Перша ліга. «Динамо-2» – «Зірка» – 3:0

Перша ліга. «Динамо-2» – «Зірка» – 3:0

Зустріч із кіровоградською «Зіркою» для «Динамо-2» обіцяла бути цікавою. Не лише тому, що в кіровоградців нещодавно змінився тренер, і гра команди стала налагоджуватися, але й тому, що в їхньому складі грає двоє колишніх динамівців – Тарас Пінчук та Сергій Шматоваленко.

Початок зустрічі залишився за гостями – Прошин добре пробив з меж штрафного майданчика, але повз воріт. Після цього гра перемістилася до центру поля, але раптом у середині тайму динамівці знайшли можливість для небезпечної вилазки до воріт суперника. Блискучий удар Коркішка застав зненацька воротаря – Дмитро з місця спрямував м’яча до лівого кута поруч зі стійкою. Така неприємність змусила «Зірку» активізуватися, а динамівців невпевнено діяти поблизу власного штрафного майданчика.

Звідси і два поспіль небезпечних штрафних у районі півкола перед воротами. Перший Стоян хитро пробив у ближній кут, але м’яч пройшов поряд зі стійкою, та й Загладько стрибнув для надійності. Другий же постріл прийшовся у стінку. Динамівці стримали атакуючий порив, а на останній хвилині тайму самі ледь не забили – після удару Допілки м’яч пройшов у лічених сантиметрах над поперечиною.

Ледь розпочався другий тайм, як Коркішко міг робити дубль, але після його удару справа знову довелося рахувати сантиметри. І якщо на початку другої половини матчу «Зірка» ще намагалася заволодіти ініціативою, то ближче до середини значна перевага була вже у динамівців. Біля воріт гостей раз по раз виникала небезпека, коли м’яч опинявся у Шевчука, Оберемка, Рибалки та Морозенка. Ближче до завершення матчу тотальна перевага логічно матеріалізувалася у два забитих м’ячі.

Спочатку Рибалка подав справа, і Новак у верховій боротьбі із захисником головою спрямував м’яча до воріт. Ну а фінальну крапку поставив Мединський, який забив свій дебютний м’яч за «Динамо-2», після чудової передачі до центру штрафного майданчика від Морозенка. Міг бути ще й четвертий гол, але його через офсайд суддя не зарахував.

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Ми впродовж усієї гри володіли ініціативою. До перерви блискуче забили, у другому ж таймі ненадовго втратили ініціативу, але, забивши другий м’яч, стали грати впевненіше, що призвело до третього взяття воріт. Шкода, що четвертий м’яч не зарахували. Це молодь, їм потрібна впевненість, а після останньої поразки з рахунком 0:3 цього якраз і бракувало. Саме тому на початку першого тайму не все складалося, хлопці тушувалися, лише після другого гола було видно, що команда грає. У «Зірки» з приходом нового головного тренера стиль гри трохи змінився. Я знаю, за якою системою працює Бузник, дивився матчі й отримав повну інформацію про гру суперника. Наші хлопці виконали те, про що ми домовлялися перед поєдинком.

Анатолій Бузник, головний тренер «Зірки»:

- Справа не в настрої на гру, а у виконавській майстерності та тактичних напрацюваннях, над якими ми працюємо. Гадаю, результат закономірний, у нас багато чого не виходило. А «Динамо» виглядало набагато краще, ніж у попередньому матчі з ФК «Львів», який ми аналізували. Вітаю киян із перемогою, а ми будемо робити висновки, працювати над помилками і рухатися далі. Що стосується цілей, завдання залишитися в першій лізі перед нами не стоїть, тому що ми й так там залишимося за рахунок роботи, аналізу та футболістів, які у нас будуть грати.

Ігор Мединський, нападник «Динамо-2»:

- Це був мій перший м’яч за «Динамо-2». Приємно, що вдалося забити, вийшовши на заміну. За позитивного для нас результату входити до гри було легше, не було мандража. Але все ж таки думав, як би не зіпсувати гру, а вийшло, що ще й забив, добре відігравши. Суперник у нас був складний, команда «чіплялася» ззаду, але наприкінці, очевидно, трохи підсіла і давала грати. А ось у дебюті було важко, вони закрилися ззаду, і нам довелося докласти чимало зусиль, щоб розкрити їхню оборону. Тепер з’явиться більше впевненості.

Перша ліга. 14 тур

«Динамо-2» – «Зірка» – 3:0 (1:0)

«Динамо-2»:
Загладько, Допілка, Кушніров, Новак, Люлька, Боришкевич (Козлов, 66), Оберемко, Рибалка (Макаренко, 90), Суарес (Морозенко, 70), Шевчук, Коркішко (Мединський, 75).

«Зірка»: Коледа, Пінчук, Стоян, Смалько, Городов (Шматоваленко, 80), Остроушко, Ситник, Атаєв, Давидов (Чорномаз, 75), Прошин (Демиденко, 81), Кочура.

Голи: Коркішко (23), Новак (77), Мединський (80).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер