Петро СЛОБОДЯН: «Мене з пантелику збила гра в Донецьку…»

Петро СЛОБОДЯН: «Мене з пантелику збила гра в Донецьку…»

Сьогодні він міркує про те, що стало на заваді для успішного завершення «біло-синіми» чергової першості Україну.

- Петре Петровичу, 90% турнірної дистанції команда йшла на першому місці в турнірній таблиці. Чого, на ваш погляд, не вистачило на фінішній прямій, щоб зберегти лідерство?


- Перш за все, стратегії. Є тренерський штаб, функціонери клубу, які мають збудувати стратегію, яка приносила би успіх. Мене збила з пантелику гра в Донецьку, коли суддівські помилки призвели до неможливості визначити найкращого. Нехай би «Шахтар» виграв, але ми би, принаймні, знали, що він це зробив у чесній боротьбі. А так ми побачили, що на розподіл місць мали вплив судді. Гадаю, усі б із задоволенням подивилися «Золотий матч», в якому в очній боротьбі між «Динамо» та «Шахтарем» визначився би найсильніший. Я вітаю донеччан, але хотів, щоб вони перемагали без втручання зовнішніх сил, які впливають на результати чемпіонату.

- На ваш погляд, чи дозволяє кадровий потенціал та рівень гравців «Динамо» вирішувати поставлені перед ними завдання?

- Якби я не був тренером, а був простим вболівальником, відповів би одне. Але оскільки знаю цю кухню зсередини, можу сказати так: бюджет клубу, наскільки мені відомо, один із найвищих в Україні, в будь-якому випадку, не рівня «Оболоні». Склад формує тренерський штаб, який говорить президенту про тих футболістів, яких він хотів би бачити. І чому з них не створено ансамбль, чому він не перемагає – питання до тренерському штабу.

- Чи порадував вас хтось із футболістів у минулому сезоні?

- Складно сказати... Напевно, Шовковський, який, на жаль, «зламався». Розумієте, в усі часи, наприклад, у 1966-му, 1975-му, 1986-му, коли ми виграли все, що тільки можна було, на тлі сильної командної гри виокремлювалися такі особистості, як Блохін, сяяли зірки рівня Михайличенка, Заварова. Сьогодні ж командна гра «Динамо» викликає багато питань. Зокрема, метушня з Мілевським та Алієвим, які вже протягом п'яти років вважаються лідерами команди. Лідери – це футболісти, які привели свій колектив до певних досягнень: перемоги в Лізі чемпіонів, фіналу Ліги Європи, Кубку країни. Потрібно хоча б щось виграти. А якщо перемог немає, мені важко назвати когось лідером. Мені подобається Шовковський, він справді гравець високого рівня. Коли клуб грає в європейських матчах, футболісти мають вирішувати якісь завдання, проявляти свої індивідуальні якості та перемагати в турнірі.

- Незважаючи на відносні невдачі, які обставини вселяють у вас оптимізм у наступному сезоні?

- Не буду нічого вигадувати. Рівень гри команди визначається кількістю глядачів на стадіоні, це своєрідний барометр. У наш час на трибунах збиралося по 100000 уболівальників, і ще стільки ж хотіли потрапити на стадіон, але не могли дістати квитки. Зараз таким показником будуть трибуни НСК «Олімпійський». Я хотів би, щоб вони були заповнені. Якщо так станеться, значить, на полі буде спектакль.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер