Першість U-19. Динамівці залишили «Шахтар» позаду себе

Першість U-19. Динамівці залишили «Шахтар» позаду себе

Конкуруючі команди ґрунтовно підготувалися до очного поєдинку, провівши в зимове міжсезоння достатню кількість контрольних матчів. На перший офіційний поєдинок у 2013 році тренери обох команд виставили найсильніших на даний момент футболістів, а також залучили кількох хлопців із молодіжних команд клубів.

Ігрові аспекти

У «Динамо» з перших хвилин місце у воротах зайняв Олександр Ткаченко, праворуч в обороні вийшов Іван Трубочкін, центр поля був покликаний «цементувати» Олександр Цибульник, а пару форвардів склали Роман Яремчук та Максим Тищенко, добре знайомі ще з часів навчання в динамівській Академії.

Розпочали матч команди дуже активно. Вже на 3-й хвилині небезпечно пробив по воротах донеччанин Акулінін, але з меж штрафного майданчика в рамку не влучив. Господарі відповіли результативно – це Орест Кузик виконав навіс із кутового на ближню стійку, а Яремчук вдало зіграв головою, спрямувавши м'яча в сітку воріт «Шахтаря»!

Повівши в рахунку, «біло-сині» спробували розвинути свій успіх. Чумак пробив зі штрафного у стінку, Мироненко здалеку запустив м'яча вище воріт... Але гості стримали натиск динамівців, а потім забили й самі. Білоног заробив штрафний на фланзі, і після подачі до штрафного майданчика активний Акулінін, скориставшись із метушні в діях захисників господарів, спрямував м'яча у ворота з лінії воротарського майданчика.

Після пропущеного м'яча малюнок гри не змінився. «Динамо» атакувало багато і різноманітно, ось тільки м'яч наполегливо не хотів залітати у сітку воріт «гірників». А гості, обравши тактику гри від захисту, в даному компоненті досягли успіху, й наприкінці першого тайму вийшли вперед. Динамівці знову не впоралися на фланзі з Білоногом, дозволивши тому прострелити у штрафний майданчик, а Коверник, якого було залишено без нагляду на дальній стійці, спрямував м'яча у ворота.

Авжеж, поступатися на своєму полі принциповому супернику аж ніяк не входило у плани «біло-синіх», тому після перерви облога воріт «Шахтаря» продовжилася. За матч наші хлопці завдали по воротах суперника 16 ударів, щоправда, лише після чотирьох із них м’яч влучив у рамку воріт. Кузик небезпечно стріляв із гострого кута – воротар ногою парирував м'яча, Полегенько пробив здалеку – і знову голкіпер «Шахтаря» Гриценко був на висоті. Надмірно захоплюючись атаками, динамівці часом занадто багато дозволяли «гірникам» біля своїх воріт. Найбільш активним у гостей був Міранян. Він ледь не вискочив сам на сам із Ткаченком, а потім м'яч звалився у нього з ноги під час удару із непоганої позиції. Але все ж, маючи незаперечну перевагу, динамівці зрівняли рахунок – знову відзначився Яремчук після подачі Кузика.

До кінця матчу залишалося більше десяти хвилин, але дотиснути суперника підопічним Валентина Белькевича та Віталія Косовського не вдалося. У підсумку – бойова нічия 2:2.

Ключовий момент

Коли здавалося, що м'яч відмовляється вдруге залітати у сітку воріт «Шахтаря», своє вагоме слово сказав Роман Яремчук.

Знову Кузик виконав відмінний навіс на нападника, цього разу зі штрафного, і Роман вдало зіграв головою.

Топ-персона


Безсумнівно, дубль у ворота «Шахтаря» заслуговує на найліпші відгуки на адресу нападника Романа Яремчука. У той же час, варто відзначити й півзахисника Ореста Кузика, який блискуче виконав стандартні положення, що стали гольовими.

Міг Кузик і сам відзначитися, але із його ударом із гострого кута впорався воротар.

Додавши після цієї нічиєї до своєї скарбнички одне очко, динамівці продовжили своє перебування на другій сходинці в турнірній таблиці, відстаючи на три пункти від лідируючого «Іллічівця», але випереджаючи при цьому донецький «Шахтар».

Чемпіонат України U-19. Група 1. 4-й тур

20.03.2013 смт. Чапаєвка, НТБ «Динамо», поле № 3

«Динамо» U-19 – «Шахтар» U-19 – 2:2 (1:2)

«Динамо» U-19:
Ткаченко, Трубочкін, Бурда, Болденков, Чумак, Цибульник, Полегенько, Мироненко (Панфілов, 77), Кузик, Яремчук, Тищенко.

«Шахтар» U-19:
Гриценко, Сагайдак, Безуглий, Качараба, Матвієнко, Глущук, Білоног (Іванов, 78), Гобелок, Акулінін (Русин, 60), Міранян, Коверник.

Голи: Яремчук (4, 78, обидва рази гольовий пас Кузик) – Акулінін (16), Коверник (43).

Попереджені: Бурда (20), Яремчук (79) – Качараба (38), Глущук (72).

Статистика (в дужках вказані дані за підсумками 1-го тайму)

«Динамо»

Статистика

«Шахтар»

2 (1)

Голи

2 (2)

16 (6)

Загалом ударів

8 (7)

4 (2)

Удари в рамку воріт

4 (4)

12 (4)

Удари повз ворота

4 (3)

0 (0)

Стійки та поперечини

0 (0)

10 (2)

Кутові

4 (1)

1 (0)

Офсайдт

3 (1)

2 (1)

Жовті картки

2 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

13 (7)

Здійснено фолів

16 (8)

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер