Першість U-19. 4-й тур. «Динамо» – «Шахтар». Прев’ю

Першість U-19. 4-й тур. «Динамо» – «Шахтар». Прев’ю

Після трьох турів фінального турніру найкращих команд U-19 у групі А динамівці випереджають юних «гірників» на одне очко, й зустріч непримиренних суперників, яка відбудеться 20 березня на 3-му полі НТБ «Динамо» із синтетичним покриттям (початок о 13.00), може серйозно вплинути на турнірне становище команд, адже відпускати «Іллічівець», який вирвався в лідери, не хочеться нікому.

«Динамо»: реванш – справа благородна

Нинішня зустріч на полі «Динамо» є принциповою не лише тому, що зустрінуться хлопці, одягнені у форму «біло-синіх» та «чорно-помаранчевих» кольорів. Динамівці, напевно, захочуть взяти реванш за поразку у фіналі ДЮФЛ України від «Шахтаря» 0:2, що сталася в червні 2012-го року в Маріуполі. Саме ця невдача гравців до 1995 року народження, які складають основу обох команд у цьогорічній першості U-19, не дозволила нашим хлопцям піднятися вище другого місця, а «Шахтарю», навпаки, дала можливість фінішувати першим.

Підготовку до весняної частини першості команда U-19 розпочала в січні, взявши участь у традиційному Меморіалі Макарова. У своїй групі вигравши три матчі та два звівши внічию, «біло-сині» посіли 2-е місце та пробилися до чвертьфіналу, де мінімально поступилися старшим одноклубникам із «Динамо-2» – 0:1.

Ще раз ці команди зустрілися в лютому, і знову більш досвідчені гравці з другої за рангом команди виявилися сильнішими – 2:0.

Безпосередньо перед першою офіційною зустріччю в 2013-му році підопічні Валентина Белькевича провели два товариських матчі в березні – 6-го з «Колосом» із Ковалівки, а 14-го – з «Діназом» із Вишгорода.

Контрольний поєдинок проти чемпіона Київської області завершився внічию 0:0, а вишгородців динамівці переграли з великим рахунком – 3:0. Першим забитим м'ячем відзначився Іван Мироненко, а ще два голи на свій рахунок записав Орест Кузик: спочатку з пенальті, а потім після подачі того ж Мироненка.

Нагадаємо, що в осінній частині нинішнього сезону першості України серед команд U-19 Орест Кузик (на фото праворуч) провів за «Динамо» 17 матчів (13 – в основі) та забив у них два м'ячі.

- Найбільше люблю грати крайнього нападника або крайнього півзахисника, правого чи лівого – немає різниці! Звичайно, більше хочеться самому забивати! Але бувають такі моменти, коли партнер перебуває в більш вигідній позиції. У такій ситуації я намагаюся зробити все для нього, щоб він просто підставив ногу та забив у порожні ворота.

«Шахтар»: активне награвання перед весняним стартом

Юні гірники отримали достатньо багато ігрової практики під час зимової паузи. За лютий та початок березня команда провела вісім матчів (див. усі результати), вигравши шість контрольних зустрічей, одну програвши та також одну зігравши внічию, за вражаючої різниці забитих та пропущених м'ячів 33-4. Особливою результативністю в цих матчах відзначився найкращий форвард «гірників» Артур Міранян, який сім разів поцілив у ворота суперників.

На думку старшого тренера «Шахтаря» U-19 Валерія Кривенцова, команда на даному етапі перебуває в непоганому стані.

- Хлопці отримують задоволення від футболу, вимогливі один до одного. Багато чого із задуманого вдалося виконати, і це, звичайно, приємно.

Результати контрольних матчів «Шахтаря» U-19

07.02.13. Відкрита зимова першість Донецька

«Шахтар» U-19 – «Хімік» (Авдіївка) – 4:0

Голи:
Арендарук, Ставицький (з пен.), Гринюк, Коверник.

13.02.13 Кримський збір. 1-а гра

«Шахтар» U-19 – «Кривбас» (м) (Кривий Ріг) – 2:0

Голи:
Міранян (20), Коверник (88).

16.02.13. Кримський збір. 2-я гра

«Шахтар» U-19 – «Зоря» U-19 (Луганськ) – 5:0

Голи:
Іванов (два), Міранян (два), Гринюк.

19.02.13. Кримський збір. Третя гра

«Шахтар» U-19 – «Севастополь» U-19 – 1:1

Гол за «Шахтар»:
Іванов (30).

21.02.13 Кримський збір. 4-я гра

«Шахтар» U-19 – «Металіст» (м) (Харків) – 0:1

23.02.13 Відкрите зимова першість Донецька.

«Шахтар» U-19 – «Атлантик» (Донецьк) – 15:0

Голи:
Міранян (чотири), Коверник (три), Адаменко (два), Глущук (два), Іванов, Русин, Матвієнко, Безуглий.

02.03.13 Відкрита зимова першість Донецька

«Шахтар» U-19 – «Нова-Люкс» (Донецьк) – 2:0

Голи:
Міранян (51), Русин (55).

06.03.13 Контрольна гра

«Шахтар» U-19 – «Макіїввугілля» (Макіївка) – 4:2

Голи за «Шахтар»:
Міранян (6), Адаменко (13), Іванов (28), Процюк (63).

«Шахтар» U-19: Єфанов, Лавриненко, Безуглий, Процюк, Стефлюк, Глущук (Сагайдак, 46), Іванов, Русин (Габелок, 46), Міранян, Адаменко, Коверник (Матвієнко, 46).

Наш клубний офіційний сайт розпочне онлайн репортаж, що стартує як завжди з протоколу команд, 20 березня о 12.45.

Запрошуємо також усіх відвідати цікавий поєдинок та підтримати наших хлопців!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер