Перша ліга. «Динамо-2» – «Олімпік» – 2:1

Перша ліга. «Динамо-2» – «Олімпік» – 2:1

Слідом за молодіжним складом та першою командою сезон розпочало «Динамо-2». У першому турі підопічні Андрія Гусіна приймали новачка ліги – донецький «Олімпік». Господарі виявилися негостинними, і ледь диктор завершив оголошувати склад команд, вийшли вперед. Морозенко небезпечно проривався до штрафного майданчика суперника, виходячи на перспективну позицію, але був збитий захисником. Штрафний взявся виконувати сам постраждалий, і не помилився, пробивши повз воротаря у ближній кут. А під завершення першої десятихвилинки естафету перехопив Макаренко – ще один штрафний, Євген подав, а м’яч не зачепивши нікого з футболістів залетів до сітки воріт.

Як виявилося, найцікавіше лише починалося – в середині тайму гості зробили спробу відігратися, і вона їм вдалася. Кичак зреагував на удар, але вибив м’ячп прямо на Матяжа, який прибіг до воротарського майданчика й головою скоротив відставання в рахунку. Після цього гра трохи заспокоїлася, динамівці стали уважніше діяти в захисті, дозволяючи супернику володіти м’ячем, щоправда, лише в середині поля. Не забувала наша команда й про атакуючі дії: хороший момент був у Коваля, який добре пройшов із м’ячем правим флангом і небезпечно пробив по воротах, – голкіпер перевів м’яча на кутовий.

Ледь розпочався другий тайм, динамівці зазнали втрат: поле був вимушений залишити Морозенко. Гравець невдало приземлився на газон і ушкодив плече.

Тим часом у нашої команди був блискучий момент збільшити рахунок, але знову не пощастило Ковалю: м’яч після його удару влучив у поперечину. Міг забивати і Гриппа, але, обігравшись перед воротами із Суаресом, трохи забарився з ударом і захисник вибив м’яча у нього з-під ніг. А, мабуть, найреальніший шанс був у Новака. Макаренко віддав чудову передачу на тезку, але немов за якоюсь лихою долею м’яч після його удару знову влучив у поперечину! В цей час у «Олімпіка» вийшов на поле 38-річний Владислав Гельзін, який за сумісництвом є президентом клубу. Але і його поява на полі не допомогла донеччанам. Щоправда, в компенсований арбітром час вони все ж таки забили, але з офсайду. «Динамо-2» розпочинає сезон із перемоги!

Андрій Гусін, старший тренер «Динамо-2»:

- Я задоволений перемогою, безумовно, для нас було дуже важливо взяти три очки вдома. Я також задоволений, як складалася більша частина матчу – ми створили масу моментів для взяття воріт. Я маю на увазі не лише дві поперечини, але й виходи віч-на-віч. А питання реалізації завжди стоїть для нас гостро. Потрібно його вирішувати, щоб не сидіти до 95-ї хвилини на нервах, переймаючись за результат. Єдине, що не сподобалося – невеликий відрізок у другій частині першого тайму, коли ми ненадовго втратили ініціативу. Але після перерви зробили правильні заміни, які підсилили гру і створили серйозне напруження. Радий, що сьогодні нам вдавалися стандарти, у нас є спеціальні тренування, присвячені цьому. Шкода, що пропустили м’яч, із рикошетами поки не складається.

Суперник спочатку був обережним, ми же забили два м’ячі, після чого донеччани спробували перехопити ініціативу і провели кілька непоганих відрізків. Але надалі нам вдалося нав’язати гостям свою гру й більше гостроти біля наших воріт не виникало, за винятком кількох епізодів.

У нинішньому сезоні ми хочемо посісти лідируючі позиції, тому для нас важливий кожен гравець. Але до першої команди забрали Темура Парцванію, ми втратили сильного футболіста. Ми, звичайно, раді, що тепер він в основній обоймі, але для нас це втрата. Все ж таки, у нас не так багато сильних виконавців. Будемо намагатися знаходити внутрішні резерви й виховувати молодих футболістів. На перегляді перебуває група гравців 1994-го року народження, яких найближчим часом подивимося у справі й визначимо, хто залишиться у другій команді, а хто вирушить до дублю. На позиції ж Парцванії можуть зіграти Новак, Рижук, Адаменко. Будемо намагатися варіювати склад, але для цього потрібна довга лавка запасних. Хотілося, щоб вибір виконавців був більшим. У минулому сезоні ми зіткнулися з масою дискваліфікацій, травм, викликів до збірної. Напевно, не було двох ігор, в яких ми би грали одним складом.

Євген Морозенко, нападник «Динамо-2»:

- Ми налаштовувалися на суперника, який тільки вийшов із другої ліги до першої, серйозним чином. Знали, що їм захочеться себе проявити, показати найкращі якості й здобути перемогу. Було видно, що команда грала з хорошим настроєм. Сьогодні нам вдавалися стандартні положення, ми їх відпрацьовуємо на тренуваннях. У сучасному футболі вони грають велику роль. Навіть коли суперник забив, ми продовжували грати у свій футбол. Так сталося, що захисники не встигли на добивання й дали пробити супернику здалеку.

Перша ліга. 1 тур

«Динамо-2» – «Олімпік» – 2:1 (2:1).

«Динамо-2»:
Кичак, Бутенін (Мединський, 69), Новак, Морозенко (Дієго Суарес, 50), Макаренко, Гриппа, Коваль, Сухоцький, Адаменко (Сухомлинов, 55), Рижук, Прокипчук (Шевчук, 89).

«Олімпік»: Махарадзе, Іванов (Гельзін, 82), Чех, Ливицький (Головченко, 86), Змієвський, Піднебенной (Волков, 77), Лебідь, Дорошенко (Галушкін, 74), Санжар, Шаврін, Матяж.

Голи: Морозенко (4), Макаренко (10) – Матяж (20)

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер