Перша ліга. «Динамо-2» – «Прикарпаття» – 3:1

Михайло Малин; фото М.Губський

Матч другої динамівської команди з «Прикарпаттям» розпочався жваво. Підопічні Литовченка та Калитвинцева зустріли гостей своєрідним нокдауном. Вже перша небезпечна атака призвела до гола: на 5-й хвилині на прицільний удар з-за меж штрафного майданчика вирішився Морозенко, і не помилився – 1:0! Незабаром івано-франківці створили такий самий за перспективністю момент, який, утім, закінчився з меншим успіхом, – після помилки динамівських захисників Худоб’як отримав хорошу передачу і вийшов віч-на-віч із Рудьком, але перекинув і воротаря, і ворота.

Надалі команди немов домовилися створювати небезпечні моменти біля воріт один одного лише по черзі. Кушніров добре закручував м'яча в правий кут, але неточно. Одразу ж Щеглюк не реалізував перспективний стандарт по центру від півкола штрафного майданчика – трохи вище за хрестовину. Новак добре подав з правого флангу, а Рибалці не вистачило зовсім трохи, щоб відправити м'яча повз воротаря. Господарі організували ще одну чудову атаку, упродовж якої Рибалка вирвався на ударну позицію, але його збив Бут. За цей фол останньої надії захисника було вилучено, а пенальті взявся виконувати Герасим’юк, але не спромігся перехитрити воротаря. Втім, на щастя динамівців, неподалік опинився Малин, який і добив м'яча в сітку – 2:0.

Був у Михайла в першому таймі ще один непоганий момент, але він не зміг наздогнати м'яча, і воротар «Прикарпаття» його випередив. Гості навіть у меншості прагнули атакувати, і на доданій хвилині все ж таки відіграли один м'яч. Динамівці необережно обійшлися з суперником у штрафному майданчику, а пенальті реалізував Щеглюк. Хоч він і пробив нехитро – низом і майже по центру, але до цього часу Рудько вже стрибнув в інший бік.

У другому таймі динамівці продовжували грати у свою гру, що їм чудово вдавалося. Прикарпатці помилилися у своєму штрафному майданчику і віддали м'яча прямо на Парцванію, але Темур пробив у воротаря. Ще за кілька хвилин у стійку поцілив Гриппа. Гості у свою чергу загрожували воротам Рудька переважно зі штрафних. Після одного з них м'яч влучив прямо в голову Морозенка, який стояв у стінці. Євгену довго надавали допомогу, але в результаті все ж таки замінили. Звично активно увійшов до гри Шевчук, який неодноразово створював гостроту біля воріт Єршова. Динамівці були не згодні задовольнятися мінімальною перемогою, тому за дві хвилини до фінального свистка зробили чергову рішучу спробу змусити гостей розвести м'яча з центру поля. Гриппа і Рибалка удвох опинилися у штрафному майданчику суперника, Вадим, перебуваючи у хорошій позиції, пробивати не наважився, віддавши передачу Сергію. Той хитрощами обігравши захисника, не залишив шансів і воротарю – 3:1!

Геннадій Литовченко, тренер «Динамо-2»:

- Якби ми реалізовували ті моменти, які створювали, було б легше, а так – все на нервах. Якщо ззаду зіграли більш менш нормально, то попереду реалізація знову залишає бажати кращого. Не сказав би, що забити швидкий гол було цілеспрямованою установкою на цю гру, просто гравці швидко пішли в атаку і добре її завершили. А заміна Герасим’юка в першому таймі пов'язана з тим, що Олег виглядав втомленим і погано себе почував.

Сергій Пташник, головний тренер «Прикарпаття»:

- Ми програли за всіма статтями. Молодь «Динамо» справді дуже добре навчена, у хлопців є серйозна мотивація. Одним словом, зізнаюся, команда суперника приємно здивувала. Мої ж хлопці були, по-перше, просто не готові – зігравши нормально півтори гри, вони думають, що можна недооцінити супротивника. Сьогодні в них абсолютно нічого не виходило, тому програли ми заслужено. Я радий, що пропустили лише три м'ячі, а не більше. Недисциплінованість футболістів стала причиною повного хаосу на футбольному полі, вилучення і гру в меншості. Я дуже незадоволений.

Не сказав би, що швидко пропущений м'яч сильно вплинув на нашу гру. У футбол потрібно грати всі 90 хвилин плюс той час, який компенсує арбітр. Навіть якщо пропустили, потрібно було зібратися, навести порядок у всіх лініях. У нас є багато досвідчених футболістів, які пограли на хорошому рівні. А вони сьогодні виглядали безвольно, хоча мають хотіти грати у футбол. Якщо чесно, мені соромно за гру своєї команди. Сюди приходять фахівці, які оцінюють не тільки гру якого-небудь футболіста, але й роботу тренера.

Євген Морозенко, півзахисник «Динамо-2»:

- Сьогодні гра була повністю під нашим контролем з першої й до останньої хвилини. Після вилучення у складі суперника нам, звичайно, стало набагато легше. Але ми не використали багато моментів, над цим будемо працювати, в обороні ж зіграли просто чудово. Що стосується швидкого гола, гадаю, така установка дається кожній команді перед матчем. Інша справа, що не завжди вдається її виконати. Як вдалося забити? Просто пробив по воротах здалеку. Кількість ударів потрібно збільшувати в кожній грі, тому прагну бити якомога частіше. Навіть коли суперник відіграв один м'яч, нічого страшного не сталося. Тим паче, у них було на одного гравця менше, і ми спокійно, як мені здалося, їх переграли.

Перша ліга. 12-й тур

«Динамо-2» – «Прикарпаття» – 3:1 (2:1).

«Динамо-2»:
Рудько, Родіна, Парцванія, Рижук, Новак, Кушніров, Морозенко (Довгій, 73), Рибалка, Герасим’юк (Гриппа, 40), Малин (Шевчук, 60), Коваль.

«Прикарпаття»: Єршов, Зарицький, Орлатий, Бут, Зелді, Стоцький (Вірстюк, 73), Деркач, Іванишин (Барчук, 46; Чернишов, 77), Ревуцький, Худоб’як (Микуляк, 46), Щеглюк (Гунченко, 60).

Голи: Морозенко (5), Малин (35), Рибалка (88) – Щеглюк (45+1, пен.).

Нереалізований пенальті: Герасим’юк (35).

Вилучення: Бут (34).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер