄЦЬ, тренер ФК «Харків»:

- Сьогодні у виконанні нашої команди вийшли два різних тайму. До перерви, коли у хлопців були сили, ми трималися, не поступалися в боротьбі і володіли перевагою, а після неї підсіли. Можливо, позначилася втома. Сподобалася молода і цікава команда «Динамо-2», звертають на себе увагу перспективні гравці. Бажаю їм успіху в наступних матчах. Звичайно, ми прагнемо заробляти очки в кожному матчі, не ділимо команди на ті, які можна перемагати і ті, які ні. Все залежить від гри.

Владислав КАЛІТВІНЦЕВ, півзахисник «Динамо-2»:

- Сьогодні ми хотіли реабілітуватися перед тренером за минулу поразку. Потрібно ж було якось його порадувати. Можна сказати, що перерва краще вплинула на нашу команду. Тренер сказав, що в другому таймі потрібно діяти уважніше, взяти гру під свій контроль і більше володіти м'ячем, що ми і зробили. Коли я підійшов до м'яча, щоб виконати штрафний удар, у мене була повна впевненість, що він опиниться у воротах. Чому не пробив у другому схожому моменті? Виконати удар попросив Рибалка, у нього це добре виходить, що він часто демонструє на тренуваннях. Після того, як забили другий м'яч, ми продовжували контролювати гру і спокійно довели її до закінчення.

Михайло МАЛИН, нападник «Динамо-2»:

- Із самого початку грали в свою гру, не сказав би, що безглуздий гол вплинув на наш емоційний стан. Гадаю, результат закономірний, ми були більше готові до перемоги, ми її і здобули. Як забив? Нічого особливого, просто була передача, а я опинився в потрібний момент у потрібному місці. Але навіть якщо б у тому моменті не забив, упевнений, ми би все одно «дотиснули» суперника і досягли позитивного результату. Одним словом, відчувався запас міцності в нашої команди. Вийшовши вперед, морально стало легше. Ми бачимо, що ФК «Харків» незаслужено займає таке низьке місце в турнірній таблиці. Гадаю, вони налагодять гру, будуть прогресувати і результат до них прийде.

Перша ліга. Перенесений матч 1-го туру

«Динамо-2» - ФК «Харків» - 2:1 (0:1)

«Динамо-2»:
Кичак, Родіна, Парцванія, Рижук, Новак, Кушніров, Морозенко (Рибалка, 75), Герасим’юк (Щедрий, 90), Калітвінцев, Малин (Шевчук, 63), Коваль (Гриппа, 75).

ФК «Харків»:
Ходанович, Тарновський, Кравченко, Паламарчук (Гречка, 60), Федота, Гринченко, Яворський, Корольчук, Бойченко, Сивуха, Ушаков (Черников, 65).

Голи: Калітвінцев (55), Малин (59) – Гринченко (33).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер