Перша ліга. «Динамо-2» – «Закарпаття» – 0:1

Перша ліга. «Динамо-2» – «Закарпаття» – 0:1

У неділю підопічним Геннадія Литовчена протистояв нещодавній учасник Прем'єр-ліги – ужгородське «Закарпаття». Те, що нашій команді доведеться непросто, стало зрозуміло вже на початку гри. На 3-й хвилині Загладьку довелося капітулювати. Щоправда, провини голкіпера у пропущеному м'ячі немає – Роман зреагував на небезпечний удар Леня після проходу справа, але ось на добиванні першим опинився Бобаль.

Ближче до середини тайму динамівці вирівняли гру, але занадто близько до своїх воріт суперник не підпускав, а удари Коваля та Коркішка здалеку були неточними. Перерва краще подіяла на господарів. Вони остаточно перехопили ініціативу і швидко заробили небезпечний штрафний. Незважаючи на велику відстань, Коркішко вирішився на удар, спрямувавши м'яча у рамку воріт – Надь був напоготові. Тут же динамівці ледь не пропустили самі. Микуляк і Бобаль здорово розіграли м'яча, але із завершальним ударом не склалося. Тим не менш, факт залишався фактом – динамівці нарощували пресинг і все частіше загрожували воротам «Закарпаття». Загострили гру Морозенко і Шевчук, які вийшли на заміну. На жаль, ані навіси до штрафного майданчика, ані кілька поспіль подач із кутових бажаного результату не принесли. Чудовий момент був у Шевчука, який справа з гострого кута спрямував м'яча до ближнього кута, але в останній момент м'яч на кутовий вибив захисник гостей. Перспективний навіс виконав Люлька – прямо в руки воротарю. Останні хвилини пройшли за рівної боротьби. У компенсований час ударом трохи вище воріт відзначився Допілка.

Геннадій ЛИТОВЧЕНКО, старший тренер «Динамо-2»:

- На результат вплинули помилки, які призвели до пропущеного гола. Причому не одна, а відразу три-чотири. Попереду був увесь матч, ми намагалися зламати насичений захист, а «Закарпаття» грало якраз від оборони, але не склалося. Намагалися витягнути суперників ближче до середини поля, щоб отримати можливість «пірнути» за спину захисників. Хлопці намагалися зломити хід гри, ми ні в чому не поступалися супернику. Як у першому таймі, так і в другому, в ужгородців майже не було моментів. Хлопців ми попереджали, що налаштовані гості будуть серйозно. Проти «Динамо» всі налаштовуються на максимальний результат. Також казали, що вони мають показати, на що здатні, але поки, очевидно, бракує реалізації моментів.

Ігор ГАМУЛА, головний тренер «Закарпаття»:

- Ми забили швидкий гол, контролювали м'яча і втримали результат, який нас влаштовує. Попереду на нас чекають важливіші ігри. Хоча й сьогодні непогано рухалися, щоправда, трохи «випали» нападники. Але своє головне завдання вони виконали – забили м'яча. Якраз він багато в чому і зумовив кінцевий результат. Я би не сказав, що в другому таймі «Динамо» сильно активізувалося, хоча вони й подали кілька кутових. Наша оборона зіграла чітко, грамотно та впевнено. Отже я задоволений.

Євген МОРОЗЕНКО, півзахисник «Динамо-2»:

- Виходити на заміну було нескладно, все ж таки я вже тривалий час граю в команді, і наші запасні гравці можуть рівноцінно замінити основних. Яка була установка? Додати в русі, загострювати гру і, звичайно ж, досягти позитивного результату. Потрібно було просто зробити свою роботу, забити два м'ячі та виграти. Те, що суперник ще в попередньому сезоні виступав у Прем'єр-лізі, абсолютно жодного побоювання не викликало. Ми володіли ініціативою, створили достатню кількість моментів, просто не вдалося їх реалізувати – це наша проблема. Потрібно працювати над цим на тренуваннях.

Перша ліга. 16 тур

«Динамо-2» –
«Закарпаття» – 0:1 (0:1).

«Динамо-2»:
Загладько, Допілка, Коркішко (Шевчук, 70), Кушніров, Суарес (Макаренко, 79), Рибалка (Морозенко, 46), Коваль (Мединський, 46), Боришкевич (Парцванія, 61), Люлька, Оберемко, Новак.

«Закарпаття»: Надь, Лень, Лисицин (Нойок, 90+2), Малигін, Свиридов, Невуче (Микуляк, 46), Малиш, Бобаль (Целих, 63), Хауші, Штурко (Гибалюк, 90+1), Комарницький.

Гол: Бобаль (3).

Світлана Полякова. Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер