Перша ліга. «Динамо-2» – ПФК «Олександрія» – 1:1

Перша ліга. «Динамо-2» – ПФК «Олександрія» – 1:1

У рамках 24-го туру першості України в гості до «Динамо-2» завітав лідер турнірної таблиці – ПФК «Олександрія». Команда впевнено рветься до Прем’єр-ліги, тому приїхала до Києва лише за перемогою. Але підопічні Андрія Гусіна були вимушені розчарувати олександрійців.

Для трьох футболістів гостей – Олексія Довгого, Костянтина Пархоменка та Павла Ксьонза – матч, напевно, не був із розряду пересічних, адже всі троє в різний час захищали кольори «Динамо». А в другому таймі на поле вийшов ще один екс-динамівець – Андрій Сахневич.

Відзначившись кількома стандартами біля воріт динамівців і виходом віч-на-віч, який успішно ліквідував Кичак, «Олександрія» пропустила непогану атаку господарів: Макаренко справа віддав пас у район півкола штрафного майданчика на Малина, але Михайло пробив у рівній мірі сильно та невлучно. На певний час гра перемістилася до центру поля, але на 37-й хвилині динамівці заробили небезпечний штрафний, з якого отримали вигоду. Морозенко блискуче подав із лівого флангу до воротарської площі, Малин поборовся і змусив Довгого головою зрізати м’яча до власних воріт!

Такий розвиток подій не на жарт розсердив гостей. Після перерви тренер Володимир Шаран провів відразу три заміни, й «Олександрія» зі свіжими силами побігла вперед. Зайва активність обернулася на шкоду команді. Запорожан відібрав м’яча в Макаренка, який небезпечно виходив до воріт, арбітр у цьому моменті вгледів не лише порушення правил, але й фол останньої надії, за що й вилучив футболіста. Але ця обставина не полегшила завдання динамівцям. У меншості гості заробили штрафний, який блискучим обвідним ударом у «дев’ятку» реалізував Таргамадзе, зрівнявши рахунок.

Що тут почалося! Тепер вперед побігли вже динамівці. Ледь не забив Морозенко, хороший момент був у Макаренка, проривався до воріт Суарес. Намагалися огризатися й гості, але Шевченко, виходячи до воріт, порушив правила в атаці. За кілька хвилин до фінального свистка в того ж Шевченка був ще один чудовий момент, але Кичак виявився на висоті. В результаті визначити переможця командам так і не вдалося.

Андрій Гусін, старший тренер «Динамо-2»:

- Для нашої команди матч складався нормально. Ми хотіли домінувати на полі, намагалися грати першим номером. Стовідсоткових моментів створило небагато, але завдали достатньо багато ударів по воротах. Можливо, їм бракувало влучності, але на такому полі творча гра не дуже складалася. Якби грали на синтетиці, можливо, було б краще. В цілому, я задоволений самовіддачею хлопців, а незадоволений тим, що ми поки програємо багато боротьби і робимо багато необов’язкових фолів, яких за останні ігри накопичилася велика кількість. Потрібно попрацювати в цьому напрямі, щоб «привозити» собі менше гольових моментів.

Враховуючи те, що суперник за весь матч створив лише один гольовий момент на останніх хвилинах, гадаю, в цілому, ми зіграли непогано. «Олександрія» чинила тиск за рахунок того, що їхній форвард вигравав більшість єдиноборств, чи заробляв штрафні, чого не змогли зробити наші форварди. Що стосується Сухоцького, він зараз травмований, лише за деякий час почне займатися в загальній групі, тому сьогодні ліворуч в захисті грав Новак.

Сергій Люлька, захисник «Динамо-2»:

- Сьогодні ми грали з лідером турнірної таблиці, але суперника не побоювалися. Було багато боротьби. Багато єдиноборств ми програли, було складно, але ми старалися. Володіли перевагою, могли виграти, адже в нас було для цього більше моментів, ніж у суперника. Тренер давав установку активно грати, пресингувати попереду, накривати, що ми й намагалися робити, але не завжди складалося. Не слід було робити дрібних фолів перед штрафною площею. Можливо, після вилучення у суперника ми трохи розслабилися, трохи втратили концентрацію і «підсіли», тому і не вдалося забити переможного м’яча.

Темур Парцванія, захисник «Динамо-2»:

- Гра була цікавою, все ж таки «Олександрія» перебуває на першому місці в турнірній таблиці. Знали, що буде багато боротьби, і мали її не програти. Спеціально суперника не вивчали, в першій лізі всі команди однакові. Ми знали, що вони активно атакують, мають хороші фланги – словом, команда хоч і сильна, але її можна перегравати, що нам тривалий час і вдавалося. За прізвищами гравців не розбирали, але я вже давно граю в першій лізі, тому в обличчя впізнав багатьох хлопців. Дехто в минулому грав за «Динамо». Вони молодці, стараються. Якщо не склалося в Києві, вони шукають футбольного щастя в інших командах. Бажаю їм удачі в цьому.

Що стосується безпосередньо матчу, ми вели в рахунку, але через елементарну помилку з напівмоменту гості змогли забити. Нам не пощастило, хоча ми атакували і били по воротах. На мій погляд, ми могли їх дотиснути. Наприкінці матчу Морозенко бив по воротах, але м’яч влучив у захисника, ще було кілька небезпечних моментів.

Андрій Сахневич, півзахисник ПФК «Олександрія»:

- Гра була важкою, обидві наші команди хотіли перемогти. Зрозуміло, що з точки зору турнірної таблиці для нас очки були важливіші. Була бойова гра. Стосовно суддівства не хочу нічого казати. В моменті з вилученням гадав, що м’яч буде нашим. Там порушення як такого і не було. Але ми проявили характер, відпрацювали кожен за себе і за вилученого партнера і, вважаю, гідно завершили цей матч. Тренер подякував хлопцям. Зрозуміло, що всі хотіли перемогти, в нас був божевільний настрій. Тому є присутнім розчарування від нічиєї. У «Динамо-2» я знаю багато дітей, нещодавно прийшли кілька молодих футболістів. Це завжди була хороша команда – як із Калитвинцевим, так і з Гусіним.

До ПФК «Олександрія» я прийшов вільним агентом після завершення контракту з «Динамо». Після цього ще три місяці заліковував травму коліна. Підписав угоду на один рік. Далеко наперед не загадую, поки в нас є завдання, яким ми всі й живемо. Зрозуміло, що дуже хотілося б пограти у Прем’єр-лізі, і ми будемо все для цього робити.

Перша ліга. 24-й тур

«Динамо-2» – ПФК «Олександрія» – 1:1 (1:0).

«Динамо-2»:
Кичак, Люлька, Парцванія, Бутенін, Новак, Рижук, Морозенко, Макаренко, Суарес, Прокипчук (Єрмаченко, 74), Малин (В.Коваль, 78).

ПФК «Олександрія»:
Паньків, Чередниченко, В.Шевченко, Казанюк (Єрмак, 46), Довгий, Запорожан, К.Пархоменко (Козак, 46), Ксьонз, Сидоренко (Гітченко, 46), Таргамадзе (Грицук, 89), Старенький (Сахневич, 58).

Голи: Довгий (38, автогол) – Таргамадзе (65).

Вилучений: Запорожан (55).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер