Перша ліга. «Металург» З – «Динамо-2» - 2:1

Перша ліга. «Металург» З – «Динамо-2» - 2:1

Результативними ударами в кожному таймі відзначилися Олексій Бєлік та Сергій Сидорчук. У динамівців гол престижу на рахунку Артема Фаворова.

Минулого сезону запорізька команда залишила елітний дивізіон. Однак керівники клубу рук не опустили. Вони зберегли склад і навіть підсилили його та поставили перед гравцями завдання повернутися до Прем’єр-ліги. Після 27 турів «Металург» упевнено посідає друге місце і з кожним матчем наближається до своєї мети.

Тому дуже цікавим був візит молодих підопічних Андрія Гусіна до Запоріжжя. Виявилося, що вони спроможні протистояти досвідченим опонентам практично на рівних. Як і очікувалося, господарі поля одразу пішли вперед. Особливо виділявся в атаці вдалими діями Олексій Бєлік, який свого часу провів немало матчів у Лізі чемпіонів та за збірну України. Досвід протистоянь із такими сильними суперниками дуже важливий для динамівців, кожен із яких сподівається грати на найвищому рівні.

Протягом перших 30-ти хвилин кияни доволі успішно захищалися. Корективи до гри внесла вимушена заміна Кушнірова, який отримав пошкодження. Поки Сухомлинов готувався вийти на поле, господарі провели результативну атаку. Сидорчук віддав пас між захисниками на Бєліка, який вийшов сам на сам із голкіпером і влучно пробив із лівої до нижнього кута. Прикрий гол, після якого Гусіну довелося перебудовувати гру своєї команди. До Запоріжжя динамівці приїхали за очками, а сидячи в захисті, їх не здобудеш.

Другий тайм пройшов за схожим сценарієм. У його дебюті з ударом головою капітана динамівців Новака впорався Руденко. Трохи пізніше Коваль мало не скористався з помилки Сидорчука. Хто знає, як розвивалися б події, якби кияни використали ці нагоди. Однак, за іронією долі, м’яч опинився в їхніх воротах. Сидорчук зіграв у стіночку з Жуніором, змістився в центр і з лінії штрафного майданчика обвідним ударом забив у дальній кут. Завдяки своєму досвіду запорізька команда скористалася шансом.

Після цього тренери провели кілька замін. В одному з епізодів у штрафному майданчику господарів динамівці сигналізували арбітру про гру рукою захисника, але рефері не зафіксував порушення правил.

А на останній хвилині зустрічі Макаренко вивів Коркішка сам на сам із Руденком, але переможцем дуелі виявився голкіпер. І все ж динамівці забили гол престижу. За лічені секунди до фінального свистка Кушніров навісив до штрафного майданчика, а Фаворов, який вийшов на заміну, головою пробив точно у ворота.

Чемпіонат України. Перша ліга. 27 тур

21 квітня, м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена»

«Металург» З – «Динамо-2» – 2:1 (1:0)

«Металург» З: Руденко, Опанасенко, Матеуш, Бойко, Штурко, Цуріков (Соболь, 53), Ашраф, Сидорчук (Рудика, 87), Пісоцький (Ковалевський, 86), Жуніор – кап, Бєлік (Матяж, 79).

«Динамо-2»: Загладько, Бутенін (Фаворов, 73), Кушніров (Сухомлинов, 32), Новак – кап, Козлов, Люлька, Морозенко (Прокипчук, 63), Макаренко, Коркішко, Шевчук, Коваль.

Голи: Бєлік (32), Сидорчук (59) – Фаворов (90)

Попередження: Ашраф (86), Ковалевський (90) – Кушніров (22), Бутенін (35), Коркішко (43), Шевчук (52).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер