Перший бразильський хет-трик у чемпіонатах України

Перший бразильський хет-трик у чемпіонатах України

Динамівці вдома розбили "Чорноморець" з рахунком 4:1, а Клебер відзначився на 3-й, 19-й і 33-й хвилинах. Хет-трик у першому таймі - це був вражаючий виступ південноамериканського форварда.

До матчу з "Чорноморцем" 26 березня 2006-го року за "Динамо" хет-триками відзначилися:

- Юрій Грицина (перший гравець в історії клубу в чемпіонатах України)

- Віктор Леоненко

- Сергій Ребров

- Андрій Шевченко

- Дмитро Михайленко

- Максим Шацьких (перший легіонер)

- Геннадій Мороз

- Георгій Деметрадзе

- Артем Яшкін

- Олександр Мелащенко

- Валентин Белькевич

- Флорін Чернат

Для бразильця Клебера це був другий хет-трик за "Динамо". Раніше він відзначився трьома забитими голами у ворота херсонського "Кристала" в Кубку України, але "Чорноморець" - це зовсім інший рівень.

"На теоретичних заняттях тренер рекомендував активніше використовувати фланги. Він вимагає, щоб партнери більше постачали форвардів м'ячами. Ми, у свою чергу, повинні були "скувати" і заплутати двох центральних захисників "Чорноморця". І оскільки у них досить високий зріст, від нас було потрібно більше грати низом. Загалом, гадаю, виконати установку тренера нам вдалося, тому і досягли результату", - сказав після матчу Клебер.

***

Більше Клебер за "Динамо" три м'ячі в одному матчі не забивав, а його бразильський почин надалі підтримали Гільєрме і Жуніор Мораес, які відзначилися хет-триками в матчах чемпіонату України.

Свої виступи в "Динамо" Клебер закінчив з 28-ма голами в національних чемпіонатах. Зараз він займає 16-е місце в списку найкращих бомбардирів команди в чемпіонатах України.

Таблиця авторів хет-триків за "Динамо" в чемпіонатах України виглядає так:

5 - Сергій Ребров

4 - Максим Шацьких

2 - Ісмаель Бангура, Валентин Белькевич, Віктор Циганков, Жуніор Мораес, Віктор Леоненко

1 - Юрій Грицина, Клебер, Гільєрме, Андрій Шевченко, Дмитро Михайленко, Флорін Чернат, Геннадій Мороз, Георгій Деметрадзе, Артем Яшкін, Олександр Мелащенко, Артем Мілевський, Юнес Беланда, Артем Кравець, Лукаш Теодорчик.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер