Перша поразка Лужного

Перша поразка Лужного

Центральний матч першого кола вітчизняного чемпіонату виявився багатим на події. Поразка на «Донбас Арені» стала для «Динамо» вже третьою поспіль у Донецьку, а в цілому – десятою в поєдинках із «гірниками» в чемпіонатах України. Свідками цього стали 50 390 людей, які прийшли на стадіон, – рекордна аудиторія в нинішньому сезоні.

«Динамо» вперше програло в чемпіонаті України під керівництвом Олега Лужного. У сезоні 2007/2008, коли Олег Романович тимчасово виконував обов'язки головного тренера, «біло-сині» виграли всі три матчі, у тому числі й домашній проти «Шахтаря» (2:1, дублем на засніженому полі відзначився Бангура).

Поразка з різницею у два м'ячі стала для «Динамо» восьмою в історії виступів у національній першості, причому втретє – від донецького «Шахтаря». Останнє подібне фіаско динамівців датоване 14 серпня 2010 року, коли підопічні ще Валерія Газзаєва програли в Полтаві місцевій «Ворсклі» (1:3). Також уперше в нинішньому сезоні наша команда не змогла забити на виїзді, перервавши гольову серію з шести матчів.

Для «Динамо» поразка в Донецьку стала 30-ю гостьовою в чемпіонатах України. Другий м'яч, який забив бразилець Алекс Тейшейра вже в компенсований час, став для «Шахтаря» 40-м у ворота «Динамо». В цілому цей гол став 200-м, пропущеним «біло-синіми» на чужих полях.

Уперше за часів виступів у «Динамо» вилучається з поля марокканець Бадр Ель Каддурі. Загалом же ця червона картка стає 20-ю для футболістів «Динамо» в чемпіонатах України.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер