Перша ліга. «Динамо-2» - «Волинь» - 3:2

Перша ліга. «Динамо-2» - «Волинь» - 3:2
Михайло Малин

Після поразки в Олександрії, «Динамо-2» порадувало вболівальників домашньою перемогою над «Волинню». Перші хвилини матчу для команди Калитвинцева і Литовченка склалися не найкращим чином. Гості діяли активніше, їх зусилля втілилися в небезпечну подачу зі штрафного у виконанні Кінаша, коли м’яч опустився зверху на сітку. А вже на 14-й хвилині динамівські захисники не втримали Павлова, чий удар прийшовся в поперечину, а на добиванні першим опинився Піщур, який головою відправив м’яча до воріт – 0:1. До честі киян відзначимо, що такий хід подій їх не збентежив. Навпаки, команда зібралася і змогла гідно відповісти зухвалим волинянам. На 22-й хвилині Коркішко віддав хороший пас Гармашу, і Денис в падінні проштовхнув м’яча у ворота. Ще через п’ять хвилин завдяки зусиллям Малина господарі вийшли вперед. Потім Рибалка міг зміцнити перевагу, але пробив вище. Те, що не вдалося Сергію, незабаром утілив Новак, підключившись на розиграш стандарту. Після подачі зі штрафного з лівого флангу у виконанні Коркішка, Євген головою відправив м’яча до сітки – 3:1.

Другий тайм вийшов менш багатим на забиті м’ячі. Йшла вперта боротьба. Хороші моменти були у Чепілова та Шевчука тих, які вийшли в другому таймі на заміну в «Динамо», і в Карковського, а також Павлова у складі «Волині». Але вдруге відзначитися було призначено Піщуру, який вирішився на дальній удар. М’яч, відскочивши від стійки, залетів у ворота – 3:2. Не дивно, що останні хвилини поєдинку вийшли особливо напруженими. Гості приклали всіх зусиль, щоб досягти бодай нічиєї, але динамівці злагоджено діяли в обороні і втримали прийнятний для себе рахунок.

Юрій КАЛИТВИНЦЕВ, старший тренер «Динамо-2»:

- Нам жодна перемога не давалася легко, та ми їх і не чекаємо, оскільки вік нашої команди і сила суперників не дозволяє це робити. Хлопців ми завжди попереджаємо, що в нас не буде матчів, які ми б вигравали з рахунком 7:0 чи 8:0. Що стосується сьогоднішньої гри, нічого страшного в тому, що ми пропустили першими, немає. Вся гра була попереду, тому ми прагнули не звертати на цю увагу. А те, що забили три і не забили приблизно стільки ж, – це інше питання. Тим не менш, залишався ще другий тайм. У роздягальні ми попросили хлопців продовжувати в тому ж дусі, не розслаблятися. Цього не сталося. Ми знали, що за рахунку 3:2 гра буде будуватися просто і все залежатиме від того, чи впораються наші молоді футболісти в психологічному плані. Вони не здригнулися, але похвилюватися довелося як ним, так і нам. Командою було виконано великий об’єм роботи, в тактичних і в технічних діях наші гравці були сильнішими. Вважаю, якби ми зіграли внічию, це було б незаслужено.

Денис ГАРМАШ, півзахисник «Динамо-2»:

- Можна сказати, ця перемога далася нам не дуже важко. В першому таймі в нас було багато моментів, могли забити чотири м’ячі й більше. Пропущений гол, звичайно, трохи засмутив, адже вже на 15-й хвилині ми програвали. Але потім змогли реалізувати свої можливості, забили перший, другий і третій м’ячі. Все стало на свої місця. Це був переломний момент у матчі, адже тренери налаштовувавли нас грати до кінця, навіть у випадку, якщо пропустимо першими. А після перерви ми діяли по результату.

Михайло МАЛИН, нападник «Динамо-2»:

- Гравці прагнули виконувати завдання на гру, яке дали тренери. Першим голом хлопці були не дуже засмучені, оскільки відчували впевненість у собі та своїх силах. Гадаю, переломити хід подій на свій бік ми змогли після першого забитого м’яча, коли наша команда стала діяти вільніше. Зрозуміла, як потрібно грати і за рахунок чого перемагати. Після того, як «Волинь» забила другий м’яч, сумнівів у перемозі в нас не виникло. Ми до кінця вірили в успіх.

Перша ліга. 30 тур

«Динамо-2» – «Волинь» – 3:2 (3:1).

«Динамо-2»:
Кичак, Родіна, Парцванія, Бутенін, Новак, Люлька, Коркішко (Чепілов, 57), Рибалка (Морозенко, 90), Гармаш, Воронков (Петров, 78), Малин (Шевчук, 55).

«Волинь»:
Неділько, Ковалюк, Карковський, Рубцов (Полянський, 80), Кінаш, Лісовий, Дручик (Циркуненко, 60), Ковальчук, Карасюк (Рурич, 31; Гущин, 73), Павлов (Жук, 69), Піщур.

Голи: Гармаш (22), Малин (27), Новак (34) – Піщур (14, 71).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер