Перша ліга. «Динамо-2» - «Зірка» - 2:0

Володимир Коваль; фото М.Губський

«Динамо-2» продовжує чергувати успішні матчі та поразки. Після невдачі в Білій Церкві команда Литовченка та Калитвинцева порадувала вболівальників у домашньому матчі 11-го туру з кіровоградською «Зіркою».

Перший тайм пройшов у достатньо спокійному темпі та не був багатим на небезпечні моменти. Команди завдавали удари з дальньої дистанції, які чи не були небезпечними, чи ставали легкою здобиччю воротарів. А більш-менш гострі атаки закінчувалися офсайдами. У «Динамо-2» активністю виокремлювалися Калитвинцев, Рибалка та Коваль, причому в одному з моментів останнього збили в штрафному майданчику, але свисток судді промовчав. А в гостей міг забити Данченко. Але ближче до середини тайму гра пішла на зустрічних курсах. Кочура подав штрафний із правого флангу, але його партнерам зовсім трохи не вистачило, щоб дотягнутися до м'яча. Потім Кушніров тікав віч-на-віч із воротарем, але Ломко встиг вибити м'яча у нього з-під ніг. Після помилки одного із захисників «Динамо-2» Кочура опинився один перед воротами, але, на щастя господарів пробив трохи вище. А перед свистком на перерву чудовий момент створив Гриппа: обігравши на правому фланзі захисника, він віддав пас Ковалю, але той чогось пропустив м'яча туди, де нікого з партнерів не було.

У другому таймі цікаві події на полі почали відбуватися з 60-ї хвилини. Саме тоді Коваль отримав пас урозріз, вийшов віч-на-віч і точно пробив повз воротаря – 1:0. Незабаром Рибалка з гострого кута влучив у воротаря, а після подачі Кушнірова трохи вище головою пробив Малин. Після цього динамівці відійшли ближче до своїх воріт і дозволили гостям створити кілька достатньо небезпечних моментів, і лише самовіддана гра Рудька врятувала нашу команду від гола. Спочатку Артур перевів на кутовий м'яча після хорошого удару Андрухова, а потім кидком у ноги нейтралізував вихід віч-на-віч Давидова. Передбачаючи можливі проблеми, господарі перехопили ініціативу, стали більше контролювати м'яча і не тільки відсунули гру від своїх воріт, але й організували натиск на чужі. В одному з моментів Шевчук заробив штрафний на правому фланзі, Рибалка добре подав, а Новак у падінні головою відправив м'яча до сітки – 2:0!

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Спочатку ми, як завжди, довго розгойдувалися. Вже в другому таймі у нас була перевага, та й вдалося реалізувати моменти, які створили, але далеко не всі. Вже радує, що є якесь завершення. Могли і пропустити: за рахунку 1:0 на нашу користь у суперника був вихід віч-на-віч. Ми не свідомо віддали ініціативу супернику, просто у нас грають молоді хлопці, тому потрібно було утримувати результат. От чому здалося, що ми відступили назад. В цілому, оскільки ми контролювали гру, супернику було важко відбирати м'яча, тому в нас залишилися більше сил на те, щоб наприкінці матчу проводити атаки, одну з яких вдалося втілити в другий забитий м'яч.

* * *

Ігор Жабченко, головний тренер «Зірки»:

- Важко приїжджати в день гри, все ж таки 300 кілометрів – велика відстань. Напевно, в цьому ми помилилися. Плюс вплинула спекотна погода – 25 градусів вище нуля. Що стосується гри, ми пропустили м'яча на контратаці в другому таймі. У нас були моменти, як у першому таймі, так і в другому, враховуючи вихід віч-на-віч та удар у поперечину. Але ми не забили. В цілому, погано провели гру, кілька футболістів просто «випали». Наша команда сьогодні не була на себе схожа. Можливо, свою роль зіграв бренд «Динамо» (Київ). Але нічого страшного не сталося, будемо робити висновки і готуватися до гри з «Кримтеплицею». Очевидно, ми втратили багато сил у поєдинку з алчевською «Сталлю», яка вийшла для нас дуже важкою.

* * *

Сергій Рибалка, півзахисник «Динамо-2»:

- Ми налаштовувалися тільки на перемогу. Вона сьогодні далася нам дуже важко, сил майже не залишилося. Але ми знали, що гра буде серйозною, тренери говорили, що ми зустрічаємося з хорошою командою, яка грає у футбол, а не просто б'є м'яча. На другий тайм ми виходили з метою пресингувати, а після того, як забили, відійшли до своїх воріт і грали на контратаках. Суперник став нас тримати і створив кілька моментів. Добре, що ми вчасно забили другий. Коли я подавав штрафний, Жека (Новак – прим.) попросив зробити передачу на ближню стійку, сказав, що він туди побіжить. Вийшло, що я подав якраз у ту зону, і він забив. Вітаю його з голом!

* * *

Темур Парцванія, захисник «Динамо-2»:

- Звичайно, було важкувато, адже нам протистояла досвідчена команда, в якій футболісти старші за віком, ніж ми. У нас грають молоді хлопці, багато з яких тільки цього року перейшли до дорослого футболу. Коли відійшли назад після забитого гола, не сказав би, що, нам, захисникам, було важко. Тренери сказали так зробити. Та й півзахисники з нападниками допомагали нам оборонятися. Отже все було під контролем.

Перша ліга. 11 тур

«Динамо-2» - «Зірка» - 2:0 (0:0).

«Динамо-2»:
Рудько, Новак, Родіна, Парцванія, Кушніров, Рижук, Герасим’юк (Довгій, 82), Рибалка, Калитвинцев (Морозенко, 67), Гриппа (Малин, 46), Коваль (Шевчук, 75).

«Зірка»: Єрещенко, Маклаков (Давидов, 48), Котелюх, Поліщук (Курневич, 55), Морозов, Ломко, Данченко (Шибко, 85), Чорномаз (Андрухов, 50), Коршиков (Вечтомов, 63), Басов, Кочура.

Голи: Коваль (60), Новак (86).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер