Перший іспанський збір перетнув екватор

Перший іспанський збір перетнув екватор

Команда вже провела три контрольних матчі, попереду ще три, після яких, 1 лютого, заплановане повернення до Києва.

Тренування без м'ячів

Враховуючи специфічну спрямованість січневого збору, все ранкове тренування наступного дня після матчу з «НК Рієка» було присвячене швидкісно-силовій роботі. Після розминки команду було розділено на дві групи. Перша під керівництвом Сергія Реброва почала працювати на спеціально для цих цілей розставленому на полі спортивному спорядженні. Шість «станцій», по два гравці на кожній. Вправи передбачали, щоб були задіяні різні групи м'язів.

На трохи здутій півсфері Олег Гусєв, стоячи на одній нозі, утримував рівновагу, одночасно перекидаючись руками м'ячем із Женею Хачеріді. На наступній станції Андрій Ярмоленко, роблячи напівкрок уперед, присідав зі штангою. Далі Дьємерсі Мбокані, лежачи на гумовій сфері діаметром із добрий метр, руками розводив гантелі... У кожного гравця є улюблені вправи, а є й не дуже.

У воротарів своя програма

Перебуваючи на зеленому газоні, гравці із заздрістю поглядали на воротарів, які тренувалися неподалік. Вони, на відміну від польових гравців, за своєю програмою працювали із м'ячами.

Друга група динамівців у цей час під наглядом Віталія Кулиби, який задавав темп, бігла з перемінним темпом. Спочатку 10 хвилин, а потім 15. Потім групи помінялися місцями.

Відпочинок лише сниться

На сусідньому з динамівським полем тренування проводив «Дніпро». Так співпало, що команда Хуанде Рамоса також акцент робила на швидкісну роботу, гравці бігали на різні дистанції. Радість роботи із м'ячем динамівці отримають уже в понеділок увечері. У розкладі ще одне тренування, де будуть і гра у футбол, і відпрацювання ударів, і багато іншого.

Підготовка «Динамо» в Іспанії не зупиняється навіть на день. Це в Україні сьогодні понеділок, перший робочий день після веселих вихідних. Відпочинок динамівцям зараз лише сниться, у них кожен день на кшталт понеділка. Нічого не поробиш, така специфіка першого підготовчого збору.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер