Перша перемога у 2013 році!

Перша перемога у 2013 році!

Зустріч «біло-синіх» із «гранатово-синіми» виявилася історичною, першою в історії між клубами.

У вечірньому тренуванні напередодні сьогоднішньої зустрічі, як і в ранковій прогулянці набережною після попереднього матчу проти «Стяуа», не брали участь четверо футболістів
Домагой Віда, Денис Гармаш, Дмитро Хльобас та Роман Безус. Домагой, Денис і Роман підхопили застуду, і тренери надали їм можливість відпочити, так само як і молодому Дмитру Хльобасу. Але все обійшлося, і всі крім Безуса були заявлені на матч. А ось Марко Рубен до гри не встиг відновитися і працював у тренажерній залі. Крім нього поза заявкою опинилися Денис Коваль, Олександр Алієв, Роман Безус та Артем Кравець.

Судячи зі стартового складу «Динамо», в першому таймі Олег Блохін вирішив покластися в основному на перевірених виконавців. На цей матч із капітанською пов'язкою команду вивів Олег Гусєв. На правому фланзі захисту розташувався Данило Сильва, в центрі з перших хвилин діяла звична зв'язка Тарас Михалик - Євген Хачеріді, а зліва зайняв місце Тайє Тайво. Дует опорників склали Мігел Велозу та Лукман Аруна, на місці під нападниками діяв Ніко Кранчар, за фланги атаки відповідальність несли Олег Гусєв (праворуч) та Андрій Ярмоленко (ліворуч). Опинившись у непростій ситуації з підбором нападників, роль форварда в першому таймі Олег Блохін довірив Адміру Мехмеді. І нарешті, продовжилася ротація воротарів, на цей раз із перших хвилин місце у воротах зайняв Денис Бойко.

Матч проходив за комфортних погодних умов. У Марбельї сонячно і ясно, але при цьому свіжо, так як напередодні пройшов дощ. Ідеальна для футболу погода сприяла активним діям гравців на полі. Тим не менш, на перших хвилинах гра носила дуже обережний характер. Суперники не поспішали йти вперед, граючи, по суті, без воріт. Стартові хвилини зустрічі ознаменувалися боротьбою за ініціативу, яка велася командами виключно між штрафними майданчиками.

Першу активність біля воріт суперника проявили динамівці. Андрій Ярмоленко на своєму лівому фланзі прорвався через кількох захисників і прострілив у штрафний, але Ніко Кранчар не зумів як слід обробити м'яч. Потім у центрі уваги опинився Хачеріді. Євген і в захисті відпрацював, прийнявши на себе удар Салаха, і в атаці, пробивши трохи вище після подачі Велозу з кутового.

Перший небезпечний удар по воротах «Базеля» завдав Мехмеді. З ударом Адміра впорався Соммер, перевівши м'яч на кутовий. Найнебезпечніший момент у відповідь організував Салах. Свій швидкісний рейд він завершив прицільним ударом у кут, і лише завдяки сейву Дениса Бойка м'яч не опинився у воротах «Динамо».

Активно провів перший тайм Андрій Ярмоленко. В одній з атак він, увірвавшись до штрафного з флангу, прострілював на дальню штангу або навіть пробивав у дальній кут, але на шляху м'яча опинився швейцарський захисник.

На 43-й хвилині динамівці повели в рахунку. Мехмеді перехопив м'яч на чужій половині поля, пішов від підкату захисника, і віддав пас на хід Кранчару. Ніко, вискочивши на побачення з воротарем, спокійно низом із носка відправив м'яч у правий від голкіпера кут. М'яч, ударивши стійку, знущально закотився у ворота Соммера.

У перерві Олег Блохін провів всього дві заміни. Місце у воротах зайняв Олександр Шовковський, а замість Тайво на полі з'явився Євген Селін. Ледве вступивши в гру, Селін одразу ж відзначився попередженням за фол на чужій половині поля.

Друга половина зустрічі пройшла за переваги «Динамо». На початку тайму було багато жорсткої боротьби. Гравці «Базеля» у своїх діях нерідко збивалися на дрібний фол у середині поля і на дальніх підступах до свого штрафного. Момент подвоїти перевагу втратив Ярмоленко. Після класної діагональної передачі Кранчара через півполя Андрій опинився на ударній позиції і пробив у дальній кут, але м'яч зрадницьки прокотився в сантиметрах від дальньої стійки. Буквально за кілька хвилин до цього міг відзначитися Олег Гусєв, якому у вирішальний момент не вистачило точності.

У середині тайму Олег Блохін провів низку замін, після чого «біло-сині» стали грати й зовсім без яскраво вираженого форварда. Найближче до воріт суперників діяв Андрій Ярмоленко, якому допомагали своїми підключеннями Денис Гармаш та Андрій Богданов. Найактивніше це робив Гармаш, у якого було кілька небезпечних моментів для взяття воріт.

Найнебезпечніший момент біля воріт Шовковського чемпіони Швейцарії створили за три хвилини до фінального свистка. Камерунець Зоуа прорвався до штрафного і пробив, але його удар прийняв на себе Михалик.

Фінальний свисток зафіксував першу перемогу «Динамо» на турнірі й у 2013 році!

Impact Cup

23 січня 2013 Марбелья. Муніципальний стадіон. 35 глядачів

 
«Динамо» - «Базель» - 1:0 (1:0)

«Динамо»: Бойко (Шовковський, 46), Данило Сильва (Люлька, 68), Михалик, Хачеріді, Тайво (Селін, 46), Велозу (Вукоєвич, 57), Аруна (Цуріков, 66), Гусєв (к) (Гемега , 83), Кранчар (Гармаш, 57), Ярмоленко, Мехмеді (Богданов, 66).

 
«Базель»: Соммер, Філіпп Деген (Аділі, 77), Айєті (Зуа, 77), Драгович (Штайнхофер, 77), Давид Деген (Кабрал, 77), Зерей, Штреллер (к) (Александер Фрай, 77), Япі (Чу Хо Парк, 64), Штокер, Жер (Зауро, 77), Салах (Фабіан Фрай, 64).

Гол: Кранчар (43).

Попередження: Селін (49), Хачеріді (60) - Штреллер (35), Япі (36), Філіпп Деген (39), Зерей (40).

Інші важливі статистичні дані матчу

«Динамо»

 

«Базель»

1

Голи

0

7

Усього ударів

6

3

Удари у площину воріт

1

4

Удари повз воріт

5

0

Штанги та поперечини

0

6

Кутові

6

3

Офсайди

5

2

Жовті картки

4

11

Скоєно фолів

21

21

Зароблено фолів

11

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер