Перша ліга. «Динамо-2» – ПФК «Севастополь» – 1:2

Перша ліга. «Динамо-2» – ПФК «Севастополь» – 1:2

Сьогодні стартував чемпіонат України з футболу серед команд першої ліги. У матчі першого туру «Динамо» не змогло впоратися з ПФК «Севастополь», поступившись гостям 1:2.

Севастопольці з перших хвилин заволоділи ініціативою. Небезпечно пробивав Шахов, але його удар вийшов несильним, і Бойко м'яча забрав. Динамівці відповіли двома поспіль навісами Довгого з лівого флангу, але обидва рази надійно грали захисники гостей. Ближче до середини тайму «Динамо» вирівняло гру. Коркішко намагався пробити з гострого кута, але м'яч влучив в сітку із зовнішнього боку. Перед перервою севастопольці знову відзначилися активними діями в атаці, за що й були винагороджені. На 43-й хвилині Андрій Шевчук низом відправив м'яча за недосяжною для Бойко траєкторією, відкривши рахунок голам у матчі.

На початку другого тайму господарі приклали багато зусиль, щоб реабілітуватися. І їм це вдалося. Після небезпечного, але неточного удару зі штрафного у виконанні Коркішко, «Динамо» зрівняло рахунок. Найрозторопнішим у штрафному майданчику суперника виявився Кушніров – 1:1. Нічийний результат протримався недовго. Після тривалого розиграшу м'яча біля наших воріт і передачі з правого флангу, м'яч точно за призначенням відправив Волков, який вийшов на заміну, – 1:2.

До кінця гри рахунок більше не змінювався. Досвідченіші севастопольці намагалися збільшити свою перевагу, але до фінального свистка їм це зробити так і не вдалося. Хоча чудова можливість для цього у них все ж таки була. На останній хвилині поєдинку Бойко в своєму штрафному майданчику збив футболіста гостей, за що арбітр призначив пенальті, але наш воротар відразу реабілітувався, зумівши парирувати удар Мазуренка «з позначки».

***

Сергій Пучков (тренер ПФК «Севастополь»):

- Сьогодні на полі була хороша гра, як з нашого боку, так і з боку динамівців. Звичайно, проводити перший поєдинок в новому чемпіонаті – це завжди непросто, адже у хлопців спочатку з'являється мандраж. Слід також враховувати і те, що у нас з Геннадієм Литовченком різні завдання. Для «Динамо-2» головне – виховувати молодь для першої команди. Ми ж проводимо лише другий чемпіонат у першій лізі і, як говориться, ще «обкочуємося». Мені приємно, що в дуже важкій боротьбі ми здобули першу перемогу, а своїм сьогоднішнім суперникам бажаю надалі успіху.

***

Геннадій Литовченко (тренер «Динамо-2»):

- Перш за все, хочу привітати команду ПФК «Севастополь» з перемогою, вони на неї заслужили. Сьогодні наш суперник виглядав упевненіше. В нашому складі деякі хлопці взагалі вперше вийшли на поле в матчі першої ліги, тому нічого надприродного не сталося. В принципі, моменти у нас були, але реалізувати їх не вдалося. Поки хлопці «не обтерлися», нам ще важко. Багато футболістів тільки нещодавно закінчили виступи в дитячому футболі, тому своєрідний перехід для них складається дуже важко, адже в першій лізі грають досвідченіші суперники. Але ми намагатимемося і готуватимемося до наступного поєдинку, розберемо помилки, і припускатися їх надалі.

- Як виникнення прем'єр-ліга позначилося на вашій команді?

- Тепер у нас дві різні заявки. Навіть молоді хлопці 1989 року народження, які заявлені за першу команду, не мають права виступати за «Динамо-2». Тому, звичайно, нам буде важко, але нічого страшного, «виборсаємося».

- Після того, як була розформована команда «Динамо-3», хтось з молодих футболістів поступив у ваше розпорядження?

- Ні, адже там грали зовсім юні хлопці 1991 року народження. Гадаю, вони братимуть участь у молодіжних змаганнях.

***

Кирило Петров, захисник «Динамо-2»:

- Гадаю, сьогоднішній матч вийшов цікавим. Щоб не було стартового мандражу, тренери нам сказали з перших хвилин грати в свою гру і нічого не боятися. Було важко, ми прагнули досягти позитивного результату, але не вийшло. В цілому, після гри наставник нас особливо не лаяв. А недоліки аналізуватимемо на розборі гри.

- А що тренер сказав у перерві?

- Щоб ми не турбувалися і вважали, що рахунок 0:0. Була установка на початку другого тайму зрівняти рахунок, чого ми й домоглися. Але варто було нам забити, як незабаром самі пропустили.

- Якби воротар не відбив пенальті, рахунок міг би бути і більшим...

- Звичайно, міг би. Але Бойко – молодець, врятував команду, не дозволив рахунку стати розгромним.

- Які завдання стоять перед командою на сезон?

- Найвищі. Нам сказали потрапити до трійки, а можливо, і до двійки найсильніших. Намагатимемося. Все ще попереду, адже сезон тільки розпочався, тому не варто турбуватися.

***

Євген Морозенко, півзахисник «Динамо-2»:

- Мені здається, позначилося те, що ця гра була першою в сезоні. У нас команда молода, недосвідчена, середній вік футболістів ще менший, ніж у минулому сезоні. Гадаю, причина поразки саме в цьому. У складі суперника – досвідченіші хлопці, в першому таймі вони нас пресингували, але в другій половині матчу ініціативою більше володіли вже ми. Звичайно, дуже прикро програвати вдома першу гру, але нічого – це тільки початок, у нас ще все попереду.

- Здалося, що суперник сьогодні створив більше моментів...

- Це пов'язано тільки з тим, що в їх складі більш вікові футболісти. Вони не дуже хочуть бігати, тому взяли м'яч під контроль, і все. Отже бігати довелося молодшим гравцям, тобто нам. Але, впевнений, надалі все буде нормально, ми добре працюватимемо на тренуваннях, і досягнемо успіху.

- Які плани на найближчі матчі?

- Звичайно, тільки перемоги. Іншого варіанту для нас просто не існує.

***

Перша ліга. 1-й тур

«Динамо-2» – ПФК «Севастополь» – 1:2

«Динамо-2»: Бойко, Парцванія, Бутенін, Фартушняк, Кушніров, Коркішко, Петров, Воронков (Морозенко, 75), С. Шевчук (Сокол, 85), Довгий (Назарчук, 64), Гармаш (Дієго Суарес, 46).

ПФК «Севастополь»: Сокоренко, Плешаков, Гудзикевич, Култишев, Шишкін (Волков, 55), Ківа (Меметов, 89), А. Шевчук, Шахов (Мазуренко, 77), Гололобов, Піскун, Довжик.

Голи: Кушніров (52) – А. Шевчук (43), Волков (62).

На 90-й хвилині Мазуренко не реалізував пенальті (воротар).

Вилучення: Парцванія (84, друге попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер