Перше тренування Леандро Алмейди

Перше тренування Леандро Алмейди

До кінця першого тижня тренувального збору гравці поступово звикають до вимог Валерія Газзаєва. Незважаючи на високі навантаження, а в цей період акцент робиться на швидкості, прискореннях, координації, силі, витривалості, футболісти все краще виконують вправи, інколи заслуговуючи на похвалу головного тренера.

Найбажанішими серіями, так у футбольному середовищі називають один із етапів тренування певної спрямованості, стають ігрові. З кожним днем їх все більше. Незважаючи на виключно тренувальну спрямованість «двохсторонок», пристрасті в них вирують неабиякі. Традиційно арбітром виступає головний тренер, рішення якого не обговорюються. В понеділок, розбившись на дві групи по десять гравців у кожній, «зелені» знову протистояли «червоним». І, хоча й не без зусиль, перемогли 3:2. Через недокомплект складу одним із захисників «зелених» став Олег Лужний. Його команда стараннями Карлоса Корреа відкрила рахунок. Потім «червоні» провели серію блискавичних атак, вийшовши вперед – відзначилися Гільєрме та Гусєв. Пристрасті на полі вирували неабиякі. Ніхто не хотів поступатися, немов в офіційній зустрічі боротьба йшла за кожен м'яч, за кожну ділянку поля. Бетао в штрафному майданчику зіграв рукою, за що був покараний співвітчизником Корреа точним ударом з пенальті. Як і належить, найсильніший у міні-матчі визначився на останніх секундах. Активний цього дня Корреа навісив із кутового, а Кравець головою пробив точно по воротах.

Після фінального свистка гравці зібралися на «розтяжці» в центральному колі, а Валерій Газзаєв провів короткий розбір. Роблячи зауваження і вказуючи на помилки, тренер проводив приклади з нещодавніх матчів. «Червоні» могли наприкінці забити і виграти, але пропустили атаку і в результаті програли. Це як у домашньому матчі Ліги чемпіонів, проти «Арсеналу». За рахунку 1:0 наприкінці Бангура відірвався від опікуна і мав віддавати м'яча партнеру, який знаходився у вигідній ситуації. Але цього не зробив, м'яч у результаті втратив, а в контратаці англійці зрівняли рахунок. От так, замість 2:0 отримали 1:1», - наочно описав ситуацію Валерій Георгійович. І справді, такі порівняння змушують гравців замислитися. Ще одного прикладу наставник навів із фінального поєдинку Кубка Конфедерацій Бразилія – США, за перипетіями якого спостерігала вся команда.

В понеділок об 11:10 ранку, якраз під час першого тренування, до аеропорту Інсбрука прибув новачок «Динамо» Леандро Алмейра. Зустрічати бразильця вирушили генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе та адміністратор команди Олександр Чубаров. З тренерським штабом і новими партнерами Алмейда познайомився під час обіду, в ресторані готелю. Кожен підійшов до новачка, потиснув руку. Екіпірований в новеньку динамівську форму Алмейда випромінював доброзичливість і дякував усім за увагу. За обіднім столом футболіст зайняв місце поряд із співвітчизниками – Корреа, Бетао і Гільєрме – які щось йому жваво розповідали. Цього ж дня Алмейда вийшов на перше тренування. Щоб на рівних конкурувати за місце в складі, гравцю доведеться надолужити втрачене за стартовий тиждень підготовки. Зараз же він на рівних з усіма відпрацьовував тактико-технічні вправи, в загальній групі фінішував у форт-леку, якого дуже не люблять бразильці.

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер